czy faktycznie na PS pociagnęła sie tak sprzedaż 2 razy większą niz na PC.? bo na PC z takim peak i spadkiem w bestach to sprzedali tyle ile pokazuje Gamealytic. Na PS w USA jest juz na 9 miejscu, w japonii na 5 .
kluczem moga być pudełka , i ksiegowanie ich jako sprzedane gdy wysyłali do sklepów . CIG tak ksiegował sprzedaz kopii fizycznych wysłanie setek K kopii do sklepów ksiegował jako sprzedaż .
W Japonii jest na 13.
Pudełka mogą faktycznie robić statystyki, ale te rzeczywiście sprzedane. W Stanach i w Europie trudno jest dostać pudełka, wszystko wykupione.
Nie wiedziałem ze pudełka tak sie ładnie rozeszły , tyle ze z pudełek maja niskie marże jak jest 20% wyjma jako przychód , od ceny podstawowej to będzie dobrze.
Dopłacajo ! Przeca żeby takie pudełko i takiego, no ten, mówze no, dyskietka zrobić to trza tyle pieniundzorów wydoć, że muszo strata poniść ! To na łby się tam pozamienioli.
Yyhhhh przejrzołeś ich szczwany plan ! Konami, Namco Bandai, Capcom, Nintendo, wszystkie po jednych piniundzach ! Wiedziołem, wiedziołem, od razu wiedziołem. Swoją drogą wiesz gdzie się sprawdza sell through ? Wiesz, że to ogólne dostępne dane ? Nie wisz gdzie to się sprowdza ? Trigon nie napisoł ? Yhhhh joo cieee... I co tyro bydzie ? Sprzedoć chyba trza ...