Spółka się rozwija i buduje pozycję na rynku europejskim ale od 2022 roku wybuchły dwie wojny a na arenie międzynarodowej dzieje się więcej niż w ostatnich 30 latach, stopy procentowe bardzo podskoczyły co ogranicza możliwości inwestycyjne i spowalnia rozwój, cena energii wzrosła co przekłada się na mniejsze marże a branża kosmetyczna nie jest popularna i jest niedowartościowana. Do tego brak komunikacji z akcjonariuszami mniejszościowymi, kilka dodruków akcji i negatywny sentyment do spółki przełożyły się na wycenę. Mimo to spółka jest niedowartościowana więc powinieneś się cieszyć a nie narzekać. Kupuje się gdy jest tanie a sprzedaje gdy jest drogo.
Nie traktuj tego jako porada inwestycyjna. Każdy niech myśli za siebie :)
Kolego, a gdzie to niby wyczytałeś że miało być 4 pln? To jest giełda ,a nie koncert życzeń. Wpisy tego typu świadczą o totalnym braku podstaw inwestowania na giełdzie.
4 złote to może przesada ale takie były tu optymistyczne scenariusze. Wiele wskazywało na to że Boruta idzie do przodu ale po czasie wszystko się zatrzymało
Po co mieliby ściągać spółkę z giełdy? Poza tym żeby ją zdjąć musieliby skupić akcje. Do skupu ostatnio nie doszło a ponadto nikt w tej cenie nie sprzeda im swojego pakietu. Mówimy tutaj o skupie 28.98% akcji z rynku czyli ponad 193mln akcji i to tylko pod warunkiem że drugi większościowy będzie po ich stronie i również będzie chciał ściągnąć spółkę z giełdy. To wydaje się być jeszcze bardziej absurdalne, skoro dzięki sprzedaży na giełdzie może zarobić więcej niż z dywidend. Dodruk też nie zadziała bo musieliby dodrukować ponad 3mld akcji po cenie nie mniejszej niż 30groszy co oznacza że musiliby wpakować w spółkę 1mld w gotówce. Już łatwiej skupić akcje z rynku czego póki co nie robią i nie zanosi się by planowali.
Skoro chłodziło by tylko o dywidendę, to nie było by potrzeby dodruku. Co do aktualnego FF, to jest jeszcze Łukaszewicz, który ma akcje, a i tak nie wiemy, ile mają na słupach. Zauważ, że Bogusz dokupił przy ten cenie, czyli można spokoje skupić bez żadnych sensacji. Absurdem jast zachowanie zarządu, który swoimi działaniami doprowadził do takiej sytuacji na kursie, a stało się tak po inforacjach i z ich udziałem. Może coś przegapiłem, ale nie pamiętam, aby, choć raz się do tych sensacji odnieśli. Akcjonariusz fajnie, że wrzucasz tu informacje, ale oni już wieloletnie pokazali, że to, co dla nas jest absurdalne wcale ich nie zniechęca.
Zgadza się, dzieje się już tak od dawna. Forum jest to tego, żeby dyskutować lub zamieszać ważne informacje co robi Akcjonariusz lub czasami robił Quest, ale, jak widać, jeśli się pisze prawdę na temat działań zarządu i ich olewający stosunek do akcjonariuszy lub działania byłych i obecnych prezesów to już jest to usuwane.
Parę lat temu była mowa o kapitalizacji 1 mld dolarów wtedy to wychodziło ok 8 Zeta . Po dodruk ach nie chce mi się liczyć . Po prostu Prezes się lekko pomylił hehe
Kamikadze, co wy się tak uparliście na tę kapitalizację. Wiem, że takie plany były w strategii, ale jak już wiemy strategia jest, jest już nieaktualna. Oczywiście różne rzeczy się na giełdzie dzieją, ale przecież taka kapitalizacja jest i była nierealna. Może kiedyś za kilka lat, kto wie, ale na pewno nie do końca 2025.
Dnia 2024-10-29 o godz. 19:38 ~Kol napisał(a): > Kamikadze, co wy się tak uparliście na tę kapitalizację. Wiem, że takie plany były w strategii, ale jak już wiemy strategia jest, jest już nieaktualna. Oczywiście różne rzeczy się na giełdzie dzieją, ale przecież taka kapitalizacja jest i była nierealna. Może kiedyś za kilka lat, kto wie, ale na pewno nie do końca 2025.
Jesteś z zarządu i dzielisz się informacją poufną?
Wyrażam swoje zdanie, ty jak pisałeś o tym, że raport za trzeci kwartał roku 2023 będzie na minus to pisałeś jako członek zarządu, czy dzieliłeś się inforacji poufną?
Dnia 2024-10-30 o godz. 11:02 ~Kol napisał(a): > Wyrażam swoje zdanie, ty jak pisałeś o tym, że raport za trzeci kwartał roku 2023 będzie na minus to pisałeś jako członek zarządu, czy dzieliłeś się inforacji poufną?
Napisałeś w odpowiedzi do Kamikadze: ....Wiem, że takie plany były w strategii, ale jak już wiemy strategia jest, jest już nieaktualna....Myślałem że jesteś członkiem zarządu i wypsnęło ci się na forum coś poufnego, przed oficjalną informacją. Bo twoje stanowisko jest sprzeczne z ostatnią oficjalną deklaracją.
Nawet nie chce mi się tego sprawdzać, ale o ile pamiętam w tej strategii było chyba przejście na rynek główny. Dla mnie ta strategia jest nieaktualna. Ja niczego nie odwołuję, bo takie zapewnienia można włożyć między bajki i tak nikt przecież ich z tego nie rozliczy albo w następnej strategii to przełożą. Nie brałem tego pod uwagę przy zakupie akcji. Tak jak nigdy nie zamieszczałem wpisów typu w lipcu będzie poniżej 0,30 gr. Jak to się skończyło wszyscy wiemy. Może oczywiście jest coś, o czym nie wiemy lub jest coś na ukończeniu co da im bardzo duże zyski, ale przy obecnych nie widzę takiej możliwość, choć na giełdzie nie takie cuda się działy. Każdy decyduje sam.
Maliniak tak naprawdę wystarczyło by wejść na rynek główny, nie wprowadzając żadnej, innej, zależnej spółki. Komunikacja musiał by się na pewno zmienić, a to pozwoliło by na stopniowy wzrost kursu. Każda nowa informacja, a uważam, że te informacje są powodowała by stopniowy wzrost kursu, a każdy następny raport spowodował by zmianę sentymentu w stosunku do spółki. Następnie ogłoszenie o planach wypłaty dywidendy, a można by wtedy spokojnie napisać o szansach na kurs znacznie powyżej złotówki. A tak mamy to, co mamy. Nie znamy żadnych planów, nie znamy żadnych umów i żadnych nowych projektów itd. Oczywiście można napisać, że jest tanio, ale tak może być jeszcze długo. Dlatego pisałem, że dla mnie chcą zdjąć spółkę z giełdy, ale, jak widać, na forum zdania są podzielone i fajanie, bo po to jest to forum. Miłego dnia.
Chłopie są programy typu Norton 360 gdzie w ramach 'bezpiecznego' VPN możesz skakać z którego kraju nadajesz. Maliniak tak robi gdyż boi się konsekwencji swojej choroby tzn syndromu Sztokholmskiego
Myślę że nie boi się konsekwencji swojej choroby tylko konsekwencji że ktoś go namierzy. Już kiedyś został obnażony jak pisał z IP firmy gdzie pracuje. Także to nie choroba...