Dobra akcja marketingowa. W ciągu niecałych dwóch dnia sporo osób polubiło i zadeklarowało w komentarzach zakup. Na instagramie również prowadzą kampanię świąteczną. Ten kalendarz powinien napędzić sprzedaż w Q4. Raporty za Q3 i Q4 powinny być satysfakcjonujące.
To prawda przy czym ten proces jeszcze potrwa. Na razie sprzedaż odbywa się głównie drogą internetową. Każdy z Nas liczy bardziej na sprzedaż stacjonarną. Pozytywnymi opiniami cieszą się produkty dla dzieci, jeśli zaczną być bardziej rozpoznawalne to będzie super.
Widać też zwiększony ruch w wyszukaniach onlybio w Polsce, zapewne spowodowany kalendarzem. Jak wróci do poziomów z lata to będziemy mieli dwa rekordowe kwartały.
Niestety co mnie martwi to liczba obserwujących na instagramie. Oscyluje w okolicach 295tys. Na szczęście na profilu stars jest nieco lepiej i ilość obserwujących systematycznie rośnie.
Zobaczymy za 4 tygodnie. Istotny będzie przychod i pozycja zapasy w bilansie. Zysk również będzie ważny ale koszty marketingu mogły wzrosnąć tak więc nie nastawiam się na nowe rekordy przy tej pozycji. Jakie jest Wasze zdanie?
Wszyscy by chcieli aby zaraz wszędzie było stacjonarnie. Ważne że się ciągłe rozwijają i wchodzą na nowe rynki. Są stacjonarnie w Polsce, Czechach a za chwilę będą może i w Niemczech. Także cierpliwości. Trzeci kwartał i tak pewnie będzie rekordowy nie mówiąc już o czwartym.
W NL bylem teraz i widzialem, tylko ze w sklepie polskim jak narazie. Zapytalem czy schodzi, bo polka pelna, a sprzedawczyni powiedziala, ze kupuja. Przypuszczam, ze glownie Polki tego uzywaja. Kwestia czasu kiedy Holenderki pozazdroszcza im pieknych, zdrowych i lsniacych wlosow.
Przy tej ilości akcji żaden raport nie ma znaczenia milion w jedną czy drugą stronę. Jeżelinnic poważnego się nie wykluje to kilka procy to żaden wzrost
Dnia 2024-10-18 o godz. 20:48 ~Kurmanajadzanadze napisał(a): > Przy tej ilości akcji żaden raport nie ma znaczenia milion w jedną czy drugą stronę. Jeżelinnic poważnego się nie wykluje to kilka procy to żaden wzrost
coś ci nie wyszła ta optymalizacja. dużo tego nie miałeś, ale cóż.....
Dnia 2024-10-19 o godz. 22:09 sandman76 napisał(a): > Dnia 2024-10-19 o godz. 21:28 ~Adam napisał(a): > > I Sandman stary lis wrócił... > > Ale przecież nikt nie twierdził, że mnie tu nie ma. Po prostu nie tworzę wątków jednego za drugim, a HUBTECH to nie jedyne forum na ktorym jestem.
Rzeczone tu wielokrotnie przez sandokana -65% "zyski", konkretnie ustalone jeszcze z Madianem pozostało zamienić na forum:) Cóż począć, skoro zakładana pozytywna rzeczywistość materialna okazała się bydgoską bajką + inflacja :) Latka mijają, akcje ze zrzutów uskładane przez sandokanka w "koszyczkach" pleśnieją + inflacja nic tylko forum :) To jaki wskaźnik sandokanku teraz obowiązuje :):):) Który się schładza a który ogrzewa :):):)
Maliniak, gdybyś był na daco to byś wiedział ile Sandman kupił za 20gr ostatnio i jaka ma teraz średnią. A to, ile ma akcji on czy ja czy inni to już musisz jakoś żyć z tą zgryzotą.
Ty mogłeś kupować za 20, czekałeś na 19. Zostałeś z niczym i tyle. Piszesz tyle a nie zarabiasz, poza tym żadna z twoich spółek nie dała ci zarobić.
Żyjesz przeszłością, a teraźniejszość ju, dawno cię przegoniła
Dnia 2024-10-20 o godz. 21:42 ~MasterOfPuppets napisał(a): > Maliniak, gdybyś był na daco to byś wiedział ile Sandman kupił za 20gr ostatnio i jaka ma teraz średnią. A to, ile ma akcji on czy ja czy inni to już musisz jakoś żyć z tą zgryzotą. > > Ty mogłeś kupować za 20, czekałeś na 19. Zostałeś z niczym i tyle. Piszesz tyle a nie zarabiasz, poza tym żadna z twoich spółek nie dała ci zarobić. > > Żyjesz przeszłością, a teraźniejszość ju, dawno cię przegoniła
To może w punktach:
1. Nikt nie zabrania "uśredniać" - widać taka stała się wbrew planom potrzeba :) 2. Jego koszyczki po lewej jako wyjątkowa "okazja" były już kilka lat temu :) tak więc ma takie hobby, żeby kolekcjonować :) 3. Średnia nie płaci, uświadom to sobie. Żeby zarobić ( a nie kolekcjonować + inflacja ) trzeba kwit ożenić, a do tego szanse wynoszą zero :) 4. Zawsze można czekać na "zarządowy" miliard dolarów kapitalizacji w roku 2025, jest jeszcze w grze, czy czegoś nie doczytałem?
Dnia 2024-10-21 o godz. 08:22 ~InżynierMaliniak napisał(a): > Dnia 2024-10-20 o godz. 21:42 ~MasterOfPuppets napisał(a): > > Maliniak, gdybyś był na daco to byś wiedział ile Sandman kupił za 20gr ostatnio i jaka ma teraz średnią. A to, ile ma akcji on czy ja czy inni to już musisz jakoś żyć z tą zgryzotą. > > > Ty mogłeś kupować za 20, czekałeś na 19. Zostałeś z niczym i tyle. Piszesz tyle a nie zarabiasz, poza tym żadna z twoich spółek nie dała ci zarobić. > > > Żyjesz przeszłością, a teraźniejszość ju, dawno cię przegoniła > > > To może w punktach: > > > 1. Nikt nie zabrania "uśredniać" - widać taka stała się wbrew planom potrzeba :) > 2. Jego koszyczki po lewej jako wyjątkowa "okazja" były już kilka lat temu :) tak więc ma takie hobby, żeby kolekcjonować :) > 3. Średnia nie płaci, uświadom to sobie. Żeby zarobić ( a nie kolekcjonować + inflacja ) trzeba kwit ożenić, a do tego szanse wynoszą zero :) > 4. Zawsze można czekać na "zarządowy" miliard dolarów kapitalizacji w roku 2025, jest jeszcze w grze, czy czegoś nie doczytałem?
1. na pewno kupowałem niżej niż ty (ja nie brałem tak jak ty papierów po 70 gr czekając na "murowaną" złotówę) 2. uśredniony papier można było sprzedać z zyskiem, ale żeby to zrobić trzeba było kupować za 20 gr a nie pisać mrzonki o spadku poniżej 20 gr 3. tak jak pisą kolega wyzej - żyjesz przeszłością, a straty jakie osiągnałeś na giełdzie -( zarówno na HUBTECH jak i na CDPR, ALLEGRO, MEDAPP i sławny spreparowany screen z TSG - zakup grubo powyżej STÓWY) nie pozwalają ci racjonalnie mysleć, przez co odnosisz się tylko do historii, bo tam zostałeś. 4. twoje predykcje o NIEUCHRONNYM zatopieniu polskiej giełdy przez USA sprowadziły cie na manowce. Ile wzrosła giełda w usa od tego czasu, hę? a Ile WIG? hehe
rada od doświadczonego inwestora dla ciebie tłuścioszku: 1 - weź się za treningi i dietę, w zdrowym ciele zdrowy duch, a to pomaga podejmować właściwe decyzje zamiast zamartwiać się zdrowiem 2 - miej świadomość, że jesteś tutaj dla tzw "fun", o czym cię tutaj co jakiś czas każdy usiadamia.
a teraz ciesz się poświęconym ci przeze mnie czasem. Ile to już strata na HUBTECH? -62%? nieżle.
Dnia 2024-10-21 o godz. 11:36 ~Adam napisał(a): > Sandman , ty to masz chyba dużo czasu że piszesz takie poematy naszemu naganiaczowi. Olać gościa i tyle...
ale sam widzisz, że nie robię tego często. w zasadzie tutaj na forum już od dawna się nie udzielam, ale od czasu do czasu muszę mu przypomnieć, gdzie jego miejsce :)
Dnia 2024-10-21 o godz. 11:36 ~Adam napisał(a): > Sandman , ty to masz chyba dużo czasu że piszesz takie poematy naszemu naganiaczowi.
spokojnie - jak sam pewnie zauwazyłeś już od dawna nie wchodzę z nim w polemiki, bo ciągłe wygrywanie potyczek słownych bez jakiegoś większego wyzwania bywa nudne. Poza tym jestem bardziej w innych spólkach.
Ale od czasu do czasu coś tam skrobnę (oczywiście nie w jego tematach), żeby mu pokazać gdzie jego miejsce. Tak dla funu.
Dnia 2024-10-21 o godz. 11:07 sandman76 napisał(a): > Dnia 2024-10-21 o godz. 08:22 ~InżynierMaliniak napisał(a): > > Dnia 2024-10-20 o godz. 21:42 ~MasterOfPuppets napisał(a): > > > Maliniak, gdybyś był na daco to byś wiedział ile Sandman kupił za 20gr ostatnio i jaka ma teraz średnią. A to, ile ma akcji on czy ja czy inni to już musisz jakoś żyć z tą zgryzotą. > > > > Ty mogłeś kupować za 20, czekałeś na 19. Zostałeś z niczym i tyle. Piszesz tyle a nie zarabiasz, poza tym żadna z twoich spółek nie dała ci zarobić. > > > > Żyjesz przeszłością, a teraźniejszość ju, dawno cię przegoniła > > > > > > To może w punktach: > > > > > > 1. Nikt nie zabrania "uśredniać" - widać taka stała się wbrew planom potrzeba :) > > 2. Jego koszyczki po lewej jako wyjątkowa "okazja" były już kilka lat temu :) tak więc ma takie hobby, żeby kolekcjonować :) > > 3. Średnia nie płaci, uświadom to sobie. Żeby zarobić ( a nie kolekcjonować + inflacja ) trzeba kwit ożenić, a do tego szanse wynoszą zero :) > > 4. Zawsze można czekać na "zarządowy" miliard dolarów kapitalizacji w roku 2025, jest jeszcze w grze, czy czegoś nie doczytałem? > > 1. na pewno kupowałem niżej niż ty (ja nie brałem tak jak ty papierów po 70 gr czekając na "murowaną" złotówę) > 2. uśredniony papier można było sprzedać z zyskiem, ale żeby to zrobić trzeba było kupować za 20 gr a nie pisać mrzonki o spadku poniżej 20 gr > 3. tak jak pisą kolega wyzej - żyjesz przeszłością, a straty jakie osiągnałeś na giełdzie -( zarówno na HUBTECH jak i na CDPR, ALLEGRO, MEDAPP i sławny spreparowany screen z TSG - zakup grubo powyżej STÓWY) nie pozwalają ci racjonalnie mysleć, przez co odnosisz się tylko do historii, bo tam zostałeś. > 4. twoje predykcje o NIEUCHRONNYM zatopieniu polskiej giełdy przez USA sprowadziły cie na manowce. Ile wzrosła giełda w usa od tego czasu, hę? a Ile WIG? hehe > > rada od doświadczonego inwestora dla ciebie tłuścioszku: > 1 - weź się za treningi i dietę, w zdrowym ciele zdrowy duch, a to pomaga podejmować właściwe decyzje zamiast zamartwiać się zdrowiem > 2 - miej świadomość, że jesteś tutaj dla tzw "fun", o czym cię tutaj co jakiś czas każdy usiadamia. > > a teraz ciesz się poświęconym ci przeze mnie czasem. Ile to już strata na HUBTECH? -62%? nieżle.
1. "Na pewno" sandokanku nie kupowałeś niżej niż ja. Wisisz tu minimum od czasów Madiana, czyli jesteś już brodatym wisielcem, grubo przy groszach 90, o ile pamiętam. Kisiel zdaje się, gdy papier czerwienił się każdego dnia, podbijał jego wpis. Zalecałeś mu wówczas wtórem forum "cierpliwość" i faktycznie, musisz mieć anielską + inflacja :):):). O moich zakupach może skończ się wypowiadać, bo wiesz tyle, na ile pozwala ci twoja spaczona wyobraźnia, która stara się mnie kontrować :) Faktycznie, wyrwałem się kiedyś ze zleceniem na K, ale postawiłem nisko, na szczęście nie weszło, a ja w tym czasie rozpoznałem spółkę i....... podziękowałem zarządowi z Pawlikowskim w roli głównej. Tyle mojego udziału tu było. Zapamiętasz teraz?
2. sandokanku, nie pisz mi, co - ile można było sprzedać, bo ty akurat nic nie sprzedałeś. Tak bardzo wierzysz w ten niespodziewany dzień hubrowego wybicia, który nie może cię przecież ominąć, tak? No oczywiście :) Ja, jak widzisz, 19 groszy nie wywiodłem proroczo w punkt, ale..... miałeś w tamtym czasie miękkie kolana, gdy twój walorek dobijał do groszy 20 z małym przecinkiem :)). Odnotuj w tym miejscu mój sukces :)
3. screen? a jakże, nie sądzisz chyba, że będę poważnie brylował swoim rachunkiem przed takim forum na ciekawe żądanie jakiegoś leszczyka, no bądź poważny chociaż raz !! Giełdy rosną, ale twoje marzenia o łatwej kasie bez roboty na hubrawej lipie pozostają marzeniami już kilka lat, a zdaje się miało być według ciebie. I tu odnotuj mój sukces po raz 2.
Walcz dalej sandokanku, trzymam za ciebie kciuki :)
Dnia 2024-10-21 o godz. 19:55 ~InżynierMaliniak napisał(a):
> 1. "Na pewno" sandokanku nie kupowałeś niżej niż ja. Wisisz tu minimum od czasów Madiana, czyli jesteś już brodatym wisielcem, grubo przy groszach 90, o ile pamiętam. Kisiel zdaje się, gdy papier czerwienił się każdego dnia, podbijał jego wpis. Zalecałeś mu wówczas wtórem forum "cierpliwość" i faktycznie, musisz mieć anielską + inflacja :):):). O moich zakupach może skończ się wypowiadać, bo wiesz tyle, na ile pozwala ci twoja spaczona wyobraźnia, która stara się mnie kontrować :) Faktycznie, wyrwałem się kiedyś ze zleceniem na K, ale postawiłem nisko, na szczęście nie weszło, a ja w tym czasie rozpoznałem spółkę i....... podziękowałem zarządowi z Pawlikowskim w roli głównej. Tyle mojego udziału tu było. Zapamiętasz teraz? > > > 2. sandokanku, nie pisz mi, co - ile można było sprzedać, bo ty akurat nic nie sprzedałeś. Tak bardzo wierzysz w ten niespodziewany dzień hubrowego wybicia, który nie może cię przecież ominąć, tak? No oczywiście :) > Ja, jak widzisz, 19 groszy nie wywiodłem proroczo w punkt, ale..... miałeś w tamtym czasie miękkie kolana, gdy twój walorek dobijał do groszy 20 z małym przecinkiem :)). Odnotuj w tym miejscu mój sukces :) > > > 3. screen? a jakże, nie sądzisz chyba, że będę poważnie brylował swoim rachunkiem przed takim forum na ciekawe żądanie jakiegoś leszczyka, no bądź poważny chociaż raz !! > Giełdy rosną, ale twoje marzenia o łatwej kasie bez roboty na hubrawej lipie pozostają marzeniami już kilka lat, a zdaje się miało być według ciebie. I tu odnotuj mój sukces po raz 2. > > > Walcz dalej sandokanku, trzymam za ciebie kciuki :)
uuuu, widzę, że u naszego nadwornego wisielca juz wychodzą nerwy, hehehe Jakoś specjalnie nie musiałem się starać, żeby doprowadzić cię do pasji - a uwierz mi, że to było dla mnie jakimś specjalnym wyzwaniem. wytłuszczenie tekstu nie spowoduje, że masz rację - wiesz o tym prawda? to jest tylko i wyłącznie twój akt desperacji maliniakczku
Niestety dla ciebie - prawdy nie zaklikasz. Wszystkie nasze tutejsze potyczki przegrałeś z kretesem - nawet deklaracje wejścia na konkretnych spółkach (pamiętasz Allegro - moje szorty kontra twoje longi? Poległeś okrutnie) czy predykcje dla szerokiego rynku - wszystko przez cibie przewalone.
Wymyślasz bajki o moim 90 gr - nigdy czegoś takiego nie było. Ale już twoje 70 z wielką wiarą w ZŁOTÓWĘ już jak najbardziej tak. Zresztą - tutaj ci ostatnio luigi wyciągnął z archiwum więcej twoich predykcyjnych wtopo - zarówno co do HUBTECH, jak i innych spółek, na które namawiałeś wchodząc w nie - nazwijmy to - kapitałem. Wytłuszczenie tekstu tu niczego nie zmieni.
To jest swoisty fenomen, bo jesteś na spólce, na któej nie umiesz zarabiać. Wieszczyłeś 19 gr, było 20 - pisałem ci że to dobra cena (nie tylko ja ale inni którzy są ze mną na dsco też), i zamiast korzystać przespałeś moment, zeby albo uśrednić albo kupić i sprzedać z zyskiem. W obydwu opcjach byłbyś już na plusie, więc nie pe ktoś tu wisi, bo jeżeli ktoś wisi to jestes to tylko i wyłącznie ty i stąd twoja frustracja.
A co do screenów - to sam się wkopałeś, bo potwierdzajac że to była manilupacja na tutejszym forum sam stawiasz wszystko to, co piszesz w świetle zwykłego kłamcy. Ale to juz wszyscy wiedzą, dlatego cię ignorują. A ponieważ oceniamy się po tym co piszemy i tylko po tym (przecież screen z rachubku to manipulacja, prawda) - to zostałeś już dawno zaorany - zarówno z HUbtech jak i resztą twoich polecajek.
co do mojej oceny hubtech - nie przypominam sobie ani jednej rozmowy miedzy nami na jego temat. ale mam zapisane te wątki, o których wspomniałęm ale w każdym z nich zostałes zwyczajnie zaorany
walcz dalej maliniaku. Nawet jest m ciebie trochę żal, ale trzymam kciuki :), wszak zostałes ostatnim wislelcem na Hubtech - teraz można by rzec - oficjalnie. A nie jestes w stanie udowodnić, że jest inaczej, bo przeciez ewentualny screen będzie ściema, co nie? heheh
można czekać na efekt pasz.....nie mniej jednak wyprzedzą go na kursie "inne efekty".....jak się pojawi "efekt pasz" to już będzie można zjeść tę paszę.....i sprzedać kwit ze stratą, choć jest tak uwalony, że jest szansa że nie. No to do usłychu. To powyżej to moja wyłącznie opinia żeby się nie czepiały oszołomy. Mam tego towaru chyba ze 400 000 "sztuków" nie chce mi się liczyć w fajnej cenie i śpię spokojnie. To po co wy się tak ekscytujecie? Sprzedacie za rok dwa po sensownej cenie i tyle. Dobranosia.
Ale ja nie chce tłumaczenia, jestem ciekaw skąd masz informacje i o czym dokładnie. Skoro o tym piszesz na forum to nie jest to nic poufnego i sam się tym dzielisz... Daj znaka i wybacz ale jeśli jedyną informacją jaką podałeś jest to, że: „pasza dla zwierząt też dobrze się sprzedaje i przynosi spore zyski” brzmi jakbyś coś wiedział albo manipulujesz. Z raportów za pierwsze półrocze nie da się wyczytać czego konkretnie sprzedaż dotyczy.
Faktem jest, że niewiadomo z czego wynika skok przychodów. Od IVkw 2023 i Rossmanna + Hebe Czechy nie weszli na żadne nowe rynki poza jednym sklepem na Słowacji no i umówmy się nie są to „gigantyczne” rynki. Mieli najpierw wprowadzić niemiecki sklep internetowy, w styczniu miał być niebawem :)
Ps Pasze widoczne są tylko na allegro, chyba że produkują jeszcze pod czyjąś marką.
No myślę, że można już potwierdzić, że Pan Adam opowiadał kompletne banjaluki :) Nie wiem jaki jest sens w rzucaniu informacji bez pokrycia, to chyba nazywa się już desperacja?
Zaglądam tu już od kilku lat z małymi przerwami i niestety pan Adam nie jest jedynym, który pisze tu jakieś banialuki, choć używa lub ma na imię tak jak ja. Tu oprócz Akcjonariusza i Questa którego kiedyś o to poprosiłem nikt nie zamieścił (a już na pewno nie ty) nigdy żadnej znaczącej informacji, i choć nie podzielam entuzjazmu Questa w kwestii przyszłej ceny to uważam, że jest tu coraz mniej ludzi, którzy chcą się czymś podzielić. Szkoda, że nie prostowałeś kłamliwych wpisów innych osób, które były zamieszczane na forum przez kilka lat, ale mam nadzieję, że teraz to się zmieni, choć każdy tu ma swoje powody w zależności od tego, czy akcje ma, czy dopiero zamierza kupić, bo następne kółeczko. Pozdr.
Czy zobaczymy wkrótce 1pln to nie wiem, ale jestem po tej samej stronie co Tom. Wskaźnik C/Z dla sektora z branży kosmetycznej w PL średnio oscyluje między 15 a 20. W tym momencie dla hubtecha ten wskaźnik wynosi niecałe 10. Ponadto często analizuje trendy i porównuje hubtecha do Ziaji. W mojej ocenie to dobra spółka do porównania. Sprawdzam i porównuje trendy i popularność obu spółek. Okazuje się się marka Onlybio goni popularność spółki Ziaja a jeśli zsumować wyszukiwania marki Onlybio i Stars to wychodzi na to że w ostatnich 90 dniach bywają momenty gdzie spółki hubtecha radzą sobie lepiej. Moim zdaniem zarząd robi świetną robotę jeśli chodzi o marketing swoich produktów. Widać to po zwiększającej się popularności i rozpoznawalności marek które mają w posiadaniu. Ponadto mamy rosnące przychodzi i zyski (właściwie to w Q1 i Q2 skokowo rosnące) a aktualna C/Z jest kalkulowana na podstawie starych wyników z Q3 i Q4. Wyniki za q3 2024 w mojej ocenie mogą być rekordowe bo wg Google trends rozpoznawalność i wyszukiwania marki Onlybio były rekordowe. Co do wyników za Q4 to nie wiem bo wyszukiwania zaczęły spadać ale co mnie bardzo cieszy marka Stars odnotowała skokowy wzrost zainteresowania.
Po analizie bilansu w ostatnim raporcie i w raporcie za q1 można wnioskować że zapasy rosną w tempie 4mln na kwartał co oznacza że sam zarząd uważa że będzie sprzedawał coraz więcej. Jeśli to Cię nie przekonuje to nie przekona Cię również żaden inny argument. Nie piszę tego by Ci wcisnąć moje akcje. Nie mam zamiaru sprzedawać przy tak niskim poziomie i tak małej płynności. Poza tym również uważam że zarząd spółki nie wykazuje chcecie komunikowania się z akcjonariuszami mniejszościowymi co mnie nieco martwi ale biznes to oni potrafią prowadzić.
Moja opinia, a wiadomo że każdy ma swoją.
Pozdrawiam.
Kolego jestem akcjonariuszem przez duże A od 5 lat i wiem, że będzie tu złotówkowo- tego nie musisz mi pisać. Dziwi mnie tylko taka pewność że ma to być szybko - pewnie że bym chciał ale zastanawiam się skąd taka pewność Toma:)
Rozumiem, sporo na tym forum błazenady i naciągania. Mało merytorycznych wpisów i też przez to mniej się udzielam. Nadal jednak czytam te wpisy i czasem odpisuje. Bądź co bądź na giełdzie emocje zazwyczaj mają duże znaczenie i warto znać panujące nastroje.
Tak tak . Był tutaj taki wieszczu madian i też kilka lat temu klepał że kierunek to kurs złotówkowy. Dziś go już nie ma . Są inni którzy wieszcza te same sensacje. Tymczasem dodruki się pojawiły u przy tej ilości akcji kurs jeden złoty to jest galaktyka której nawet teleskop nie ujrzy
Panowie, wystarczy napisać do HubTech i zapytać o przedstawiciela odpowiedzialnego za sprzedaż pasz dla drobiu, świń i koni. Porozmawiać i parę szczegółów można się dowiedzieć..A nie pytać skąd, dlaczego , banialuki etc.