i już pakiety 4mass i allegro na siebie zarabiają, a mówią, że na giełdzie trudno zarobić hahahahaha
trudno wtedy gdy sie kupuje spółki po 200-300% wzrostach, kupuje się na spadkach bo prawdopodobieństwo dalczysz spadków o 20% jest niższe niż wzrostu i odreagowania.
a ja w sumie sie dziwię, gdzie są ci naganiacze z 2020 roku i dlaczego ich teraz nie ma na SBE? przecież wg każdej teorii oraz wycen właśnie powinno sie akcje akumulować zarówno SBE jak i INM :)
Allegro pójdzie do góry, to było zejście po stoplossy.Super okazja, ładowałem bez opamiętania. Brane 30 sprzedam 50. Wyraźnie z rocznego wykresu widać że miało być 50 po kolejnym kółku na 38 bądź już teraz. Akurat wczoraj o 16:00 zacząłem lekko pociągać po 35 z zamiarem oddania 38,5 za tydzień a tu dzisiaj takie prezenty.
A tu znowu śladowy dotacyjny zysk... Może to i przyhamuje spadki a może właśnie teraz będą? Istna padlina, ponury obrazek...
Ze swojej strony zagrałem na krotką na Allegro od poziomu 34. A to z tego powodu że po wyborach za oceanem jest euforia szczególnie na crypto. Od razu odbiło się to na naszej giełdzie gdzie widać odpływ kapitału inwestorów zagranicznych wręcz bezkompromisowo chcącego wziąść udział tam w lepszych zyskach niż na biedagiełdzie. Czyli póki co u mnie od tamtego czasu i crypto i short akurat na Allegro. Oczywiście kiedyś trendy się odwrócą. I wiadomo że nie na tej tutaj spółce z takimi słabymi wynikami.
Ja z ciekawości tutaj zaglądam ale zaledwie od roku by poczytać renomowanych inwestorów takich jak pan Stew czy pan steve2. I zgadzam się z nimi w pełnej rozciągłości.
Zainwestowałem z lewarem w Ripple za 55 centów i dzisiaj mały szok. Natomiast tutaj 10 groszy w ogóle mnie nie zaskoczy jak wiadomo. I raczej skłaniam się że nawet 8 groszy zahaczy na dłużej. Tam osiądzie i będzie sobie gnił kurs czekając na kolejne dodruki i bajki dla...
I to był i jest genialny ruch jak zwykle. Do tego w międzyczasie podwoiłem swoją pozycję na Ripple. A tutaj niezmiennie i systematycznie kierunek 10 groszy. I podejrzewam że po drodze jeszcze dodruk będzie. Albo bajda. Ament.
Jakżesz mi przykro że moje prognozy się sprawdzają i kurs z braku perspektyw wyląduje na 10 groszy lub nawet i 8 groszy. To już się dzieje. Ament... i proszę mnie nie mylić z legendarnym Panem Stew inwestycyjnym guru i experckim autorytecie. Szeroko znanego ze swojego zaangażowania kulturalnego szczególnie w balet. Daleko mi do niego niestety... bardzo go cenię bo zawsze miał rację i czytał pudla jak z książki jednocześnie demaskując jego kłamstwa i nie tylko.