• 5 zł w sferze marzeń. Autor: ~Karolina [31.183.145.*]
    Nie widzę szans na to by taki kurs doszedł do takiego poziomu w tym roku. Na tą chwilę jak nic podąża do 4 zł, a biorąc pod uwagę kiepskie nastroje na rynku i osłabienie w budowlance może pójdzie jeszcze niżej.
  • Re: 5 zł w sferze marzeń. Autor: ~XD [5.173.194.*]
    Jak nic trzeba będzie dopłacać za posiadanie akcji
  • Re: 5 zł w sferze marzeń. Autor: ~Blekota [77.222.224.*]
    Podobno posucha w pozyskiwaniu nowych kontraktów
  • Re: 5 zł w sferze marzeń. Autor: ~tom [194.150.97.*]
    Przy takiej płynności jak mamy na spółce wszystko jest możliwe sprzedaż 1000 czy 2 tyś akcji czyści kilka poziomów cenowych i to samo w drugą stronę . Te ruchy w krótkim terminie nic nie znaczą i nie wnoszą na takich papierach (płynność) . Jak skończymy sesją zobaczymy bo wystarczy że ktoś zapragnie mieć 2-3 tysiące akcji i zrobi to samo w drugą stronę. Może skupujący postanowił zrobić małe "zamieszanie" . Moje zdanie niezmiennie MZ na dłuższy termin i test ceny skupu 7,5zł. Pamiętajcie że prawie 8% akcji nadal wisi do umorzenia czemu jeszcze nie sa umorzone??? to wie tylko główny udziałowiec. Wytrwałości i nie wyciąganie wniosków z przypadkowych sesji.
  • Re: 5 zł w sferze marzeń. Autor: ~Miro [37.225.93.*]
    Taaa giełda słaba, gospodarka leży i kwiczy, wszystko leci na ryj.
    sentyment do naszego rynku słaby. Popatrz na DAX rekordy wszech czasów a gospodarka leży i kwiczy. Nasz grajdołek to piaskownica dla zachodnich funduszy które teraz upodobały sobie wyjątkowo grę na short na całym naszym rynku (mowa o wig 20) Nie jesteśmy gorsi od Dax Cac czy nawet Buxa a wykresowo tylko my jesteśmy na szarym końcu. Wydaje mi sie że przesilenie jest bliskie dla rynku. A wracając do MZ bo to jego wątek tu jest inna bajka i zawsze była. Cierpliwi dostaną swoje a że będą różne zawirowania ....tak. Pod co Ja trzymam. Skup przez głównego udziałowca umorzenie skupionych akcji własnych , kontrakty (i niech nikt nie wciska kitu budowlanka kuleje) MZ to nie budownictwo mieszkaniowe.Polwax.
  • Re: 5 zł w sferze marzeń. Autor: ~Dora [37.248.175.*]
    No, niestety, kora będzie bardziej bolesna.Kurs zatrzyma się może nie aż tak jak prognozuje Karolina ale na poziomie 4,10- 4,20, gdzie jest dość solidne wsparcie
    Wszystko zależy jakie bedą wyniki kwartalne...wtajemniczeni je znają ...
  • Re: 5 zł w sferze marzeń. Autor: ~Karolina [31.183.162.*]
    Nie spodziewam się dobrych wyników bo od trzeciego kwartału będą chyba konsolidować wyniki Polwaxu a tu co kwartał jest spory minus.
    analiza finansowa i techniczna w przypadku takich spółek , chodzi mi o płynność i o zaangażowanie głównego udziałowca , oraz brakiem zainteresowania rynku schodzi u mnie na dalszy plan w takich przypadkach może tak może nie ale 60do 40 stawiam na otoczkę i czytanie pomiędzy wierszami. To oczywiście moje zdanie i podejście. I nie mówimy tu o terminie kilku tygodni tylko temat docelowy to cena lub miesiące.
  • Re: 5 zł w sferze marzeń. Autor: ~Karolina [31.183.134.*]
    Wygląda na to że plan pana KJ jest prosty. Oddawać trochę w skupie po 7,50 i odkupywać w przedziale 4,0-4,8. A to oznacza że wyżej niestety nie urośnie i cały czas będzie blokada na 4,8. Przy braku zainteresowania innych podmiotów strategia całkiem skuteczna lecz pozbawiająca złudzeń co do dalszej aprecjacji kursu. No cóż szkoda, chyba czas się pożegnać z tym papierkiem.
  • Re: 5 zł w sferze marzeń. Autor: ~tom [195.189.89.*]
    do czasu oczywiście skupowanie potrwa i teraz trzeba postraszyć zejść kilka półek niżej bo po co przepłacać skupił już około mln kiedyś zliczałem te komunikaty to jeszcze potrwa więc najlepsza strategia nie zaglądać codziennie no raz na jakiś czas i czekać na "Swoje" Dzlej będę powtarzał z uporem maniaka decyzja o umożeniu nadal wisi i chyba celowo się przeciąga do czasu skupienia zakup Polwaxu też nie jest po to by stracić za jakiś czas może będie jaśniej w tej materii.
  • Re: 5 zł w sferze marzeń. Autor: ~Nj [5.173.200.*]
    Czas na umorzenie.
  • Re: 5 zł w sferze marzeń. Autor: ~Tom [31.172.190.*]
    Jak skupi ile chce to wówczas. A ta lawina od kilku dni ma to chyba przyspieszyć.
  • Re: 5 zł w sferze marzeń. Autor: pawson1990 [37.30.126.*]
    Ma czym zbijać, ulica szybko panikuje
    Po skupowac po 4,7 jak mozna zbic kurs i skupowac po 3,5
    Zresztą jest tez taka opcja jak skup " na słupa" i zbicie kursu
  • Re: 5 zł w sferze marzeń. Autor: ~XD [5.173.29.*]
    Główny akcjonariusz idealnie trafił z tym akcjonariatem. Kupował po 4,8 zł ale drobnica uznała żeby nie przepłacał i zeszła z ceną na 4,4 xD
  • Re: 5 zł w sferze marzeń. Autor: ~Było [78.30.99.*]
    Było
  • Re: 5 zł w sferze marzeń. Autor: ~Antek [46.134.112.*]
    Pytanie nr 1 ,, ,,komu i dlaczego miało by zależeć aby Mostek kosztował np 15 zl
  • Re: 5 zł w sferze marzeń. Autor: ~Dora [31.0.55.*]
    Nooooo!! Myślę że Karolina miala rację,bo jednak będzie zjazd i oby nie poniżej 4 ZETA
  • Re: 5 zł w sferze marzeń. Autor: ~Tom [31.172.190.*]
    A głównemu akcjonariuszowi. Czemu??? Po pierwsze wartość pakietu ( takie łechtanie ego ) i na całkiem serio większą wartość firmy większe możliwości w startowaniu w różnych przetargach, większą zdolność kredytową, zainteresowanie rundami które mają określone wartości poniżej których nie patrzą nawet na firmę i kilka innych powodów.
  • Re: 5 zł w sferze marzeń. Autor: ~xD [188.146.116.*]
    Przede wszystkim to im wyższa wartość akcji na rynku tym większą ceną na skupie za akcje może zaproponować.
[x]
MOSTALZAB 2,11% 6,29 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.