• Pierwszy raz... Autor: ~Jazi [5.173.232.*]
    Od dłuższego czasu pojawiło się światełko w tunelu, że może wreszcie ktoś w odpowiedni sposób zajmie się tą spółką. Pierwszy raz od dłuższego czasu nie mogę się doczekać co dalej...chic mam też obawy oczywiście. Musimy poczekać na jakieś informacje na piśmie bądź przemówienie online od nowych właścicieli. Reszta gadania na forum to czysta spekulacja które niczego konkretnego nie wnosi. Musimy poczekać na oficjalną informację jakie są plany na rozwój.
  • Re: Pierwszy raz... Autor: ~Kotlot [37.47.87.*]
    Jazi tak jak piszesz. Tez sie cieszę tylko że tak naprawdę mało jeszcze wiadomo. Poczekamy i zobaczymy co będzie. Tu widzę już chyba cały bankier się zebrał i wymyśla coś o 40zl. Fajnie by było gdyby spółka dalej rozwijała się w też kierunku produktow z graphenu czy z graphenem i miała wreszcie konstruktuwy plan. Bardzo dobre posunięcie prezesa że znalazł wyjście z impasu. Oby dla wszystkich akcjonariuszy I spółki było ono dobrym rozwiązaniem. Ja już tylko dla tego w pewnym momencie zostałem że nie miałem jak się skeszowac przy tych obrotach jakie były przez ostatni czas.
  • Re: Pierwszy raz... Autor: ~Koksu [46.112.2.*]
    Przecież to wchodzi Semilac o kapitalizacji kilkuset mln i nic z grafenek to nie będzie mieć wspólnego
  • Re: Pierwszy raz... Autor: ~Jazi [5.173.232.*]
    Dla czego nie? Przecież były robione próby dodawania grafenu do powłok lakierniczych i farb to może i do lakierów do paznokci. Czemu nie? Mnie zastanawia co innego.... Te 50% akcji kupiła Pani i Pan jakby nie było mniejszościowi akcjonariusze SEMILAC. Większość ma Fundusz. Ci Państwo kupili to prywatnie a nie jako spółka NESPERTA , która jest właścicielem marki Semilac. Ci Państwo pewnie maja łby nie od parady i po coś Graphen kupili ale to nie jest wejście NESPERTY tylnymi drzwiami na GPW. Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić. Byle konstruktywnie.
  • Re: Pierwszy raz... Autor: ~Jazi [5.173.232.*]
    Dodam jeszcze, że dodanie grafenu płatkowego do lakieru hybrydowego do paznokci znacznie polepszyłoby jego wlasciwosci. Trzeba tylko umieć go zmieszać i wiedzieć w jakich proporcjach. Myślę że miałoby to sens bo na branży BEAUTY się znam
  • Re: Pierwszy raz... Autor: ~Kotlot [37.47.117.*]
    Jazi tu może 3 osoby wiedzą coś graphenie w płatkach. Tu są sami spekulanci. Obecnie można nawet pisać że filament będzie służył do druku ozdob na paznokciach i tatuaży na plecach i połowa w to uwierzy. A płatki do kosmetyki twarzy. Ale technicznie może ładnie wybić. Fundamentalnie czekamy na informacje.
    Grafen to już przeszłość, wchodzi nowy biznes wart setki milionów zł - SEMILAC i jego zalozycielka
    Bo te 30 procent Semilac nie spieniaza inaczej niż przez giełdę. Widocznie umówili się z funduszem że 25 procent fundusz odkupi od górskiego który przypilnuje początków na new connect a pozostała ilość fundusz zbierze z rynku. Już 1 mln zebrali w czwartek, jeszcze 4 mln akcji zostały.
  • Re: Pierwszy raz... Autor: ~WielkiShu [109.233.88.*]
    To teraz będą musieli zbierać oczko wyżej albo ulica obkupi się po taniości.
  • Re: Pierwszy raz... Autor: ~Lima [5.189.221.*]
    Oni maja akcje za mniej niz 20gr. A co jest kupnem moze okazac sie sprzedażą nie takie byly numery. Chociaz minimum kursu to 62 gr.
    Dużo chętnych na akcyjki widzę, będzie odjazd
  • Re: Pierwszy raz... Autor: ~Jazi [5.173.233.*]
    Koksu, co ty pleciesz? Przecież akcje Graphen nie przeistoczyły się z automatu w akcje NESPERTY. Co niby P.Gorski sprzedaje funduszowi? Akcje Semilac? Jakim niby cudem. Jakie 4 mln akcji zostało? Gdyby Fundusz chciał Semilac na giełdę wprowadzić to musiałby kupić Graphen . Tym czasem Graphen został kupiony przez dwoje mniejszosciowych udziałowców Nesperty jako osoby fizyczne powiązane co prawda z Semilac ale nie w imieniu Nesperta. Coś Ci się kompletnie pomieszało. Czekajmy na oficjalne informacje.
  • Re: Pierwszy raz... Autor: ~gruby [89.64.75.*]
    niech nagrania, równych sobie, więcej będzie baranów do strzyżenia
    Nic się z automatu nie przeistacza... Pisze o moich domysłach. Skoro mniejszościowy akcjonariusz Semilac wchodzi na giełdę to po coś. Chce widocznie do nowej spółki wnieść te 30 proc akcji Semilac warte 200 mln plus nowe biznesy w stylu Auramntis tak więc będzie grubo. Resource partners też może chcieć skorzystać i wprowadzić akcje na giełdę odkupując akcje górskiego i skupując tanio z rynku. Do 10 zł jest tanio
  • Re: Pierwszy raz... Autor: ~Jazi [5.173.233.*]
    Może być też tak że nowi właściciele namówili Nesperte na inwestycję w badanie nad dodaniem grafenu do lakierów do paznokci i jeśli się to uda będą sprzedawać go Semilacowi jako ich wlasna spolka , dostawca półproduktu. Może wtedy Fundusz jako Nesperta złoży ofertę na kupno AGP aby go włączyć do duzej grupy no i nie przepłacać za dostawę grafenu. Naprawdę możliwości jest wiele dlatego mówię: poczekajmy na oficjalną informację co do planów nowych właścicieli względem spółki. Mogli też kupić po 13 gr i sprzedać na górze w związku z pojawieniem się tylko ich nazwisk w informacji o kupnie. Wszak nie mamy informacji o Lockupie. Osobiście nie sądzę aby w tak ordynarny sposób chcieli zeszmacić swoje nazwiska. Liczę raczej na jakiś duży, sensowny i przemyślany plan. Może nie do zrealizowania w tydzień lub miesiąc ale raczej długofalową i rentowną działalność. Czas pokaże. Pozdrawiam cierpliwych wszak wszyscy długo już czekamy na jakieś pozytywne info które podniesie kurs akcji. Od czasu prezesury P. Gałązki nic prestiżowego się nie wydarzyło w spółce. Szkoda ze sprawy się tak potoczyły. Szkoda też, że P. Artur jakoś nie bardzo chciał współpracować z dobrymi duszami , którym serio zależało na tym aby spółka wreszcie zaczęła coś robić co przyniosło by jej wymierne zyski. Trudno. Może nowi właściciele będą skuteczniejsi.
  • Re: Pierwszy raz... Autor: ~drobny_miał [125.25.28.*]
    Czytam Jazi co piszesz i wydaje mi sie, że możesz mieć sporo racji. Forumowi "eksperci od M&A" nie rozumieją, że ta kobieta nie ma jailkiejś dużej ilości akcji w Nespercie, tylko jej mąż i ten funeusz, wiec wejście Nesperta na giełdę od tylca nie wchodzi w rachubę. Gdyby tak było, to fundusz sam kupiłby te akcje a nie Górski z tą babką.

Nie tak dawno czytałem, że zainteresowanie grafenem w różnych branżach jest niskie bo... wiele firm wcale nie chce aby ich produkty były trwałe, ale wolą jak są zużywane i zastępowane nowo kupionymi, przez co wolą zarabiać na dużym wolumenie. Nie mam pojecia jak to może wyglądać w branży lakierów do paznokci ale spekuluje podobnie jak Ty, że może grafen byłby przydatny w ich branży, może już zrobili jakieś eksperymenty we własnym zakresie, używając grafenu agp dostepnego w ich sklepie. Może wyniki były obiecujące a widząc, że agp idzie w dół, postanowili kupić akcje większościowych za funt kłaków i rozwijać nowy projekt lakieru grafenowego oddzielnie od Nesperty. Gdy produkt okaże się udany, wtedy Nesperta może go odkupić i włączyć do swojej lini produktów. Gdyby ten scenariusz okazał sie prawdziwy, do de fact agp nadal pozostałby w obecnym obszarze działalności grafenowej.

Co masz na mysli pisząc, że P.Artur nie bardzo chciał współpracować z dobrymi duszami?
    Dodawanie graphenu do lakieru do paznokci nie ma sensu. Lakiery sa na tyle trwałe ze tu juz nie ma co poprawić . To paznokciw rosną za szybko. To nie tedy droga. Może być inny myk że fundusz nie może od tak sobie kupić akcji jak mogą osoby fizyczne. Ja obstawiam wejście od tyl na giełdę. My wiemy tylko tyle ze 2 osoby fizyczne kupiły akcje po 13 groszy. Że te osoby są rozoznawalne w świecie biznesu i powiązane z semilac. Nie wiemy co w zamian dostali sprzedający bo np Mogli tez kupić taniej jakieś udziały w ich biznesach o czym my nie będziemy już informowani. Dlatego cena jest zoptymalizowana podatkowo a nie realnie. Dwa wiemy że były obroty ponad mln jakich tu łącznie nie było przez ostatni rok. Wiemy że pierwsze duze zakupy zaczęły się ok pół godziny po espi. Wcześniej obrót był znikomy. Wiem bo się chciałem wysypać i mie miałem jak bez sajgonu na kursie..dlatego żaden słup tu nic nie zbierał.
    Ale jak poszukałem to jest jeszcze 2 spółka, tej pani. Od kosmetyków na trądzik między innymi , i tu graphen może być jakoś przydatny. Plus kosmetyki do aut.
  • Re: Pierwszy raz... Autor: ~Jazi [78.10.237.*]
    Nie do końca nie ma sensu. Oze nie chodzic obtrwałość a o zdrowie. Albo o jedno i drugie. Dziś lakiery hybrydowe utwrdzane są światłem UV. Jest to kłopot bo wywołuje to raka. Podpłytkowego czerniaka. Być może grafen wyeliminuje ten problem.
    Kolejny oszust przyłapany na klamstwie:

"Dziś lakiery hybrydowe utwrdzane są światłem UV. Jest to kłopot bo wywołuje to raka. Podpłytkowego czerniaka."

Tymczasem:

Rola promieniowania UV w tym przypadku jest wykluczona ze względu na protekcyjne działanie płytki paznokcia przed promieniowaniem. Warto jeszcze zaznaczyć, że czerniak paznokcia stanowi mniej niż 1 procent wszystkich zachorowań na nowotwór skory
  • Re: Pierwszy raz... Autor: ~rak [149.156.31.*]
    https://www.termedia.pl/onkologia/Lampy-UV-do-paznokci-powoduja-rakotworcze-mutacje,50232.html
    jeśli z takich źródeł czerpiesz wiedze
    to gratuluję nie tylko bystrosci umysłu
  • Re: Pierwszy raz... Autor: ~Jazi [78.10.237.*]
    Gruby....mama cie kultury nie uczyła? Mogłeś napisać
  • Re: Pierwszy raz... Autor: ~ZodiakalnyByk [5.173.144.*]
    I jak to teraz widzisz?
  • Re: Pierwszy raz... Autor: jazi1 [5.173.250.*]
    Wiesz co....narazie poruszamy się wg techniki i nastrojów w oczekiwaniu na fundamentalne informacje. Nastawienie mam nadal pozytywne i nie mówię tu o zadowoleniu ze kurs odbija od lokalnego dna. Mówię o tym że wierzę że ta ekipa naprawdę osiągnie sukces. Stworzy ten lakier i wprowadzi go do sprzedaży. Z rozmów z p. Wiechczyńskim znam oczywiście problemy jakie miała poprzednia ekipa z wprowadzaniem grafenu do farb płynnych. Mam nadzieję, że pani Sylwia przełamie te bariery wszak materia nad którą pracuje jest nieco inna. Nie wchodzi tu w grę korozja metali i narażanie materiału na skrajne warunki atmosferyczne. Z rozmow z ludźmi z branży paznokciowej wiem że i to zagrozeniebrakiem od światła UV zostało zminimalizowane w wyniku wymiany lamp do utwardzania hybryd na lampy LED. Jeslibfizycznie lakier się pojawi to kanały dystrybucji powinny ruszyć raczej od strzała. Naprawdę z wielką ciekawością czekam na jakieś info ze strony zarządu. Mam też do nich kilka pytań w kontekście nadchodzących zbrojeń Europy ale to już może w innym wątku.

Pozdrawiam.
    Ps. Trochę się musiałem naszukac twojego wpisu bo się gdzieś po środku postów umiejscowił a nie na samym dole :)
  • Re: Pierwszy raz... Autor: ~Haha [37.225.90.*]
    Już frustraci w akcji co to jednego dnia akcji nie umieją potrzymac
  • Re: Pierwszy raz... Autor: ~drobny_miał [49.229.96.*]
    Ma ktoś jakiekolwiek pojęcie co to jest to Highlander Enterprise S.A? Zapewne kosmetyki?
  • Re: Pierwszy raz... Autor: ~yut [109.173.210.*]
    https://wirtualnekosmetyki.pl/-newsy-producenci/sylwia-golebiewska-inwestuje-w-aurumaris-professional-nowego-gracza-na-rynku-kosmetyki-profesjonalnej
  • Re: Pierwszy raz... Autor: ~Mzw [104.28.64.*]
    Gwarantem sukcesu jest Gołębiewska.
    Pokazała już nie raz że ma głowę nie od parady.
  • Re: Pierwszy raz... Autor: ~Piter [185.113.141.*]
    Moze i jest lecz czy tutaj?
  • Re: Pierwszy raz... Autor: ~drobny_miał [58.64.4.*]
    Czyli jednak lakier do pazurków i jednak z grafenem :D

Pozdro dla "koksa" i szacun dla jego analitycznych umiejętności XD Prosimy o więcej jego przepowiedni co do nadchodzącej przyszłości XD
  • Re: Pierwszy raz... Autor: ~Preco [188.146.160.*]
    Przyszłość jest kolorowa bo bez emisji więc teraz każde działania będą działały na korzyść kapitalizacji. niecierpliwi już wysiadają a kumaci zbierają.
  • Re: Pierwszy raz... Autor: ~Zasada [157.25.160.*]
    Przekonaliście mnie jak minie opór 1,3 to wejdę większą monetą.
[x]
HILANDER 0,86% 2,35 2025-09-25 16:23:05
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.