• Cacek o biznesie w egipcie - 1 otwarcie 2025 r. Autor: ~Felek [147.161.248.*]
    Kawałek wywiadu z Forum Rynku Spożywczego i Handlu

Czy koncept Sphinx sprawdzi się w Egipcie i Arabii Saudyjskiej, gdzie chce wejść z nim Sfinks Polska SA? Skąd ten pomysł?
    –  Zbieg okoliczności. Około 1,5 roku temu zadzwonił jeden z naszych akcjonariuszy, który stwierdził, że ma osobiste kontakty z ciekawą firmą w Egipcie i że ma bardzo dziwny pomysł. Jak usłyszałem, że ma bardzo dziwny pomysł, to zaprosiłem go na spotkanie, bo jak masz dziwny pomysł to przyjeżdżaj – opowiadał Mateusz Cacek. 
    Okazało się, że firma jest zainteresowana masterfranczyzą w Egipcie, a w dalszej kolejności w Arabii Saudyjskiej. 
    – Zaryzykowaliśmy.  naszym wiceprezesem do spraw rozwoju sieci wsiedliśmy w samolot i polecieliśmy do Kairu, sprawdzić. Po rocznych rozmowach podpisaliśmy umowę master franczyzy. W przyszłym roku powinien otworzyć się pierwszy lokal, jesteśmy na etapie wyboru lokalizacji. Jeśli Sphinxowi powiedzie się w Egipcie, to liczę, że to będzie bardzo duża reklama na wyjście do innych krajów. Lepszego uwiarygodnienia marki nie może być w takim przypadku – wskazywał w debacie o HoReCa na FRSiH 2024 wiceprezes zarządu Sfinks Polska SA. 
    Jak dodał prelegent, restauracji o nazwie związanej z posągiem sfinksa jest na tamtejszym rynku na pęczki. Nie ma jednak żadnej takiej sieci. 
  • Re: Cacek o biznesie w egipcie - 1 otwarcie 2025 r. Autor: ~Max [88.152.11.*]
    Tak tak poszukują w Egipcie ( zbliżone realia gospodarcze do środkowoeuropejskich -hahahaha ) rozwiązań giga kosztotworczych. Specjaliści że Sfinks Polska doradzą jak prowadzić finanse spółki aby błyskawicznie pogrążona ja w długach. Jak naciągać różne instytucje na finansowanie najgorszego know-how w dziedzinie Horeca. ....itp
  • Re: Cacek o biznesie w egipcie - 1 otwarcie 2025 r. Autor: ~Misiu [31.0.52.*]
    zastanawiam się tylko nad jednym…czy jest jeszcze ktokolwiek kto wierzy choć w jedno słowo wypowiedziane przez zarząd tej spółki?

Nie wiem jak wy ale ja pamiętam wiele obietnic:
    - kiedyś kupowali Dagrasso pamiętacie?
    - kiedyś kupowali Fabrykę Pizzy pamiętacie?
    - w tym roku mieli otworzyć 30 nowych sphinxow pamietacie?
    - sieć hoteli też mieli budować pamiętacie?
    - no i ten Egipt, zgodnie z komunikatami spółki pierwsza restauracja już miała tam być rok temu pamiętacie?
  • Re: Cacek o biznesie w egipcie - 1 otwarcie 2025 r. Autor: ~Alibaba [5.173.87.*]
    Misiu jak przyjdzie kolrjna fala wzrostowa to zawału chlopie dostaniesz
  • Re: Cacek o biznesie w egipcie - 1 otwarcie 2025 r. Autor: ~Misiu [31.0.52.*]
    zawału to dostają ci ubrani w te akcje jak patrza od półtora roku jak im ubywa w portfelu.

Dzisiaj znowu na czerwono
  • Re: Cacek o biznesie w egipcie - 1 otwarcie 2025 r. Autor: ~Alibaba [89.64.48.*]
    i tak CIę to boli , że im ubywa ? Jak to na giełdzie rośnie potem spada , Misiu coś masz wyjątkowy ból D.
  • Re: Cacek o biznesie w egipcie - 1 otwarcie 2025 r. Autor: ~Misiu [31.0.60.*]
    chyba dzisiaj się zaczyna ta fala wzrostowa o której pisał walibaba. Popcorn jest.
  • Re: Cacek o biznesie w egipcie - 1 otwarcie 2025 r. Autor: ~kaowuael [5.173.190.*]
    no.. to czekamy.. bo już kapitały wieki pomrożone :(

[x]
SFINKS -3,18% 0,43 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.