• Dlaczego w tą stronę ? Autor: ~korzystacz [89.79.146.*]
    Zastanawiam się dlaczego ?
    Wezwanie, dotacja. mało akcji FF drobnica i kurs spada.
    Szkoda bo potencjał się marnuje.
    Teraz nurtuje mnie zasadnicze pytanie, ponieważ mam sporo kasy aby dokupić, ale czy dokupić ?
    A co jak wystrzeli na kilkaset procent ? A co jak spadnie o kilka procent ?
  • Re: Dlaczego w tą stronę ? Autor: ~damdab [212.106.159.*]
    kto nie ryzykuje nie zyskuje, a poza tym nie stracisz póki nie sprzedasz, ot prosta zasada:)
  • Re: Dlaczego w tą stronę ? Autor: ~Antoine [83.26.201.*]
    Prawie wszyscy weszli w akcje które były za darmo. Myśleli ze zrobią na nich dobry interes. Przez lata nikt od nich nie chce tego kupić ani nawet wziąć z dopłatą. Dokładają do nich duże pieniądze i żyją. A tu? Co to za ryzyko? Może zarobisz kilkaset procent lub kilka stracisz. To wszystko. To naprawdę dobry interes w porównaniu do akcji o nazwie Ż O N A.
  • Re: Dlaczego w tą stronę ? Autor: ~korzystacz [89.79.146.*]
    Zastanawiające, przecież te akcję przed wezwaniem stały w tym samym pułapie cenowym, to jest dla mnie śmieszne.
    Zastanawiam się dlaczego ludzie kupują jak cena podskoczy o 50 % ? Co sobie wówczas wyobrażają ?
    Przecież na dzień dzisiejszy Pwrmedia ma przed sobą dużą przyszłość.
    Gant też kiedyś kosztował parę złotych i przyznaję, że się na niego załapałem. Fakt musiałem czekać 2 miesiące aż zaczął się spacer na maxima. Dla jaj wystawiłem sobie zlecenie okrągłej sumki 100 zł i tam odziwo doszedł.
    Pwrmedia, może nie będzie gantem aczkolwiek jeśli wszystko jej wypali może być dobrze ifirma też wygląda obiecująco. Gotówki ma wystarczająco na inwestycje i w dodatku skutecznie pozyskuje dotację. Zastanawiam się kiedy wejdzie w nią fundusz tak jak kiedyś w Ganta.
  • Re: Dlaczego w tą stronę ? Autor: ~gen_100 [77.65.141.*]
    Odpowiedz jest prosta
    Trzeba czekać
    Nie jest fo spółka typu Krosno czy Zntklapy by miała upaść
    Dlatego 1zł to tytaj przesadzają co niektórzy
    Wezwanie jest po 5,7 czyli nawet 50% z tego to 2,85zł
    A tu dalej spada
    Oczekiwanie na wybicie tylko kiedy
    Wielu niby kupiło okazyjnie ale to dzis można okazyjnie kupić i aby coś drgnęło
    powiem tak stać mnie aby jeszcze kupić. Osobiście siedze na tej spółce po 3 zł za akcję ale już niebawem uśrednie i będzie niższa średnia.
  • Re: Dlaczego w tą stronę ? Autor: ~Antoine [83.10.179.*]
    Wszystko dlatego że Polacy nie mają zdolności do robienia interesów. Każdy chce pojechać na cudzych plecach. A giełda, tak jak każdy interes wymaga aktywności. Dlatego Ameryka przewodzi bo ludzie muszą robić interesy żeby żyć. A u nas ? Jakoś to będzie.Popatrzcie na giełdę w Budapeszcie. Tam jest większa aktywność inwestorów bo nie po to inwestują swoje pieniądze by tracić czas i nic z tego nie mieć. Tu jak ktoś sobie wymyśli interes to inni podglądają czym jeździ , jak mieszka ,jak żyje. Wtedy wchodzą mu " Z BUTAMI" i niszczą go poprzez niskie ceny i niską jakość. Na giełdzie podobnie. Zamiast wystawić się z akcjami za kimś to o jeden grosz niżej sprzedają nie pozwalając na wzrost. Tą ułomność psychiki wykorzystują prawdziwi ludzie interesu i efekt tego właśnie widzimy. Tylko idiota sprzedaje akcje które z całą pewnością pójdą do góry. Przy takim sposobie myślenia , wszystkie akcje są spekulacją. Ale ktoś musi zasilać giełdę.
    Bardzo słusznie napisałeś :-)
    Zgadzam się z Tobą.
    Sam mam 25 tyś tych akcji ze średnią 3,04 i zastanawiam się kiedy bedzie odpowiedni moment kupna, bo mam środki by dokupić kolejną taką ilość. sam stoję z małym pakietem na kupnie. Zastanawia mnie ta podaż.
    Przecież spółka ma wielkie perspektywy ale chyba nieliczni to widzą, ja osobiście je dostrzegam po głępszej analizie zdecydowałem się zostać w spółce. Być może nie bedzie tu wzrostów dużych ale w czasach hossy po 20 - 30 zł powinna być bez problemu.
    TRWAM DUMNIE :-)
  • Re: Dlaczego w tą stronę ? Autor: ~Antoine [83.26.55.*]
    Ten co nas wyśmiał , na innym wątku stwierdza że woli to zatrzymać. Imponująca dojrzałość.
  • Re: Dlaczego w tą stronę ? Autor: ~Piotr [192.168.1.*]
    Hahahaha - naganiacze, nie ośmieszajcie się i nie róbcie z ludzi balonów, jak akcje by były takie wspaniałe, to zarząd by ich na wyścigi nie wyprzedawał !
    Nie twierdzę że ą wspaniałe ale że mają perspektywę wzrostu.To co jedni sprzedają natychmiast znajduje nabywcę. Ja na Twoim miejscu nie miałbym tu nic do roboty gdybym nie inwestował w te akcje. Wypisywanie prześmiewczych głupstw chyba jest przez kogoś finansowane, bo jeśli nie, to z czego żyjesz? W kabaretach za wyśmiewanie innych , biorą pieniądze. A Ty? Tak za darmo? To choroba.
  • Re: Dlaczego w tą stronę ? Autor: ~rena [87.205.41.*]
    Bo Parszuto działa konsekwentnie na niekorzyść spółki - ale może się na tym przejechać
  • Re: Dlaczego w tą stronę ? Autor: ~renia [87.205.41.*]
    bo wygłąda na to ,że Parszuto działa na niekorzyść spółki - ale może na tym się przejechać
    Ja już o tym pisałem gdy był pracownikiem spółki. Jako członek zarządu i jako walne zgromadzenie (jeden z 4 osób). Ewidentne działanie na szkodę spółki. Walne zgromadzenie podjęło uchwałę o skupie po 5,70 aby wice mógł sprzedawać dużo, szybko i drożej.To teza . Prokurator może ją podtrzymać lub w świetle dowodów odrzucić. Zobaczymy co dalej. To argument do podjęcia interwencji przez SII.
[x]
IFIRMA -0,98% 30,20 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.