• Q3 24 Autor: ~Holender40 [5.173.226.*]
    Na pierwszy rzut oka wyniki wyglądają słabo, jednak warto zwrócić uwagę że wycena aktywów prawdopodobnie podąża za głównym rynkiem który w Q3 również spadał, jednak szkoda że nie oparli się trendowi. Wyniki poszczególnych spółek Larqa są bardziej pozytywne, Synergic miał silny Q3 (8 mln przychodu, 1 mln zysku), YouLead poprawił rentowność, ale nie są to wyniki które zwalają z nóg. Nadal nie ma zatwierdzenia przez Sąd ugody pomiędzy Alior Bankiem a Larq. Oprócz zakupów insiderów lub info o nowej inwestycji trudno tu zauważyć jakieś pozytywy dla kursu. "Na szczęście" przez stopy losy udało się w minionych tygodniach o połowę zredukować pozycje w Larqu, ale i tak to moja największa stratna pozycja w 2024. Przy obecnej płynności ciężko będzie redukować dalej. Można powiedzieć że była to cenna, ale kosztowna lekcja :-) Z podobnych małych funduszy inwestycyjnych o wiele lepiej według mnie prezentuje się Grempco, który rzeczywiście ma 2 spółki z potencjałem. Inny ciekawy smallcap warty dokładniejszej analizy to Robsgroup.
  • Re: Q3 24 Autor: ~krisb [94.232.37.*]
    dla mnie to była najgorsza inwestycja 2024

fakt kupowałem na górce, później uśredniałem ale koniec końców passs

sprzedałem i nie żałuję
    wyniki bardzo słabe mimo że prezesik gada że supe, hiper itp/

na 2025 niestety przewiduję zjazd na 1 zeta
  • Re: Q3 24 Autor: ~Alfredo [37.225.89.*]
    Teraz zarząd chyba nastawił się na konsumpcję zysków przez parę lat , bo nie robią nowych inwestycji
  • Re: Q3 24 Autor: ~Dawiddd [5.173.190.*]
    Wejscie w nową inwestycje to nie jest decyzja, która się podejmuje spontanicznie, gdyż potem można utopić kapitał na wiele lat i generować jedynie straty. Gotówką jest, znajdzie się też inwestycja w którą warto wejść. Warto zobaczyć, że spolka za chwilę będzie bez żadnych zobowiązań, wyroków lub innych ciążących jej spraw. Na plus będzie wygenerowana gotówką i dobrze prosperujące spółki w portfelu.
  • Re: Q3 24 Autor: ~Holender40 [80.51.132.*]
    To jest właśnie pytanie, czy trzymają kasę z sprzedaży Brand24 jako gotówkę czekając na dobrą inwestycję w inną spółkę, czy w międzyczasie grają tą kasą na giełdzie. Według mnie to drugie, inaczej trudno wytłumaczyć taki spadek wartości aktywów w ciągu jednego kwartału, szczególnie jak ich obydwie spółki raportowały zyski.
[x]
LARQ 5,50% 2,30 2025-10-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.