BizTech Konsulting S.A., czyli spółka informatyczna z rynku giełdowego NewConnect poinformowała o zawarciu umowy z Ministerstwem Nauki i Szkolnictwa Wyższego na sprzedaż i dostawę siedmiu serwerów rack wraz z 5-letnią gwarancją, której wartość wynosi 685.356,00 zł brutto.
No właśnie mam, kupione kilka lat temu po ok. 15 gr. Mam po kilku latach tyle samo. Siedzę i obserwuje z zażenowaniem te dziadostwo. Choć trzeba przyznać, że to nie tylko na Biztechu ale i na innych tak zarządzanych spółkach. Dojenie i życie za cudze przez zarządzających. Jest grupa ludzi, którzy korzystają z wyemitowania akcji i wejścia na giełdę, a potem są w kadrze zarządzającej i de facto robią spółki dla siebie i znajomych. Każdy przychód przejadają, nie generują zysku. Nie zależy im na rozwoju firmy, a jak wpadnie nowy kontrakt, to i tak przejedzą go w gronie znajomych. Wynik spółki na koniec jest podobny. Bez zysku lub zysk minimalny. To wypaczenie inwestowania na giełdzie, bo z góry akcjonariusze skazani są na porażkę, w sytuacji gdy celem zarządu jest przejadanie z kolegami tego czym powinni dzielić się z akcjonariuszami. Albo w dywidendzie albo poprzez wzrost wartości spółki i akcji. Biztech to typowy przykład.
Tylko jakim cudem ( przy tak negatywnym nastawieniu do Prezesa ) nie zrealizowałeś zysku na tej inwestycji ? Mogłeś sprzedać nawet z czterokrotnym przebiciem w 2021 roku. A jeśli przespałeś tamten moment, to miałeś dwa momenty na ucieczkę po 30 groszy w 2023 i w styczniu 2024 roku. Po co telepiesz się teraz w wyniszczającym boczniaku ?
Szczerze, liczyłem, że w tej branży ta spółka będzie po 1 zł i początkowo wierzyłem w spółkę. Ale przestalem, gdy zobaczyłem jak telepie się spółka i prezes na tych wywiadach i przesypiają rozwój spółki. Zastanawia mnie mentalność ludzi co akceptuje dziadostwo jakie inni robią z jego pieniędzmi. I dlaczego tacy jak ja mają uciekać? ze spółki powinni uciekać, a nawet powinni zostać pogonienni Ci którzy zrobili sobie ze spółki koryto kosztem akcjonariuszy. Dalsze akceptowanie takich działań doprowadzi do stopniowego zwijania się kolejnych tego typu spółek.
Dnia 2024-12-21 o godz. 01:16 ~Mar napisał(a): > Szczerze, liczyłem, że w tej branży ta spółka będzie po 1 zł i początkowo wierzyłem w spółkę. Ale przestalem, gdy zobaczyłem jak telepie się spółka i prezes na tych wywiadach i przesypiają rozwój spółki. Zastanawia mnie mentalność ludzi co akceptuje dziadostwo jakie inni robią z jego pieniędzmi. I dlaczego tacy jak ja mają uciekać? ze spółki powinni uciekać, a nawet powinni zostać pogonienni Ci którzy zrobili sobie ze spółki koryto kosztem akcjonariuszy. Dalsze akceptowanie takich działań doprowadzi do stopniowego zwijania się kolejnych tego typu spółek.
Gadu gadu - Patrzmy na fakty . Spółka o nominale poniżej 50 groszy - nie budzi zainteresowania inwestorów
Dnia 2024-12-19 o godz. 16:08 _wiatrak_ napisał(a): > Tylko jakim cudem ( przy tak negatywnym nastawieniu do Prezesa ) nie zrealizowałeś zysku na tej inwestycji ? > Mogłeś sprzedać nawet z czterokrotnym przebiciem w 2021 roku. > A jeśli przespałeś tamten moment, to miałeś dwa momenty na ucieczkę po 30 groszy w 2023 i w styczniu 2024 roku. > Po co telepiesz się teraz w wyniszczającym boczniaku ? >
Bajki dla laików . Były takie ceny - ale przy ustawionym obrocie . O sprzedaży kikudziesięcy tysięcy akcji nie było mowy
Dnia 2024-12-23 o godz. 15:42 ~szwejk napisał(a): > Dnia 2024-12-19 o godz. 16:08 _wiatrak_ napisał(a): > > Tylko jakim cudem ( przy tak negatywnym nastawieniu do Prezesa ) nie zrealizowałeś zysku na tej inwestycji ? > > Mogłeś sprzedać nawet z czterokrotnym przebiciem w 2021 roku. > > A jeśli przespałeś tamten moment, to miałeś dwa momenty na ucieczkę po 30 groszy w 2023 i w styczniu 2024 roku. > > Po co telepiesz się teraz w wyniszczającym boczniaku ? >
Po takim numerze na kursie - to na pewno fanów Spółce nie przybędzie
Ech :) Napisz jeszcze, że kurs był ustawiony, a po 0,188 nie można było sprzedać. Ktoś, kto nie obserwuje notowań zapewne uwierzy w te twoje banialuki :)