• Bloober pod względem kapitalizacji wyprzedzi 11 bit... Autor: ~Olo [89.64.69.*]
    Ktoś powie, że rynek nie docenia sukcesu i newsflowu jaki dostarcza ostatnio Bloober Team, a mi się wydaje, że mimo wszystko docenia. Różnica w wycenie pomiędzy 11 bit studios (616 mln zł) i Bloober Team (480 mln zł) spadła poniżej 150 mln zł i jest najniższa od lat. To duża zmiana sentymentu mając na uwadze to, że jeszcze w 2018 roku, po premierze Frostpunka, różnica w wycenach przekraczała 1 mld zł. 
    IMO jest spora szansa, że Bloober pod względem kapitalizacji wyprzedzi 11 bit studios i będzie trzecią pod względem wyceny rynkowej spółką gamingową  produkującą gry na PC na GPW. 
    Paweł Biedrzycki na X
  • Re: Bloober pod względem kapitalizacji wyprzedzi 11 bit... Autor: ~Fakty [46.204.13.*]
    Ale ja dziekuje za taka mijankę. My stoimy w miejscu albo lekko na dół non stop. Fakty są takie, że tutaj kurs stoi w miejscu od 2 lat a rożnica w kapitalizacji z 11bit wynika tylko z tego, ze 11bit leci na dół szybciej od nas. Co mi z tego, że Bloober wyprzedzi 11bit skoro dalej bedzie na 500mln a 11bit spadnie na 400? Mi tam nie zalezy zeby inni tracili mi zalezy zebym samemu zarobil.
  • Re: Bloober pod względem kapitalizacji wyprzedzi 11 bit... Autor: ~Gościu [185.70.181.*]
    Skoro dziękujesz to sprzedaj jeśli masz albo nie kupuj jeśli nie masz i nie marudź.
  • Re: Bloober pod względem kapitalizacji wyprzedzi 11 bit... Autor: ~Fuks [45.137.77.*]
    Fakty w dodatku 11b jednak ma nadal 50 M w kasie spółki, z MS dostanie w sumie ok 60 M pln , a z samego FP2(jego sprzedazy) ma przychodu ok 35-40 M pln ( łącznie z deluxem) w dodatku stare gry wygenerują pewnie ok 60 M pln w tym roku.

Więc w kasie spółki 11 b powinno być wiecej niz 100 M pln na koniec roku. Pytanie co z kolejnymi latami I debiutami .

A jednak 11 bit leci ostro na wycenie , i faktycznie jest niedaleko Blo który na koniec czerwca miał mniej niż 30 M w kasie spółki, zobaczymy jak będzie dalej.

Medium podobno miało budżet 12 M $ chociaż po stanie zapasów w 2020/2021 nic na to nie wskazywało że aż tak duży jest budżet Gry. Prezes Babieno o tym mówił jak nawijał ze wc24 h pokryli koszty produkcji Medium , ale późniejsze raporty przychodów zysków zapasów nie potwierdzały tych jego wypowiedzi.

Właśnie dlatego warto jednak uważać, na prasowe gadki prezesa.
  • Re: Bloober pod względem kapitalizacji wyprzedzi 11 bit... Autor: ~27272 [91.94.21.*]
    Co to za logika? Przecież oczywistym jest że ludzie grają tutaj na wzrosty blo a nie spadki 11bit, więc pierwotny argument o docenianiu newsflowu jest bez sensu.
[x]
BLOOBER -1,41% 24,45 2025-09-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.