pajacyki zaklinać spadki to można pod różne scenariusze jak wykres spada, co ma oparcie w wiedzy i historii wykresu , a zaklinanie rzeczywistości wbrew wykresowi i trendowi to majaczenie śmiesznego leszcza i pora to zrozumieć . Jak pisałem póki co czas działa na korzyść spółki , musi sporo urosnąć aby zechciałąo spadać na korekcie , no chyba że odpadniemy od bandy , ale tego nikt nie wie nawet prezes , co zrobi szef spółdzielni.
To teraz będą beneficjentem beneficjeta budowy kosmodromu.
Przestań spółka bez fundamentów.
Dzisiaj kroś próbował sprzedać w jednym pakiecie 1300 akcji inie było chętnych to wycofał zlecenie. Spółdzielnia pompuje kurs.
a tak z ciekawosci pg, bo kiedys pamietam, ze pisales tutaj cos o Texcie, domyslam sie, ze wyszedles, ale byc moze nadal sie spolka interesujesz, jak wedlug ciebie bedzie wygladac przyszlosc, bo kurs wyjatkowo nisko, a zapowiada sie na dalsze szybowanie dolara w gore
Dnia 2024-11-12 o godz. 14:18 ~xyz napisał(a): > a tak z ciekawosci pg, bo kiedys pamietam, ze pisales tutaj cos o Texcie, domyslam sie, ze wyszedles, ale byc moze nadal sie spolka interesujesz, jak wedlug ciebie bedzie wygladac przyszlosc, bo kurs wyjatkowo nisko, a zapowiada sie na dalsze szybowanie dolara w gore
maiłam w okolicy 80 i wyrzuciłem koło 90 dyszkę zgarnąłem za 1 papiera ale na tym poprzestałem bo dla mnie ten paier nadaje si ę jedynie na odbicie a nie na jakąs zmianę trendu, chyba że coś wymyślą tj. zatrudnią alchemików o czym pisałem jak było w okolicach 120-140 łykać to trzeba było za 21-23 o czym też pisałem ( forum bankiera nie ginie ) parę lat temu dziś wlazłem w kgh, textem na dziś bym se odbytu nie zawracał , 60 jak się okazało nie było żadną okazją, zapewne odbije pytanie z jakiego poziomu czy więcej jak na 2 dni i do ilu i czy warto się męczyć i modły wznosić jak trend spadkowy jest jak ta lala i dotyczy to wielu spółek, bardziej bym szukał sp[ółek w trendzie wzrostowym korzystajacych szeroko na kpo i na korekcie np budimex , mirbud , niż padline typu text tykał ,
jak tam misiaczki ? eltek ładnie rosnie zgodnie z trendem, a text ładnie spada też z trendem , znowu miałem rację ! przypadek ? tak od 20 lat na gpw? , niesądze, miłosnicy marnych nagonów dumających we własnej sławojce . Skąd inąd wolałbym , żeby rosło po malutku bo 8 % jednoirazowo może skuśić co niektóróch do realizacji zysków , najwyżej będzie korekta w biegu . Baj peroniarze a mówiłem że 2 dnia temu że może 45-50 ciekawę czy dolecimy jednym ruchem do przysżłego piątku
Też ciekaw jestem przyszłości na kursie może to będzie jak z krukiem gdy zaczynał od 60 zł a każdy wie gdzie jest teraz no cóż musimy poczekać na razie perspektywy są dobre
emrek czego ty nie rozumiesz he ? , rośnie falami ja tu aktywnie kupuję i sprzedaję , a nie liczę na modły dla mnie powinno co najmniej dolecieć do 50 - 51 ale skoro raczej mamy obecnie podwójny szczyt to raczej musi spaśc żeby urosnąć co w tym trudnego ? i co to ma wspólnego z farbami i lisem bo nie kumam
Wszystko fajnie ale łamiesz prawo swoimi wpisami. Chcesz wywołać ruchy na kursie na co nie ma zgody. Normalny ktoś jak sprzedaje to sprzedaje a nie pisze farmazony bo czytając Twoje wpisy wychodzisz bardzo marnie.
pytanie tylko na ile faktycznie przekłada się AT na małych spółkach, na których jak jest dzień bez obrotów to i jedno zlecenie wywoła spadek / wzrost o kilka %. ja bym się nie dziwił jakby na zamknięciu skończyło na delikatnym minusie, a nawet plusie;)
Emrek daj se chłopie na luz z nauczaniem mecenasa prawa poczytaj sobie co to jest manipulacja w rozumieniu ustawy o obrocie finansowym a potem zabieraj głos w tej kwestii a tak na marginesie widać ze robisz za moderatora bo niewygodne tezy nie są publikowane
Co jest negatywną tezą ? Ktoś wrzucił sporo akcji przy małym obrocie na sprzedaż. To nie jest teza a fakt. Żadne info nie wyszło, wrzucając dużo akcji gdy w spółce nic się aktualnie nie zmienia wywołuje się spadek i tyle.