Saule SA idzie do piachu. Po sprzedaży Saule Technologies SA spółka będzie nic nie warta. DC24 weźmie co swoje a reszta zostanie z nic nie wartym papierem.
Oczywiście odwrotnie Saule Technologies SA idzie do piachu. Po sprzedaży Saule SA spółka będzie nic nie warta. DC24 weźmie co swoje a reszta zostanie z nic nie wartym papierem.
do ~Karoliny W jakim celu wrzucasz cwaniaczku ten sam wpis po raz trzeci? Myślisz, że w ten sposób kogoś wystraszysz. Tutaj wszyscy jak jeden mąż jadą na stracie, a ci co brali po 12, 10, 8 czy 5zł już dawno zapili tą inwestycję zimną wodą, dlatego nie wypisuj mi tu bredni o "ostatnich szansach". A tak na marginesie to z tego co mi wiadomo spółka nie ogłosiła przecież bankructwa dlatego cena 0,90zł może okazać się w tej sytuacji doskonałą okazją na dobry zarobek. Nie jestem wróżką więc trudno dzisiaj przewidzieć co się tutaj wydarzy ale nawet czysto spekulacyjnie podejrzewam, że ze 30-40% można będzie wyjąć. Nie wspominając rzecz jasna co by się na spółce działo gdyby podali informację o dokapitalizowaniu albo znalezieniu inwestora, po 3zł by wyrywali sobie papier z łapek i krzyczeli na forum, że to tanio. Pożyjemy zobaczymy, jak narazie wszystkie opcje w grze...
Dokładnie, na naszej giełdze już mnie nic nie zdziwi. Spółki potrafią wychodzić z niezłęgo dołka, a tym samym ich kurs. Patrz ostatnio Pure, które wszyscy już skazywali na straty do połowy roku. A potem co się stało :)
Karolina być może dzisiaj właśnie "uratowała" swój kapitał i bardzo jej nie w smak, że zrobiła to w dołku, co oznacza że teraz to sobie będzie racjonalizować takimi właśnie wpisami:) Pure to świetny przykład feniksa z popiołów, ja bym jeszcze dodał ostatnią historię z Graphene na NC.
Zgadza się Panowie. Podobne "Karoliny" podpowiadały na Pure, że to właśnie ostatnia szansa na ratowanie resztek kapitału jak papier latał po 6zł. Najczarniejsze scenariusze przewidywały szybki zjazd kursu na "groszówki" i oczywiście zaraz potem rychłe bankructwo. Co było później wszyscy wiemy. Przy kursie ok. 30zł wszyscy sceptycy nagle zniknęli z forum i już nikt nie wypisywał bredni o upadłości. Wniosek nasuwa się sam, na Saule trzeba trzymać rękę na pulsie i uzbroić się w cierpliwość bo wcale nie musi być jak na Pure, ale... no właśnie, żeby pośpieszny w moment nie odjechał bo później trzeba będzie brać papier na widełkach powyżej 3zł. Ale skąd my to znamy :)
No i jak tam sukcesy kolego "Karolina", przypomnę tylko że przy kursie 0,93zł doradzałeś tutaj na forum ratowanie resztek kapitału :) Nie miałem wcześniej akcji Saule ale po zapoznaniu się z bieżącą sytuacją spółki doszedłem do wniosku, że każda cena poniżej 1 zł to dobra okazja do zarobku. Zmieniłem zdanie i chociaż mam średnią poniżej 1zł uważam, że warto posiedzieć tutaj trochę dłużej (przynajmniej do końca pierwszego kwartału 2025). Nie wchodziłem wcześniej w papier ale od dłuższego czasu go obserwowałem. Powiem jedno, wolumen ostatnich spadków oznacza, że nikt większy nie pozbywał się kwita, wyszli natomiast drobni w przedziale 3,2-0,90zł. Czy to dobrze? Zobaczymy, bo może być tak, że ci sami drobni będą spowrotem "gonić króliczka" i odkupować papier po 3,20. Pytanie tylko czy ja go wtedy sprzedam... nie, nie sprzedam. Za to chętnie dokupię jeżeli kurs przebije 2zł, już dawno NC nauczyło mnie, że najlepiej jest "uśredniać" w górę a nie w dół. W końcu każdy chyba ma jakąś strategię inwestując swoje ciężko zarobione pieniądze, ja podzieliłem się z Wami tutaj na forum moją strategią. Dużo cierpliwości się teraz przyda, a po nowym roku... dobra poczekamy, zobaczymy. Pzdr.
male obroty? od 14 zl do teraz przemielilo sie okolo 30 mln akcji, przy liczbie akcji w obrocie na poziomie 10 mln. 3x przemielily sie wszystkie akcje w obrocie, mowiac przenosnie, to drobni? dodatkowo 90% tych akcji miala jedna spolka. drobnych praktycznie nie bylo w tej spolce. wiec piszac co piszesz to sie zastanow policz poznaj historie popatrz na wykres i daj sobie plusa za komentarz.
Skąd taki pomysł o dawaniu sobie plusów, czy minusów za wpisy, ty to praktykujesz? gratulacje. Tak jak pisałem, SLT obserwuję od ok. pół roku, a mój wpis dotyczy wydarzeń z ostatniego roku na spółce, gdzie jeszcze w marcu można było załadować się w spory pakiet poniżej 2zł i oddać trzy miesiące później powyżej 3zł z 60% zyskiem. Skoro wisisz tu od 14zł i liczysz ile razy przemielił się papier, no cóż... pieniądze nie rosną na drzewach, może to brutalne ale potrzebni są dawcy (bez wyjątku, na wszystkich spółkach). Jeżeli nie rozumiesz ryzyka i zasad panujących na NC to może pomyśl o lokacie bankowej albo obligacjach skarbowych ;) A tak na poważnie to na Saule nie zarobisz bez ryzyka, a malkontenci jak ty pewnie dalej czekają na 50gr. Zaryzykowałem i zebrałem trochę w przedziale 0,92-0,98zł. Na dzień dzisiejszy jestem 27% na plusie więc nie obrażając twojej inteligencji pewnie się domyślasz co sądzę o twoim komentarzu... nic nie sądzę. Pzdr.