Może i to pociągnie, qrwus ciekawe kiedy jakieś info, pisałem do Dowgielskiego ile sprzedali gr2 napisał że nie ma zielonego światła aby mówić, ciekawe jak to poszlo
Ostatnie informacje są o około 470tys sztuk. Z tego rozliczone przez wydawcę chyba 430tys (nie pokryły kosztów). Zatem 500tys pewnie jest. Pytanie ile sztuk pokryje koszty produkcji i marketingu. Z tego mówili już jest bardzo blisko. Skoro odpisał, że nie ma zielonego światła, to ma już tą wiedzą. Kwestia ustalenia terminu podania informacji. Być może chcą to połączyć z inną i dać ESPI.
Nie liczę na to, że komunikat o zwrocie kosztów będzie cenotwórczy. Jednak plusem będzie to, że odkręcony zostanie kurek z kąpiącymi pieniędzmi. Nie będzie tego wiele, ale będzie to pierwszy projekt, z którego będzie cały czas kasa. A gr2 wygląda również na long seler.
CDP i 11Bit odbijają. Dla gamingu byloby dobrze, żeby ta tendencja zamieniła się w staly trend. Zjazdy na tych dwóch spółkach mocno pociągnęły cały sektor za sobą. Liczę, że 2025 będzie pod tym względem lepszy od poprzedniego roku.
Jak w 2021 i 2022r pisałem, że CDR spada, więc cały gaming leci i nie ma napędu do kupowania w tym sektorze (plus wojna za granicami kraju), to mnie 3/4 tego forum hejtowało :P Niestety CDR ma największy wpływ (razem z 11Bit) na ten sektor, co by nie mówić, to wzrosty są od nich zależne. Pomijając, że w 2024r cały NC leciał w dół, nawet jest o tym teraz artykuł w Bankierze. Liczę na to, że jak CDR odbije (może) w górę, a OML przeniesie akcje na rynek główny, to może wtedy pojawi się wyczekiwany wzrost kursu, dokładając jeszcze informacje/premierę CS.