Potrzebowałem kilku chwil , aby po zerknięciu na wykres wrócić na dobre z jezior mazurskich. Obecnie na Netii mamy korektę ostatniego wzrostu, gdzie biała świeca potwierdzona obrotami wyraźnie pokonała poprzednie opory. Obecna niewielka zresztą zniżka z małymi obrotami jest moim zdaniem doskonałym miejscem do powiekszenia czyli dokupienia akcji Netii. Teraz wydaje mi się, że najlepszą taktyką jaką można zalecić
to ,,kup i trzymaj i niczym sie nie przejmuj,, ponieważ widać wyraźnie mocny utworzony przez Netię kanał trendu wzrostowego.
Pozdrawiam Wszystkich
Chodzik Księżycowy
Witaj Chodziku
No już myślałem że jakiś szkwał wywalił łódkę i nasz Chodzik Księżycowy będzie Chodzikiem Podwodnym to oczywiście żart. A teraz Chodziku co myślisz o naszej Netii w perspektywie nudnego czasu wakacji. Wydaje mi się że gdy gamonie z sejmu i politycy wyjada i nie będą się mieszać do finansów to może coś drgnie. Tak jak mówiłeś wig 20 poleciał na łeb. Czy to że do 10.07 OFE podpisuje z nowymi młodymi emerytami umowy będzie mieć wpływ na lokowanie przez OFE kasiory na giełdzie i oczywiście na wzrost NETII. Pozdrawiam i oczywiście szkoda że tak krotko wypoczywałeś
DJ Andrzej
Czy na całym rynku szykuje się zwała ?
To bardzo prawdopodobne, jak pamiętacie zgodne z moimi oczekiwaniami, ponieważ rysuje mi się tam ( mówię w tej chwili o całym rynku bez Netii) formacja głowy i ramion.Lewe ramię było podwójne to prawe prawdopodobnie też będzie, bo formacja ta bardzo często jest symetryczna. Jeśli chodzi o Netię to osobiście nic nie będę na niej kombinował, bo łatwo można przedobrzyć. Oczywiście pomiędzy jednym czy drugim zwrotem wykonałem odpowiedni telefon i teraz jestem z Wami ,posiadam znaczny pakiet akcji, co jednak nie powinno mieć znaczenia dla Was ponieważ staram się aby moje wypowiedzi były obiektywne, chociaż odczucia są oczywiście po stronie wzrostów akcji Netii, zresztą przecież po to ją kupiłem aby na niej zarobić. Pamietajcie jednak proszę że można spodziewać się znacznego oporu koło 22 lipca na wysokości 4,70.
Chodzik Księżycowy
Na wszystkich rynkach świata kształtuję się formacja RGR!
Czy nie sądzicie, że to zbyt oczywiste (!).... cały ten kapitał, który krąży z jednego rynku na drugi odkrywałby wszystkie swoje karty???
Moritz,nigdy nie ufaj forumowiczom.Tutaj jest banda naganiaczy,którzy tylko czekają na takich naiwniaków,którzy im uwierzą.Kieruj się własnym rozumem a jak masz kogoś wiarygodnego to jedyne wyjście to pogadać na gg lub innym komunikatorze.Pozdrawiam i powodzenia.
Jesteśmy po zamknięciu wtorkowym w Stanach. Wygląda to naprawdę niedobrze i zaczynają nad rynek nadciągać chmury burzowe.
Jak w takim razie zachowa się w najbliższych dniach Netia ?
Oto jest pytanie prawie jak z Szekspira - być albo nie być ?
Musimy rozpatrzeć dwa aspekty tej układanki, mianowicie:
po pierwsze w jakim trendzie znajduje się cały rynek
po drugie w jakim trendzie znajdują się papiery Netii. Rynek może przebić linię szyi i formacja głowy i ramion stanie się faktem, chociaż ja osobiście stawiałbym raczej na utworzenie podwójnego prawego ramienia tak jak to miało miejsce przy lewym, co niezmienia jednak faktu, że formacja ta nabiera i tak negatywnego znaczenia.
Papiery Netii natomiast są w ewidentnym trendzie wzrostowym, czy w takim razie jeśli rynek poleci do 1600 one też zanurkują.
Moim zdaniem tak się nie stanie, przecież od dawna te czarne chmury nad rynek napływały a Netia z mozołem ale jednak utrzymuje się w niezłej kondycji a ostatnie wybicie świadczy dobitnie o sile tego papieru. Co więc w taki wypadku radzi swoim
kumplom chodzik księżycowy ?
Obie nogi przybić do podłogi a łapy do blatu stołu aby nie robiły głupich ruchów po klawiaturze laptopa i czekać, cierpliwie czekać.
Mam co do swoich prognoz zaufanie, jak już wiecie nie kieruję się przeczuciami, odczuciami i tym podobnymi rzeczami. Kieruję się swoja wiedzą i doświadczeniem a ta mówi mi że trend na Netii nie wejdzie w fazę korekty prędzej niż koło 20 lipca.
Pozdrawiam wszystkich
tak moich zwolenników jak i zajadłych oponentów i jak zwykle życzę podjęcia właściwych decyzji.
Chodzik Księżycowy
Ja tam osobiście przyglądam się z boku całej sytuacji, netia dała już zarobić dzięki m.in CK, jeśli odleci na północ to będę się cieszył z sukcesu innych. Sytuacja na całym rynku coraz bardziej mi się nie podoba...
Załóżmy przez chwilę, że ten gość ma DAR i to co mówi się sprawdzi, to w takim razie pasuje jak ulał do mojej koncepcji trókąta jako fali IV.
Chodzik Księżycowy
Wrzuć na luz,ten człowiek na początku 2008r widział III wojnę światową pod koniec 2008r.Weź sobie wahadełko i kupuj akcje pod jego wychylenia jak wierzysz w takie bzdury.
ZADOWOLONY - przypiołeś się jak rzep psiego ogona a na dodatek nawet nie wiesz o czym ja tak naprawdę piszę. Nieupażnie czytasz moje wypowiedzi, bo o 2.90 na Netii nigdy nie pisałem, co najwyżej ,że kurs spadnie poniżej 3 złotych. Ten trójkąt to w ogóle szkoda mojego czasu, żyjemy w innych światach. Mnie nie przeszkadzają słowa krytyki, czy to ,że ktoś ma inne niż ja zdanie, ale Ty kolego rozumy pozjadałeś i powinieneś się cieszyć ,że jesteś zarobiony, bo jak ślepej kurze ziarno też ci się trafiło.
Napisz kilka słów co sądzisz o sytuacji na Netii, co sądzisz o całym rynku, jak przebiegać będą dalsze notowania na rynku amerykańskim. Podaj jakieś przyklady, założenia a nie gdybaj, bo od gdybania to nikomu na tym forum pieniędzy na koncie nie przybędzie.
Opisz które Twoje przewidywania z ostatnich miesięcy się sprawdziły, a które nie i gdzie popełniłeś błędy i proszę nie karm nas swoimi sloganami z których naprawdę nic nie wynika. Ja w dużej mierze traktuję to wszystko jako miłą i sympatyczną zabawę, gdzie na dodatek jeszcze coś można zarobić i komuś pomóc jak się da. Tobie widze ręce się pocą z emocji więc pobaw się nimi może jednak w inny sposób.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy
co do tego filmiku to oczywiście każdy może wyrażać swoje opinie, wierzyć czy też nie wierzyć, dla mnie to co ten facet powiedział nie ma żadnego merytorycznego uzasadnienia, chociaż tak jak pisałem uważam że fala IV (która potrwa jeszcze kilkanaście miesięcy ) będzie trókątem