Patrząc na zachowanie kursu, rynek praktycznie nie zauważył sukcesu SH2. Kurs jest na poziomach maja z tego roku, obroty jak w warzywniaku... Rynek omija Bloobera
Powiedziałbym nawet, że rynek zakłada, że nic nie będą mieli z sukcesu SH2. A jedyny zysk to po prostu silniejsza marka spółki pod przyszłe produkcje, a nawet to wg mnie nie jest w pełni dyskontowane. Pieniądze omijają szerokim łukiem blooberka
Wszedłem tutaj spekulacyjnie nie ukrywam, ale tutaj oprócz podniecaniu się ile kopii SH2 się sprzedało nic się nie dzieje. Ok, zrobili dobrą grę i .... nic.
chyba nawet duzi akcjonariusze i znajomi królika, którzy mają tu akcje nie znają tych warunków, to podobno dość skomplikowany mechanizm/algorytm dzielenia się zyskiem, a nie tam żadne 5% czy 15%. Z drugiej strony jasne jest ze BLO to nie jest organizacją pomocową dla japońskiego przemysłu growego i podział zysku istnieje, a biorąc pod uwagę odbiór gry trudno sobie wyobrazić bardziej korzystną sytuację dla BLO z punktu widzenia jego partycypacji w tym torcie. A to że rynek nie dyskontuje? Z tego co pamiętam CDP po wydaniu W3 kilka ładnych miesięcy bujał się też po 25pln, dopóki nie zaczął się 4-letni rajd
Myślę że jak ogłoszą ilość kopii sprzedanych to będzie rajd. Akurat tak się składa że jestem w Korei i wczoraj w Seulu widziałem wielki billboard z reklamą SH2
Kurs 18 maja (data peremiery W3): 25 zł. Pierwszy raz powyżej 40 pokazało się dopiero z końcem sierpnia i trwało do końcówki listopada. Przykro mi Prezesie, jutro wygrał tę potyczkę.