• Dziwne czy śmieszne ... Autor: ~Marek [83.24.27.*]
    jest to zachowanie kursu. Jak jeden z forumowiczów podkreślił, że jako osobie prowadzącej firmę zależy aby ona przynosiła zyski dla właścicieli i z tym sie należy zgodzić. Kurs firmy która poprawia wynik netto czyli zarabia pieniądze powinien piąć sie do góry, natomiast nasz  Excellence  to chyba jakiś ewenement giełdowy. Spółka wykazuje po raz kolejny znaczącą poprawe wyniku kwartalnego (rekordowe wyniki tej spółki) a kurs spada! po trzech kwartałach mamy prawie 4 gr. zysku a kurs 23 gr. Zakładam, że zysk za 4 kwartały  przekroczy 8mln zł co da przeszło 5gr na akcje czy kurs nadal będzie w przedziale 20-30gr???? Moim skromnym zdaniem kurs powinien oscylować w przedziale 60-80gr.
  • Re: Dziwne czy śmieszne ... Autor: ~Quest [87.96.35.*]
    Dlatego trzeba zabrać akcje z rynku. Nie podoba się tylko to, że niektórzy bez wysiłku mają akcje za 0.11 i teraz mogą pociskać w rynek.
  • Dziwne czy śmieszne ... Autor: ~rg [31.0.53.*]
    Cena nominalna to 0,10 Był czas że na rynku były w okolicach 0,11-12* a nawet trochę poniżej 0,10 ( 2019 r) ale wtedy nie było obrotów więc niewiele akcji było przemielonych. Nie było też żadnych informacji żeby ktoś z zarządu w ostatnim czasie sprzedawał i niech tak zostanie a co do zbierania akcji z rynku to się zgodzę i tak też czynię jak tylko mam wolne środki . Spółka w ciągu tych kilkunastu lat na rynku przeszła przemianę i z małej firemki w tzw. garażu zmieniła się w drugiego gracza na rynku soków w Polsce który jest w stanie zaopatrzyć wszystkie dyskonty i markety na terenie kraju a realizuje też dostawy po za granicę więc moce przerobowe ma i wykorzystuje to w odpowiedni sposób.
    Ja zmieniłem spółki surowcowe na spożywkę i uważam z perspektywy czasu że to nie był zły wybór ale zobaczymy co będzie w przyszłości choć ta dla surowców kopalnych jest raczej w Europie przesądzona.
  • Re: Dziwne czy śmieszne ... Autor: ~KoleśGit [5.184.235.*]
    Dziwne i śmieszne!
  • Re: Dziwne czy śmieszne ... Autor: ~Haha [77.65.98.*]
    Latem kiepskie wyniki a co dopiero teraz zima hahaha
  • Re: Dziwne czy śmieszne ... Autor: ~Fgh [41.178.6.*]
    Kolego, ja kiepskich wyników nie widziałem, może za dużo piłeś tego roku i miałeś problemy z czytaniem raportów... :)
[x]
EXCELLENC 3,96% 0,34 2026-01-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.