Nie sztuka sypać pożyczonymi akcjami, tylko potem odkupić je taniej. Ostatnio w 3 wiedźmy we wrześniu sami na jednej sesji odkupując wybili kurs 19% do góry, a sesja zakończyła się +15%. Ten kto zbiera to cieszy się z promocji, zwłaszcza gdy za leszcza robi gruby, który liczy na to, że odkupi to co wywalił po taniości...
Ja też liczę, że tutaj coś da się ugrać albo na szybko jak będą zbierać sypane na krótko akcje , albo jak GMT ogłosi że mają klienta. W obu przypadkach będzie szybkie i gwałtowne odbicie. Najbliższy termin odkupu wywalanych akcji to 20 września, więc już tuż tuż. Spodziewam się szybkiego i dobrego zarobku. Z drugiej strony ile razy można nabierać się na ten sam numer spekulantów, grali to raz, grali drugi raz i grają to znowu.
Z większością się zgodzę ale chyba daty ci się pomyliły. Najbliższe 3 wiedźmy są 20 grudnia a nie września, ale to rzeczywiście już blisko. Tylko że moim zdaniem nie warto oddawać tych akcji, bo ta umowa z dużym prawdopodobieństwem może być już naprawdę blisko. Czy w tej sytuacji warto brać 20% na szybko i oddawać akcje spekulantom? No ja jednak stawiam na maksimum zysku tutaj, nie interesuje mnie szybkie 20%, wolę jednak poczekać i zgarnąć całą pulę. Jak sprzedadzą rozwiązanie za 100 mln USD, to łatwo wyliczyć, że dywidendy może sięgnąć 30 zł, czyli dawałoby to zwrot 400% (przy cenie odniesienia 7,x którą aktualnie mamy). Ale nawet jakby mieli oddać to za połowę (50 mln USD), to i tak mówimy tutaj o 15 zł dywidendy na akcje, co daje 200% zwrot. Dla mnie to są wystarczające powody, żeby zbierać na tych poziomach i nie oddawać. I już pisałem wcześniej, skoro ostatnia emisja poszła tak dobrze, a chętnych na akcje po 10 zł nie brakowało, przy tym inwestorzy wykładali średnio po 1 mln zł, no to nie są przypadki, tutaj zwrot musi być blisko, nikt nie wykłada lekko takich pieniędzy nie wiedząc czy i kiedy nastąpi zwrot. Dlatego ja uważam że ten poziom cenowy (30% poniżej ceny ostatniej emisji) to nie jest poziom do sprzedawania, tylko do kupowania :)
Zgoda, tylko trzeba mieć kasę ) Mam nadzieję, że zdążą zanim coś na świecie się wywróci ... Nawiasem, nie przesadzacie z tymi shortami na pożyczonych akcjach? Dla mnie to bajka. Tutaj chodzi moim zdaniem o skupowanie, czyli akumulację. Nic innego.
Jak dojdzie do komercjalizacji to zdarzysz kupić jeszcze wsiadając do pociągu na plus 20proc. Ale po co ryzykować w dość niepewną i trudna komunikacyjne spółkę. Dywidendą jest już zapisana w statucie spółki ? Czy nadal jako alternatywa do sprzedaży spółki ?
4 lata wsiadają do tego pociągu ,a maszynista zamiast ruszać to co parę czy paręnaście miechów dokłada kolejne wagony i opycha kolejne bilety dla kolejnych chętnych:):):)
To jeżeli szanse są tak małe, to po co tyle czasu tutaj spędzacie jeden z drugim? Ludzie interesują się tym, gdzie mogą zarobić i odwiedzają spółki na których liczą na zyski. A wy tutaj jakiś wyjątek stanowicie, nie wierzycie w spółkę, biadolicie że nie warta i że nic się nie dzieje, ale jesteście jednymi z najaktywniejszych na forum. Coś te wasze wpisy stoją w sprzeczności z tym co rzeczywiście prezentujecie, czyli olbrzymi zainteresowanie tą spółką, a jest to obserwacja na podstawie ilości waszych wpisów. Więc weźcie sobie te bajeczki o tym, że tutaj nie ma sensu... bo niby nie ma sensu a ciągle tutaj jesteście. Jak ktoś nie wierzy w spółkę to zagląda raz na jakiś czas, albo zamyka pozycje, ale nie siedzi na jej forum i nie klepie prawie codziennie na jej forum. Śmieszni jesteście.
najbardziej aktywni to są tacy wieszcze jak ty i inni pokroju gdzie widzą złote góry i kurs rzędu 100zł za niesamowity historyczny i epicki deal haha pisałem nie raz, że siedzę tutaj bo czekam na kolejną podbitkę dla naiwnych i wtedy opuszczam tę mrzonkę .. mam zakup 10xx i po prostu czekam, nie muszę sprzedawać na stracie, to sobie czekam.. w końcu będzie podbita w którą uwierzysz ty i inni bajopisarze
Pisałem już nie raz. Siedzę bo mam zakup 10xx i czekam na podbitkę, która się prędzej czy później pojawi i znikam z tego papiórka. Nie mam parcia na te pieniądze, wiec nie musze sprzedawac na stracie.. poczekam i wyjde na zero jako takie.
Najbardziej aktywni to jestescie wy, bajeranci haha. ktorzy opowiadaja historie bajkopisarskie jakie to zlote gory tu beda i kurs za 100zl i wiecej haha
By było 10zl to muszą być grube infa. Obecnie z 7zl na 10zl jest trudno skoczyć na medtech biotech. Wszyscy czekają na komercjalizację. Jeśli tutaj rzeczywiście będzie to 10zl będzie mało
Leszcz znowu sypie bez opamiętania, co mądrzejsi wiedzą i zbierają, naiwni dołączają do sypania. A czas próby nadejdzie, jak sypiący będzie musiał oddać akcje, bo idę o zakład że swoimi nie sypie, tylko tak jak wcześniej sypie pożyczonymi. Czekam na powtórkę 20 września, najbliższy termin to 20 grudnia. A może wcześniej będzie info i zupełnie zostaną na peronie bez akcji.
A ty Alicjo za kogo się uważasz ? Inwestora co tylko plusy robi czy jednak Leszcza? Przynajmniej w pewnej jego części? Jak z tobą? Gdyby podsumować twoje wpisy, to tak różowo nie jest. Jeśli ci w ogóle wierzyć.
Ja jestem leszcz i mnie rolują często ale tym razem uciekłam sprzed topora. Za dużo niewiadomych i słaba komunikacja Mirona. Tu nic się nie dzieje. Na innych spółkach coś wiadomo o badaniach, spotkaniach, konferencjach, itp a tu ... wielka tajemnica, a takie tajemnice lubią kończyć się źle. Nie tak wyobrażam sobie profesjonalna firmę. Jeśli dojdzie do komercjalizacji to i tak z dużym niesmakiem rolowania leszczy jak ja. Dlatego wolę mniej zarobić i wsiądę do pociągu z opóźnieniem aniżeli ryzykować teraz. To samo pisałeś przy 9zl i co ? Teraz już 7zlotych , pod koniec podciągnęli kurs, a jutro zapewne będą dusić znów. Za nerwowo tutaj
I co z tego? że 7. Ja patrzę na to inaczej. Zawsze polegam na wykresach. Oddzielam w ten sposób emocje. Nie będę się tutaj mądrzył. Swoje wiem. Radzę patrzeć szerzej. To nie dotyczy tylko GMT. Warto mieć koszyk i obserwować całość Bio- i Medtech. Ja akurat brak komunikacji inaczej odbieram. Ale to ja. Mam jeszcze ANR (Answear). I myślisz, że tam jest lepiej ? choć to bardzo dobrze zarządzana i efektywna spółka. Nie! Tam też duszono kurs. Generalnie to GPW to jeden syf. A NC to syf do kwadratu. Nic ponadto. Taka jest prawda. SPEKULACJA wobec niskiej płynności jest tu po prostu na porządku dziennym.
Sugerowanie że nie będzie emisyjek, a później robienie emisyjek to dopiero syf :) Wycenianie się na setki melonow I robienie emisyjek wyceniając się sporo razy mniej to co to jest?
A ty tak codziennie warujesz tam gdzie nie ma sensu według ciebie? Jak jest tak słabo to po co się produkujesz, lepiej od tego nie będzie. Ale coś mi się wydaje że wy to robicie czarny PR pod wyleszczenie, a to przeczy temu co wypisujesz, czyli liczysz na tanie akcje, dlatego tak tutaj siedzisz codziennie i obrzydzasz.
a ty tak codziennie bajeczki opowiadasz co to tu za hit perła giepewu bedzie ze wracasz? siedze bo pisalem nie raz, czekam na podpite zeby wyjsc na jakies zero z tego pseudo pomyslunku i obiecanek. i se bede pisal tak jak wy nagÓny na wielkie wzrosty co to tu za ratujacy świat pudło nie powstanie haha
czarny pr pod wyleszczenie, dobre sobie.. zaraz dostaniesz kolejny espotkanie z kanciapy na szczoty od mirucha to spadnie moze poniżej 6.5 bo opowie to samo co od 2lat haha
a ty tak codziennie ... kukasz kukułcze jajco ... jęczysz i biadolisz dzień w dzień Dzień w wykonaniu kukułki - jak ten - to dzień stracony ... I nie pitol mi tutaj. Bo kukułka przecież JAJECZEK własnych nie ma.
Nie wiem jak ty, ale ja nie patrzę tylko na akt. kurs. Pisałem. Patrzę bardziej na wskaźniki i wolumen. Widzę to co widzę. Nie będę nikomu tłumaczył co. Przeżyłem gorsze rzeczy na NC więc przeżyje tym bardziej - podobno na bezpiecznym parkiecie GPW. Pisałem o akumulacji. I tak uważam. Tu nie ma żadnej dystrybucji. Tu jest Akumulacja wyłącznie przez Spekulację. Czują większe pieniądze wkrótce, i stąd takie zachowanie i pływanie kursu wokół bazy. Czy nie takie były zachowania kursu dla SCPFL?
a ty tak codziennie ze juz za chwile wielki epicki deal i zbierasz bo promocja. zbieraj zbieraj za chwile 6.5zl a pozniej kolejna promocja przy 4zl jak zrobia emisje i jeszcze bedziesz chwialil za dobra cene jak zrobia po 7 ziko haha
Dawaj śmiało na 6,5 na taki poziom mam specjalną rezerwę w portfelu... chcesz wiedzieć ile? To wystaw batonik po 6.50 a ja magicznie sprawię że się zdziwisz.
ale co ja mam sprzedawać na stracie? ja czekam żeby stąd wyjść na jakieś zero a nie wywalić ~~50% włożonego hajsu.
dla mnie to może i na 2zł spaść, niech sobie kasa leży na tym $miecó trudno
Fakt, że na SCPFL było podobnie i podobny brak informacji od Garsteckiego ale najpierw podszedł z 17zl o ile pamiętam na 150zl, a tu od samego początku down and down