Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,35 zł , zmiana od tamtej pory: -28,05%

Re: onlybio

Dnia 2024-10-21 o godz. 11:07 sandman76 napisał(a):
> Dnia 2024-10-21 o godz. 08:22 ~InżynierMaliniak napisał(a):
> > Dnia 2024-10-20 o godz. 21:42 ~MasterOfPuppets napisał(a):
> > > Maliniak, gdybyś był na daco to byś wiedział ile Sandman kupił za 20gr ostatnio i jaka ma teraz średnią. A to, ile ma akcji on czy ja czy inni to już musisz jakoś żyć z tą zgryzotą.
> > > > Ty mogłeś kupować za 20, czekałeś na 19. Zostałeś z niczym i tyle. Piszesz tyle a nie zarabiasz, poza tym żadna z twoich spółek nie dała ci zarobić.
> > > > Żyjesz przeszłością, a teraźniejszość ju, dawno cię przegoniła
> >
> >
> > To może w punktach:
> >
> >
> > 1. Nikt nie zabrania "uśredniać" - widać taka stała się wbrew planom potrzeba :)
> > 2. Jego koszyczki po lewej jako wyjątkowa "okazja" były już kilka lat temu :) tak więc ma takie hobby, żeby kolekcjonować :)
> > 3. Średnia nie płaci, uświadom to sobie. Żeby zarobić ( a nie kolekcjonować + inflacja ) trzeba kwit ożenić, a do tego szanse wynoszą zero :)
> > 4. Zawsze można czekać na "zarządowy" miliard dolarów kapitalizacji w roku 2025, jest jeszcze w grze, czy czegoś nie doczytałem?
>
> 1. na pewno kupowałem niżej niż ty (ja nie brałem tak jak ty papierów po 70 gr czekając na "murowaną" złotówę)
> 2. uśredniony papier można było sprzedać z zyskiem, ale żeby to zrobić trzeba było kupować za 20 gr a nie pisać mrzonki o spadku poniżej 20 gr
> 3. tak jak pisą kolega wyzej - żyjesz przeszłością, a straty jakie osiągnałeś na giełdzie -( zarówno na HUBTECH jak i na CDPR, ALLEGRO, MEDAPP i sławny spreparowany screen z TSG - zakup grubo powyżej STÓWY) nie pozwalają ci racjonalnie mysleć, przez co odnosisz się tylko do historii, bo tam zostałeś.
> 4. twoje predykcje o NIEUCHRONNYM zatopieniu polskiej giełdy przez USA sprowadziły cie na manowce. Ile wzrosła giełda w usa od tego czasu, hę? a Ile WIG? hehe
>
> rada od doświadczonego inwestora dla ciebie tłuścioszku:
> 1 - weź się za treningi i dietę, w zdrowym ciele zdrowy duch, a to pomaga podejmować właściwe decyzje zamiast zamartwiać się zdrowiem
> 2 - miej świadomość, że jesteś tutaj dla tzw "fun", o czym cię tutaj co jakiś czas każdy usiadamia.
>
> a teraz ciesz się poświęconym ci przeze mnie czasem. Ile to już strata na HUBTECH? -62%? nieżle.

1. "Na pewno" sandokanku nie kupowałeś niżej niż ja. Wisisz tu minimum od czasów Madiana, czyli jesteś już brodatym wisielcem, grubo przy groszach 90, o ile pamiętam. Kisiel zdaje się, gdy papier czerwienił się każdego dnia, podbijał jego wpis. Zalecałeś mu wówczas wtórem forum "cierpliwość" i faktycznie, musisz mieć anielską + inflacja :):):). O moich zakupach może skończ się wypowiadać, bo wiesz tyle, na ile pozwala ci twoja spaczona wyobraźnia, która stara się mnie kontrować :) Faktycznie, wyrwałem się kiedyś ze zleceniem na K, ale postawiłem nisko, na szczęście nie weszło, a ja w tym czasie rozpoznałem spółkę i....... podziękowałem zarządowi z Pawlikowskim w roli głównej. Tyle mojego udziału tu było. Zapamiętasz teraz?

2. sandokanku, nie pisz mi, co - ile można było sprzedać, bo ty akurat nic nie sprzedałeś. Tak bardzo wierzysz w ten niespodziewany dzień hubrowego wybicia, który nie może cię przecież ominąć, tak? No oczywiście :)
Ja, jak widzisz, 19 groszy nie wywiodłem proroczo w punkt, ale..... miałeś w tamtym czasie miękkie kolana, gdy twój walorek dobijał do groszy 20 z małym przecinkiem :)). Odnotuj w tym miejscu mój sukces :)

3. screen? a jakże, nie sądzisz chyba, że będę poważnie brylował swoim rachunkiem przed takim forum na ciekawe żądanie jakiegoś leszczyka, no bądź poważny chociaż raz !!
Giełdy rosną, ale twoje marzenia o łatwej kasie bez roboty na hubrawej lipie pozostają marzeniami już kilka lat, a zdaje się miało być według ciebie. I tu odnotuj mój sukces po raz 2.

Walcz dalej sandokanku, trzymam za ciebie kciuki :)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
HUBTECH 0,39% 0,26 2026-01-19 10:30:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.