• Czy sbe ma szansę na wig20? Autor: ~Pozdro [94.254.158.*]
    Pytam poważnie
  • Re: Czy sbe ma szansę na wig20? Autor: ~Pozdro [5.173.74.*]
    Skup się zaczął
  • Re: Czy sbe ma szansę na wig20? Autor: ~January [91.94.22.*]
    Czy to AI czy mózg....? Boie się odpowiedzi
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [78.30.80.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Czy sbe ma szansę na wig20? Autor: steve2 [91.205.244.*]
    O i to jest konkret. Jeśli takie pytania są wstawiane to chyba już końcówka zbierania które wyglądało jak dystrybucja.Trzeba umieć czytać takie niby niewinne sugestie. Często to widać jak wajcha jest przestawiana. Wygląda jakby mieli wyjęte wszystko pod 0,3. Teraz wygląda na etap zbierania w drodze na pierwsze piętro 0,6 chodź mówił kiedyś o złotówie ale byłbym ostrożny. Podstawy do wzrostu są : siedziba jest, zysk niewielki ale jest. Nazbierało się tego. Ja już skubię delikatnie od miesiąca reszta w czasie wzrostu wtedy można wziąć najwięcej.
  • Re: Czy sbe ma szansę na wig20? Autor: ~Obserwator [5.184.239.*]
    To już nie będzie zjazdu na 0,1 zł? Już Ci się odmieniło?
    Wszystko ma swoje granice kolego. Jest zasada : On zbiera to i ty zbierasz i nie chwalisz. A nuże w ten sposób wpadnie coś np.0,2? Nie gardzi się tym a 0,3 też ok.Udało się i tak ubić ten beton do 0,265 ale pod spodem już lity żelbet i pomiałkiwanie o WIG20. Mają pełne wory to jasne, teraz to już kwestia czasu. Zastanów się jeśli jesteś młody i od wczoraj na giełdzie, więcej podpowiedzi nie będzie. I pamiętaj o ilości gotówki jakie ma soft.
    Zdumiewająca zmiana stanowiska u kolegi steve2. Wielokrotnie pisałeś o zbliżającym się spadku na 0,1 zł a nagle piszesz o nadciągających wzrostach do 0,6 zł. Jak będzie naprawdę to się przekonamy ale pytanie o WIG20 to absurd. Koledze Pozdro od wiszenia na haku myli się świat realny i urojony.
    Nie powinno Cię to dziwić bo stanowisko było cały czas to samo tylko było przykrywane - na tym polega mądrość etapu, ale Ty pewnie młody i od wczoraj na giełdzie więc się nie dziwię. Gram zawsze w otwarte karty, kto mnie zna z JSW o tym wie. To się nie zmienia choć czasami te karty mocniej do siebie przyciągam bo taki jest na danym etapie wymóg ze wskazanych wyżej powodów.

Pozdro nie wygląda na wiszącego z urojeniami, raczej na sojusznika zbierającego. Każdy może sobie interpretować to jak mu się podoba. Czy ta interpretacja będzie miała coś wspólnego z życiem? Się okaże.
    No ale co wiemy? Na pewno to że :

1)Centrum Badań i Rozwoju za około 40 milionów jest, a wydatki związane z utrzymaniem są amortyzowane przez wynajem lokali na parterze
    2) strat nie ma a nawet niewielkie zyski są,
    3) że zapasy gotówki są
    4) czy widać to w kapitalizacji? Nie widać
    5) czy są chętni do sprzedaży? Nie ma.

Dopasuj swoją interpretację do tego co mamy i będziesz wiedział co tu się będzie działo po 5-ciu latach zbierania i co masz do zrobienia jeśli tego jeszcze nie zrobiłeś.
    SBE jest przeciętną spółką nawet na rynku NC. Osiąga niewielkie przychody i dość słabe wyniki netto. Rzeczywiście raport wykazał sporo gotówki w kasie ale jaki jest pomysł na biznes i rozwój? Bardzo wątpliwe, że utrzymanie takiego dużego budynku bez prowadzenia konkretnej działalności operacyjnej nie przynosi strat. Niejasne powiązania biznesowe z Invention też nasuwają sporo wątpliwości. Ja żadnego zbierania akcji nie widzę skoro obroty są minimalne a kurs dziura po wieloletnich minimach.
  • Re: Czy sbe ma szansę na wig20? Autor: ~Don_Olivante [77.253.244.*]
    I to są zasadnicze pytania a odpowiedź na pytanie dotyczące pomysłu na biznes i rozwój... to shitwatch, bajki i dodruki? Jedyne co może przyjść do głowy prawdziwemu inwwestorowi takiemu jak ja który w bajdy pudla nie uwierzy. CF prawdę co kwartał wyjawia i co jest od razu widoczne to od wielu kwartałów OCF to niewiarygodnie duże spalanie cashu... a to oznacza że bajdami prawdy nikt nie zakryje przede mną... może przed naiwnym sikorem tak... ale nie przede mną... ach żeby można było tu grać na krótko... to z połowę melonika bym założył aby zarobić z połowę melonika... szkoda... Ament!
    Widać wyraźnie panowie że jeszcze nie macie nazbierane a Gruby już ma i zacznie się niedługo rozruch. Ja wątpię czy nazbieracie jeszcze coś w obecnej czy niższej cenie. Może najwyżej po kilka akcji. Uważam że czym niżej tym gorzej, bo kto wisi wyżej nie odda bo już woli stracić całość niż puścić za takie grosze gdy CBR stoi, jest gotówka i jest zysk. Widać to dobrze jak leci w dół że im niżej tym obroty słabsze. Obniżanie kursu nie przynosi żadnego papieru obniżającemu i on o tym wie dlatego stanęło w okolicach 0,3 a teraz szykuje uzasadnione wybicie. Ten straszak na 0,27 kompletnie nie działa. Z drugiej strony nazbierał 0,3 więc granie przeciwko sobie jest nonsensem.Tyle ile się tutaj natrolowałem z DonOlivantem/Stewem a kurs przyspawany przez trzy lata w pobliżu 0,3 na amen... Pozrzucajcie swoje maski i chodźcie ze mną bo nic już tu nie nazbieracie. Trzy lata już wisi na 0,3, jak mówię, a wy z ogromnym zaangażowaniem przekonujecie że spółka jest do niczego. Że "dno, bankrut, balon", albo to co ja lansowałem : "padlina"... Przecież to już nie działa. Możecie stać na głowie, klaskać uszami, pluć, obszczekiwać, ooobsikiwać ten papier a i tak już nic nie wydębicie. Nie widzicie tego czy nie chcecie widzieć że byliście mało zabiegliwi nie kupując, zostając z ręką w nocniku. Trolluje się i kupuje, a nie tylko trolluje... Trolluje się ŻEBY kupować. I wy się chcecie mienić super inwestorami? Takiego elementarza nie znacie? No to współczuję wam bo on tego nie obniży do 0,1. Tak Don, już możesz przestać, już to nic nie daje. Możesz kwieciście, barwnie i kolorowo opisywać spadki tylko że to kompletnie nie przekonuje. Dlaczego? Bo zabrakło jednego elementu w Twoich wpisach : nigdy ani razu nie napisałeś że tam chcesz kupić (0,1), dlatego trollujesz, dlatego tu jesteś. A tak brzmi to : "dajcie mi swoje akcje, muszę obrzydzić bo chcę tanio waszego papieru który kupiliście drogo".Wyglądało jakbyś negował dla samego negowania ale skoro taki kiepski papier to spytam sloganem giełdowym "czego tu szukasz?". Ani razu nie wyjaśniłeś swojej motywacji co czyni Twoje wpisy o spadkach niewiarygodnymi i komunikującymi tylko jedno: "chcę kupić, chcę waszych akcji" jak mówię. Dlatego piszący nie puszczają bo nie potrafisz naganiać żeby wyrwać akcje. Przyczyniłeś się w ten sposób do zabetonowania kursu bo dałeś nadzieję wisielcom. Niestety tak muszę podsumować twoją pracę.
    Idzie na wig 80. Trzy miesiące rozruch czy krócej?
  • Re: Czy sbe ma szansę na wig20? Autor: ~Pozdro [5.173.88.*]
    Gdzie sbe ma zysk bo nie widzę?
    Włóż okulary. To co w plusie zaliczamy do zysku. Przyznanie dotacji w takich czasach świadczy o tym że ktoś wierzy w softa. Jeszcze będziesz go szukał w wig 80.
  • Re: Czy sbe ma szansę na wig20? Autor: ~January [91.94.123.*]
    To w planach przeniesienie z banana?
    80-ka też banan ale już bez skóry czyli to co lepsze.
  • Re: Czy sbe ma szansę na wig20? Autor: ~Pozdro [5.173.39.*]
    Steve zbierasz?
    Jak mam zbierać jak tu nikt nie sprzedaje. Czekam na windę do 1 w trakcie tego będę zbierał. Nie zbieram i nie piszę bo wszystko usuwa lub w ogóle nie dopuszcza do publikacji.
    Muszę pisać szybko żeby nie zdążył zauważyć.
  • Re: Czy sbe ma szansę na wig20? Autor: steve2 [5.184.229.*]
    Spróbuję jeszcze szybko... Do złotówy stoi tylko za 700k a ja planuję wrzucić dwie bańki
    Coś ściemniasz. Najpierw pisałeś o nieuchronnym spadku na 0,1 zł. Jak wyjaśniłeś to była podpucha bo chciałeś zebrać jak najtaniej od wystraszonych i zniechęconych. Teraz piszesz, że będziesz zbierał jak będzie silnie rosło a dlaczego nie kupujesz teraz jak kurs jest nisko. Fantazję masz nie z tej ziemi ale te "dwie bańki" to wielka lipa kolego. Krowa, która dużo ryczy mało mleka daje.
    Odpiszę ci jak dostanę zapewnienie że zostanie opublikowane.
    To nie czasy Kaczyńskiego i Ziobry. Nikt cię Pegasusem nie śledzi. Kolejna fantazja i bajkopisarstwo jak te "dwie bańki".
    Jesteś całkowicie pewien tego o czym piszesz więc jaki jest sens żeby cię przekonywać, a jeśli to zrobię to i tak zostanie usunięte bo wymaga więcej niż kilku słów.Niech czytający sami ocenią czy masz podstawy do tej pewności chyba że jesteś jasnowidzem ale jeśli jesteś to mogę ci już powiedzieć że marnym.I szybko kończę bo zostanie albo usunięte albo w ogóle się nie ukaże. To forum staje się coraz bardziej groteskowy redaktor redaguje wszystko pod siebie. Zostało to już zauważone przez setki ludzi. Jestem przekonany to teraz piszę nie zostanie opublikowane.
  • Re: Czy sbe ma szansę na wig20? Autor: ~XXL [192.162.61.*]
    A ja jestem przekonany, że Obserwator przejrzał Cię na wylot co zresztą nie było trudne. Ktoś musiałby nie mieć pojęcia, żeby przyjąć argumentację, że kupuje się akcje coraz droższe a nie jak szorują po dnie.
    Oczywiście mówimy o sytuacji gdy ktoś jest przekonany do spółki tak jak rzekomo Ty do SBE ("klejnot").
    Tak więc odstawiasz teatrzyk na forum, najpierw wypisywałeś kocopoły o kursie 0,1 zł a teraz fantazjujesz o "dwóch bańkach" a konto raczej świeci pustkami :-)
  • Re: Czy sbe ma szansę na wig20? Autor: ~Kubota [31.94.62.*]
    On tu od ponad 5 lat kółka robi i wciska ciemnotę naiwniakom a dzięki temu jest już mega zarobiony. Dobra taktyka i gdyby nie to że postawiłem sobie strategię długoterminową trzymać akcję co najmniej 10 lat to bym robił tak jak on.
  • Re: Czy sbe ma szansę na wig20? Autor: ~Kubota [31.94.62.*]
    Kolego steve2. Ile gotówki mają?
[x]
SOFTBLUE 0,00% 0,30 2026-05-07 16:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.