• emisja Autor: ~konrad [194.150.102.*]
    kasy nie mają się ratują

grubo

co za masakra, wisielec do końca życia, nawet nie ma komu sprzedać bo brak chętnych na kupno
  • Re: emisja Autor: ~iceicebaby [185.28.248.*]
    one more level down
  • Re: emisja Autor: ~Realista [31.61.176.*]
    A czego się po styczniu spodziewaliście?
    Wzrostów?
    Jak dzieci ...
  • Re: emisja Autor: paaulinka [77.253.39.*]
    Nie traćcie nadziei. Ja trzymałam Digital coś z 15 lat, i kilkadziesiąt % straty, póki mądrzejsi ode mnie nie wzięli z pocałowaniem ręki pod gaming i Januarego. Nawet sporo zarobiłam. Zatem czekajcie i wypatrujcie nowej strategii. może podbój kosmosu? Musk przeciera szlaki.
  • Re: Autor: individual [89.64.76.*]
    Witam Paulina ma rację uśrednianie uśrednianie bogaty i cierpliwy człowiek raczej nie traci na giełdzie pieniędzy. Ja też dwu krotnie zarobiłem tu i po spadkach poniżej 0.3 znów kupiłem. I dalej czekam. Ciekawe czy nasz kolega Leszczyński jest tu...
  • Re: Autor: paaulinka [77.253.39.*]
    Widzę, że stara ekipa cały czas trzyma rękę na pulsie. Też zaglądam czasami choć to już nie te dyskusje co kiedyś. Nie zgadzaliśmy się często, mieliśmy inne poglądy na spółkę i jej przyszłość pod nowymi rządami, ale argumenty wymienialiśmy. Teraz chyba ubrano nowe pokolenie które nie bardzo wie jak i czemu ich powieszono na hakach. Dyskutować nie potrafi kilka razy próbowałam. A Leszczyńskiego lepiej nie przypominać, zachował się co najmniej nieelegancko.
  • Re: Re: Autor: ~Sss [145.224.66.*]
    Uśrednianie jest ok ale dodatkowa emisja rozwodnik papier ,czemu nadal niema animatora rynku w ten sposób doczekamy się spitu łaczenia akcji i nic nieda już uśrenianie
  • Re: Re: Autor: individual [37.248.221.*]
    S PITU PITU kolego splitu dla słabszych ubranych inwestorów Split giełdowy, czyli inaczej podział akcji, to operacja przeprowadzana przez spółkę notowaną na giełdzie, która polega na zwiększeniu liczby akcji w obiegu poprzez podział istniejących akcji na więcej jednostek o mniejszej wartości nominalnej.

Na przykład, jeśli spółka przeprowadza split w stosunku 2:1, to każdy akcjonariusz otrzymuje dwie nowe akcje za każdą posiadaną wcześniej, a cena akcji zostaje odpowiednio zmniejszona, aby całkowita wartość inwestycji pozostała taka sama.

Split giełdowy ma na celu zwiększenie płynności akcji i ich atrakcyjności dla inwestorów, ponieważ obniżona cena za pojedynczą akcję może przyciągnąć więcej inwestorów.
    Ale tu kolego będzie Operacja odwrotna do splitu giełdowego to scalenie akcji (ang. reverse stock split). W przypadku scalenia akcji spółka zmniejsza liczbę akcji w obiegu, zwiększając jednocześnie ich wartość nominalną. Na przykład, w scaleniu akcji w stosunku 1:2, za każde dwie posiadane akcje inwestor otrzymuje jedną akcję, która ma wyższą wartość.

Scalenie akcji jest często stosowane, gdy spółka chce podnieść cenę swoich akcji, na przykład w celu uniknięcia usunięcia z giełdy (delistingu) w przypadku zbyt niskiej ceny lub poprawienia swojego wizerunku rynkowego.

Paulinko jak oni mają zarabiać :) ...
    Tak sobie bym życzył teraz poniosło mnie... tym scaleniem
    eshopping tam mamy scalenie Paulinko ciekaw jestem Twojej analizy. Może zainteresujesz się ciekawe perspektywy.
  • Re: Re: Autor: paaulinka [77.253.39.*]
    Co tu jest do komentowania? Popatrzyłam na wykres i wyniki. Z wykresu wyłania się obraz typowego wyłudzacza kapitału. Spadające przychody i wieczne straty pokazują, że i fundamentalnie to szrot. Nawet obroty nie powalają. Co tam jest interesującego ?
    Coś kasuje posty. Spółka która zaprezentowałeś to gniot i pod względem wykresu i wyników. Spadające przychody, wieczna strata.
  • Re: Re: Autor: individual [89.64.76.*]
    Moim zdaniem będzie ciekawie po scaleniu spekuła dopiero napompuje balonik jeszcze nie było w tej spółce dużych wzrostów u mnie kupione w dołku więc samo scalenie daje spory procent. Z pewnością będą chcieli pompować kurs bo ostatnie kwartały wyniki lepsze niż za poprzedni rok. Ja patrzę często na coś co jest nieoczywiste sama wiesz wykres jest czasem reżyserowany przez kilku graczy z grubszym.portfelem. A tu jeszcze nie zarobili...
    Takich spółek co to jeszcze nie wzrosły tylko spadają od lat są dziesiątki. A takich co jadą na stratach, ale w przyszłości pragną zarabiać jeszcze więcej. Dlatego daj znać wtedy jak coś się zacznie. Np. zanotują kwartalny zysk z działalności, albo na wykresie zwiększy się wolumen np. Inaczej to szukanie grzybów po polu minowym. Czasem można i coś trafić, ale nawet ładny prawdziwek nie jest wart ryzyka że ci urwie nogę.
    E-Shopping Group, spółka notowana na NewConnect, rozwija się dynamicznie w obszarze e-commerce, zwiększając przychody i bazę klientów w segmencie sprzedaży internetowej. Przeszła ona w ostatnim roku transformację z tradycyjnego modelu działalności na e-commerce, co przyniosło imponujące wyniki – m.in. wzrost przychodów o 263 tys. zł w październiku 2023 r. oraz wyraźne powiększenie liczby zamówień i klientów.

Model biznesowy E-Shopping Group opiera się na dropshippingu i własnych markach, co pozwala firmie operować z niskimi kosztami i wysoką elastycznością. Przykładem jest linia „Bentivolio”, ich pierwsza marka własna, która obejmuje produkty optyczne, a także nowa oferta kosmetyków i artykułów medycznych, wprowadzona w 2023 r., co poszerzyło asortyment i przyciągnęło nowych klientów. W perspektywie przyszłości firma planuje dalszą ekspansję zagraniczną, obecnie operując na platformach w Czechach i Słowacji, z planami wejścia na rynek rumuński.
    Spółka E-Shopping Group odnotowała znaczący wzrost przychodów w trzecim kwartale 2023 roku. Główne wyniki to wzrost sprzedaży internetowej oraz dynamiczna ekspansja na rynkach zagranicznych, takich jak Czechy i Słowacja, z planami wejścia na rynek rumuński. Dodatkowo, spółka przeprowadziła emisję akcji, pozyskując 1,2 miliona złotych na rozwój działalności. W okresie przedświątecznym, będącym dla branży e-commerce szczytem sezonu, E-Shopping spodziewa się dalszych wzrostów przychodów, szczególnie dzięki nowym inicjatywom, takim jak marketplace dedykowany początkującym sprzedawcom w e-commerce.

To mnie przekonuje... pod co będą pompować
    Doświadczenie... na tym rynku pełnym spekuły to trzeba mieć intuicję, bo wskaźniki wykresy na tej małej giełdzie szaleją a spekuła pompuje. Paulinko to nie Wall Street
    Paulinko kto jak kto ale ty obserwując wykres widzisz że tylko spada doskonale wiesz że nie może tylko spadać...
    Naprawdę tak uważasz? Jestem na giełdzie prawie 20 lat, i widziałam wiele spółek które spadały latami, a na koniec poszedł komunikat że koniec z notowaniami. The End. Musisz mieć niezwykle małe doświadczenie w graniu, inwestowaniu.
[x]
ICECODE -17,99% 0,31 2025-11-14 15:24:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.