• Synektik mam i ja Autor: ~adik [80.238.119.*]
    Dobrane !
  • Re: Synektik mam i ja Autor: ~Ergal [178.235.187.*]
    Też mi się udało dobrać po 170
  • Re: Synektik mam i ja Autor: ~kuna [73.73.225.*]
    Gratuluję, cieszę się ze akcje trafiły w dobre ręce;-)
    Ja akurat część sprzedałem, ale tylko dlatego że uważam DataWalk za bardziej perspektywiczną spółkę.
    Czy dobrze zrobiłem czas pokaże, wystawiam się na odstrzał:-) kupno DataWalk 49 sprzedaż Synektik 169.
    Pojawiały się tu pytania czy jest lepsza spółka, to jedną taką zgłaszam.

• Re: Synektik mam i ja Autor: ~Mk [46.151.18.*]
    DataWalk? Oni jeszcze Netto nawet złotówki nie zarobili. Czysta spekulacja że przyszłość będzie lepsza
    Dnia 2024-11-19 o godz. 22:01 ~Mk napisał(a):
    > DataWalk? Oni jeszcze Netto nawet złotówki nie zarobili. Czysta spekulacja że przyszłość będzie lepsza

Oni jeszcze nie, chociaż był kwartał ze nawet przeprosili za zyski.
    https://dmbps.pl/wsparcie-analityczne/puls-parkietu/puls-parkietu-archiwum/puls-parkietu-z-dnia-24-09-2021

ale ja zarobiłem i liczę ze tym razem przebiją się z produktem, a wtedy sky is the limit.
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-wyglada-ze-dno-zostalo-osiagniete-w-2023,64214673.html

Uczciwie podałem cenę zakupu nie która na chwilę obecną powoduje że pozycja jest stratna
    łatwiej było nazmyślać cenę zakupu z początku sesji, byłoby tak po bankierowemu:-)
    podałem uczciwie nikogo nie namawiam, czas rozsądzi czy była to dobra zamiana.
    Tak zabawowo podałem do publicznej wiadomości żeby można było rozliczyć, zwykle tego nie robię
    ale były tu głosy że nie ma lepszej inwestycji, to prowokacyjnie podałem to co obstawiłem.
    pzdr

• Re: Synektik mam i ja Autor: ~Crimson [91.230.99.*]
    A trzeba było tak jak ja: kupno Synektik po 166 i kupno Datawalk po 43,40 :-) dodam może tylko że Synektik to było drobne dokupienie a Datawalk podejści numer 4 :-) i że Synektika mam 20 x tyle co Datawalk ale w obie spółki wierzę :-)
  • Re: Synektik mam i ja Autor: ~Krzysiek [31.0.94.*]
    I było warto ! Dziś podjeżdżał do 4 na plusie
  • Re: Synektik mam i ja Autor: ~Seba [37.248.172.*]
    Kuna, kiedyś tu się o coś spieraliśmy, nie pamiętam już o co, życzę powodzenia na DW, jak dla mnie jest tam za dużo znaków zapytania
    Dnia 2024-11-20 o godz. 16:51 ~Seba napisał(a):
    > Kuna, kiedyś tu się o coś spieraliśmy, nie pamiętam już o co, życzę powodzenia na DW, jak dla mnie jest tam za dużo znaków zapytania

Dzięki, mam obie spółki wiec ciągle jestem tu obecny, na DataWalk zarobiłem największe pieniądze więc mam sentyment do spółki
    była ciągle na radarze.
    Nie cieszy mnie dzisiejszy spadek:-) ale po takich wzrostach nie jest czymś nienaturalnym.
    Na wzrosty Synektik czekałem ze 3lata więc za wcześnie żeby oceniać jak pójdzie z DataWalk
    na Dacie poprzednio też byłem ze 4lata.
    Za jakiś czas sprawdzimy na tym wątku jak obie spółki wyjdą w porównaniu, teraz już nie będę spamował obcą spółką.
    pzdr
  • Re: Synektik mam i ja Autor: ~Zwyklyleszcz-krytyk [37.31.42.*]
    Tez kiedyś obserwowałem ich i bylem pod wrażeniem ze doszli tak wysoko,w zasadzie na obietnicach i nadziejach...niestety fundamenty- tzn ciagle emisje i duże straty sprowadziły kurs do bazy.Obawiam się,ze szybko się to nie zmienii i na jakiekolwiek,zyski trzeba będzie długo jeszcze czekać, także Synektik zostawi w tyle pod względem wzrostów Datawalk daleko w tyle w najbliższych latach.
  • Re: Synektik mam i ja Autor: ~RudyDoBudy [94.172.40.*]
    Kopytko.
  • Re: Synektik mam i ja Autor: ~RudyDoBudy [94.172.40.*]
    Z 140 na 40 przez 4 lata. DataWalk.
    Dnia 2024-11-19 o godz. 19:07 ~kuna napisał(a):
    > Gratuluję, cieszę się ze akcje trafiły w dobre ręce;-)
    > Ja akurat część sprzedałem, ale tylko dlatego że uważam DataWalk za bardziej perspektywiczną spółkę.
    > Czy dobrze zrobiłem czas pokaże, wystawiam się na odstrzał:-) kupno DataWalk 49 sprzedaż Synektik 169.
    > Pojawiały się tu pytania czy jest lepsza spółka, to jedną taką zgłaszam.
    >

To na koniec roku małe podsumowanie, DataWalk zakup 49 czyli wzrost circa 16%
    Synektik 169 wzrost circa 18%, za ten rok wygrywa Synektik różnicą 2%.
    Zobaczymy co przyniesie rok przyszły;-) za jakiś czas zrobię podsumowanie.
  • Re: Synektik mam i ja Autor: ~kuna [73.246.123.*]

> Dnia 2024-11-19 o godz. 19:07 ~kuna napisał(a):
    > > Gratuluję, cieszę się ze akcje trafiły w dobre ręce;-)
    > > Ja akurat część sprzedałem, ale tylko dlatego że uważam DataWalk za bardziej perspektywiczną spółkę.
    > > Czy dobrze zrobiłem czas pokaże, wystawiam się na odstrzał:-) kupno DataWalk 49 sprzedaż Synektik 169.
    > > Pojawiały się tu pytania czy jest lepsza spółka, to jedną taką zgłaszam.
    > >
    >
    > To na koniec roku małe podsumowanie, DataWalk zakup 49 czyli wzrost circa 16%
    > Synektik 169 wzrost circa 18%, za ten rok wygrywa Synektik różnicą 2%.
    > Zobaczymy co przyniesie rok przyszły;-) za jakiś czas zrobię podsumowanie.

Podsumowanie po kolejnym roku, DataWalk zakup 49 zakończył na 103.1 czyli wzrost circa 110%
    Synektik sprzedaż 169 rok zakończył na 282 czyli wzrost circa 67% do tego można doliczyć dywidendę
    Po dwóch latach wygrywa DataWalk różnicą 36%
    pzdr
    Z cyklu spółki z większym potencjałem niż Synektik na 2025
    XTPL kupione oczywiście na szczycie :-) 129 sprzedaż Synektika na ten cel 207
    porówna się za jakiś czas podobnie jak DataWalk.

To są dwie spółki kupione za sprzedane akcje Synektika
    XTPL-129zł Synektik sprzedany za 207zł
    DataWalk-149zł Synektik sprzedany za 169zł

Więcej akcji Sytnektika już nie sprzedaję te dwie spółki mnie skusiły
    wrócę do tego postu na koniec roku, ewentualnie wcześniej gdyby były jakieś spektakularne różnice w wycenie.
    Taka zabawa w kontrze że nie ma lepszych spółek niż nasza perła:-)
    Dnia 2025-01-03 o godz. 15:54 ~kuna napisał(a):
    > Z cyklu spółki z większym potencjałem niż Synektik na 2025
    > XTPL kupione oczywiście na szczycie :-) 129 sprzedaż Synektika na ten cel 207
    > porówna się za jakiś czas podobnie jak DataWalk.
    >
    > To są dwie spółki kupione za sprzedane akcje Synektika
    > XTPL-129zł Synektik sprzedany za 207zł
    > DataWalk-149zł Synektik sprzedany za 169zł
    >
    > Więcej akcji Sytnektika już nie sprzedaję te dwie spółki mnie skusiły
    > wrócę do tego postu na koniec roku, ewentualnie wcześniej gdyby były jakieś spektakularne różnice w wycenie.
    > Taka zabawa w kontrze że nie ma lepszych spółek niż nasza perła:-)

*DataWalk-49zł Synektik sprzedany za 169zł
    Poprawiam oczywisty błąd DataWalk kupiona za 49 a nie 149 tak żeby ktoś się potem nie czepiał.
    To na tyle nie będę już podbijał tego tematu do czasu jakiś rozstrzygnięć.
    pzdr
  • Re: Synektik mam i ja Autor: ~Reto [5.173.182.*]
    Chwalisz się czy żalisz? Get a life.
  • Re: Synektik mam i ja Autor: ~Crimson [31.0.121.*]
    To widzę że mamy podobne karty w ręku :-) kombinacja Synektik XTPL i Datawalk to 75% mojego portfela… Dzięki tej kombinacji wykręciłem kosmiczny wynik w tym tygodniu! Dokupiłem trochę XTPL w piątek rano po przełomowym info (udało się nawet z samego rana po 110 a potem jeszcze kilka pakietów do 123). Jeśli Datawalk nie odjedzie (a nawet liczę na korektę) to po dywidendzie z Synektik być może zmienię proporcje i dokupię Datawalk. Wszystkie 3 spółki mają szanse stać się globalnymi graczami w swoich branżach. Wszystkie 3 spółki rozwijają przełomowe produkty. We wszystkie 3 spółki mocno wierzę. Synektik ma tą przewagę że zarabia na dystrybucji i jest w stanie sam sobie finansować badania kardioznacznika. Rzadka kombinacja spółki dividend ze spółką growth.
    Dnia 2025-01-05 o godz. 13:13 ~Crimson napisał(a):
    > To widzę że mamy podobne karty w ręku :-) kombinacja Synektik XTPL i Datawalk to 75% mojego portfela… Dzięki tej kombinacji wykręciłem kosmiczny wynik w tym tygodniu! Dokupiłem trochę XTPL w piątek rano po przełomowym info (udało się nawet z samego rana po 110 a potem jeszcze kilka pakietów do 123). Jeśli Datawalk nie odjedzie (a nawet liczę na korektę) to po dywidendzie z Synektik być może zmienię proporcje i dokupię Datawalk. Wszystkie 3 spółki mają szanse stać się globalnymi graczami w swoich branżach. Wszystkie 3 spółki rozwijają przełomowe produkty. We wszystkie 3 spółki mocno wierzę. Synektik ma tą przewagę że zarabia na dystrybucji i jest w stanie sam sobie finansować badania kardioznacznika. Rzadka kombinacja spółki dividend ze spółką growth.

To prawda Synektik z tych trzech spółek ma najmocniejszą bazę w postaci przychodów i zysków
    a Kardioznacznik może być wisienką na torcie.

DataWalk i XTPL są w momentach przełomowych, coś podobnego jak u nas kiedy wprowadzono refundację zabiegów
    przeprowadzanych za pomocą Da Vinci.
    Dlatego uznałem ze część pozycji Synektika wymienię na DataWalk, a XTPL zakupiłem symbolicznie tak żeby nie żałować
    kilka lat poświęcili na wprowadzenie swoich rozwiązań do produkcji przemysłowej i w końcu to osiągnięto.
    Kurs bywał dużo wyżej kiedy nie było gwarancji że to się powiedzie, teraz ryzyko inwestycyjne mocno spadło
    a kurs jest daleko od swoich szczytów.
  • Re: Synektik mam i ja Autor: ~Crimson [31.0.121.*]
    Ja to pierwsze akcje XTPL kupowałem w 2021 po 58 więc przeżyłem już wzlot na 190 i upadek poniżej 90 (gdzie udało się dokupić co nieco). Ma tego papieru dość sporo :-) numer dwa w portfelu.
    Dnia 2025-01-05 o godz. 17:38 ~Crimson napisał(a):
    > Ja to pierwsze akcje XTPL kupowałem w 2021 po 58 więc przeżyłem już wzlot na 190 i upadek poniżej 90 (gdzie udało się dokupić co nieco). Ma tego papieru dość sporo :-) numer dwa w portfelu.

No ja XTPL kupowałem na początki kiedy wchodziło na giełdę, coś tam wtedy zarobiłem
    a drugi raz wszedłem w 2022 po circa 60zl i niestety nie utrzymałem pozycji bo przeskoczyłem na coś innego
    oddałem po cenach zakupu, a to pojechało na 180 bardzo szybko.
    Teraz jest trzecie wejście i pewnie zostanę na dłużej bo technologia została doprowadzona do przemysłowego zastosowania.

Za to na DataWalk mam dobrą historię:-)
    Pierwsze wejście po circa 15-17zl
    https://www.bankier.pl/forum/temat_do-zarzadu,20723659.html
    a wychodziłem w przedziale 240 do 150

Teraz wróciłem
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-wyglada-ze-dno-zostalo-osiagniete-w-2023,64214673.html

Te zakupy co tutaj podawałem to było dobieranie za akcje Synektika, pierwsze zakupy były zdecydowanie większe
    zobaczymy na koniec roku które spółki najlepiej wypadną.
  • Re: Synektik mam i ja Autor: ~Crimson [31.0.94.*]
    A do kompletu polecam jeszcze Scanway który w niewiarygodnie krótkim czasie zbwudował spory pipeline zamówień w branży kosmicznej a jeszcze rok temu było sporo śmiania się ze śmiałych planów prezesa i spółki
    Dnia 2025-01-05 o godz. 17:54 ~Crimson napisał(a):
    > A do kompletu polecam jeszcze Scanway który w niewiarygodnie krótkim czasie zbwudował spory pipeline zamówień w branży kosmicznej a jeszcze rok temu było sporo śmiania się ze śmiałych planów prezesa i spółki

Mam na radarze ale nie mam więcej środków:-) czekam na dywidendy do tego czasu pozostaje obserwacja.
[x]
SYNEKTIK -0,99% 279,00 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.