• Pierwszorzędne info ! Autor: ~filemon [83.27.9.*]
    Blue Tax sprzedał wszystkie posiadane akcje FFI i nie posiada już ani sztuki.
    Wygląda na to, że BTG był główną stroną podażową od stycznia ( w raporcie na koniec 2008 wykazał komplet prawie 3 mln akcji ).
    Obroty od stycznia wyniosły 7,7 mln sztuk ( więc płynnośc do pozbycia się pakietu była wystarczająca ).
    Także za ostatni spadek kursu FFI obwiniałbym wyłącznie BTG, który pozbywał się akcji, żeby zdążyć z wyprzedażą do końca 1. pólrocza 2009.
    Myślę, że akcje przejęły mocniejsze ręce.
  • Re: Pierwszorzędne info ! Autor: ~coleman [83.26.205.*]
    Myślę, że akcje przejęły mocniejsze ręce.
    TAK filemon akcje przeją mecha godzilla :)
  • Re: Pierwszorzędne info ! Autor: ~filemon [83.27.9.*]
    Nie tylko Mechagodzilla.
    320k wciąnął także pan Wesołowski. Raczej nie po to, zeby na nich stracić.
  • Re: Pierwszorzędne info ! Autor: mix111 [62.21.15.*]
    A było jakieś info o sprzedaży do zera ?
    Owszem.
    Źródło to sprawozdanie roczne Blue Tax :
    strona 17 : Inwestycje krótkoterminowe
    strona 64 akapit BIII : komentarz biegłego rewidenta dotyczący inwestycji krótkoterminowych BTG.
  • Re: Pierwszorzędne info ! Autor: ~MechaGodzilla [87.96.59.*]
    No, no, widziałem już tutaj podobny post i został skasowany... Może ten czeka lepsza przyszłość.

Ja kupiłem nieco więcej akcji niż ten demonizowany tutaj przez co poniektórych mister W. Mam prawie 350K. Uważam FFI za dobrze rokującą inwestycję.

Jeśli BTG się już całkowicie wysypał czeka nas świetlana przyszłość :)
    Sprzedał na pewno. Możesz sprawdzić w raporcie rewidenta ( podałem stronę i akapit ).
    A Wesołowski kupował także wcześniej, więc ma pakiet większy.
    Jest demonizowany, bo porzucił jego zdaniem nieprzyszłościowy Blue Tax na korzyść FFI.
  • Re: Pierwszorzędne info ! Autor: ~MechaGodzilla [83.14.101.*]
    Jest lekki ruch w górę, ale od razu pojawił się batonik. Jeśli zostanie zjedzony, powinniśmy wrócić do poziomu 0.40 PLN.
    Nie patrz na takie szczególiki. Jak pojawią się dobre i oczekiwane przez nas informacje, to żaden batonik sie nie uchowa. Mamy w obrocie niecałe 12 mln akcji, a najsłabszy akcjonariusz już się wysypał.
  • Re: Pierwszorzędne info ! Autor: ~MechaGodzilla [83.14.101.*]
    Mnie obecna sytuacja generalnie nie martwi, bowiem jestem graczem długodystansowym i swój pakiet być może sprzedam dopiero wówczas, kiedy cena przebije zeta.
[x]
FASTFIN -2,88% 1,01 2023-10-03 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.