Pisałem wielokrotnie, Piotr podobnie, bez względu na to jak nisko upadnie kurs spółki to zawsze znajdzie się naganiacz który napisze że to super okazja i ze on dokupuje. Ale jak go zapytać czemu kurs miałby znowu polecieć do góry to on nie wie, nie ma na to żadnego uzasadnienia (za wyjątkiem bycia opłacanym trolem naganiającym)
Zaciekawiła mnie ta spółka po tym jak się pojawiły komunikaty o współpracy z nVidią, Epic, Apple itd., ale nie lubię kupować pod plotki, więc sprawdziłem i nic nie znalazłem na czym ta współpraca miałaby konkretnie polegać. Jeśli np. mam garażową produkcję sprzętu PC i poprosze Nvidię o zgodę na naklejanie nalepki z ich logo na obudowie moich produktów, to też jest 'współpraca", a nie przynosi finansowo żadnych korzyści.
Tak więc sprawdziłem na stronie Simfabric czym sie zajmują ..i nie wiedziałem czy śmiać się czy płakać. Jakieś budżetowe produkcje dla pięciolatków, w które bym nie chciał grać nawet gdyby mi dopłacali. Zatrudniaja jedną osobę, reszta outsorcing (Indie?). Dalej nie chciało mi się tracić czasu na analizę. Moim zdaniem spółka wydmuszka.
Spółka wydmuszka to bardzo dobre określenie. Wystarczy popatrzeć na obiecane kilkadziesiąt gier z prospektu emisyjnego i zderzyć to z faktem że nie wydali niczego z tych rzeczy od 4 lat pomimo obietnic premier na 2020,2021,2022. Spółka dobrze rozpracowana w filmiku na YT pt. Sklepik z marzeniami.