Odnoszę wrażenie, że kapitan, który prowadzi ten statek nie daje rady i spycha spółkę na mieliznę. Jak można będąc tak małą spółką zaczynać tak wiele gier na raz nawet duże koncerny tak nie robią. Dwa lata temu miała wyjśc gra Plow The Snow było Demo i dalej nic cisza. 3 lata temu prezes ogłosił jedną gre rocznie i od tamtego momentu żadna nowa nie wyszła. Na ten moment mamy rozpoczętych 10 projektów, czy nie wydaje sie to wam zbyt dużo? Uważam, że najwiekszych potencjał maja gry: Alaska, Coffeehouse, kings helper. Jednoczenie 2 z tych gier zostały zepchniety na dalszy plan, Alaska cos tam sie troszke zajmuja. Skupiając jednocznie cała uwage na jakichs totalnych szrotach i to w keipski sposob bo ich produkcje wygldaja jak jakis studenci projekt na zalicz i odwal sie. Zauważyłem, że pojawiła sie nowa gra na steam w zakladce nadchodzące gry od baked games nazywa sie Target ACquired no i nie zgadniecie jak ta gra sie rowniez prezentuje...
Wszystkich prezesów byście najchętniej wymienili. Co chwilę wrzucają materiały z Alaski. Pod ostatnimi devlogami gracze się zachwycają grafiką. Target był w planie jeszcze chyba zanim na giełdę weszli, więc pewnie porzucili ten projekt. Plow the Snow nie wiem, miał być z coopem i może dlatego jeszcze nie są gotowi go wypuścić. Rzeczywiście, tak ogłosił i w tym miały być co najmniej trzy. Pierwsza premiera za tydzień.
Wszystkich prezesów byście najchętniej wymienili... Wrzucają materiały z Alaski co chwilę. Pod ostatnimi devlogami gracze zachwycali się grafiką. Plow the Snow nie wiem, miał być z coopem i może dlatego jeszcze nie są gotowi go wypuścić. Target z kolei to stary temat, chyba jeszcze przed wejściem na giełdę, więc prawdopodobnie porzucili już ten projekt. Rzeczywiście, taka jest strategia, o której można przeczytać w raportach. Na ten rok zapowiedziane są trzy gry i demo. Pierwsza premia za tydzień.
Rzec można nikt tak pięknie nie mówi o przyszłości jak "kapitan tego statku".
Odnośnie Plow the Snow to zdublowali się z podobnym pomysłem bodajże z Freemind. Jak nie czują jakiejś gry to ją zostawiają, więc chyba masz odpowiedź na to skąd tyle projektów. Czego nie ma, a co miało być? DLC do Prisona, demo Alaska Gold Fever, Plow the Snow i Ready for Riot z coop, projekt w klimatach Prisona, informacje odnośnie Tribe (chyba że chodziło o konsole, ale temat kompletnie przemilczany), czaty inwestorskie co kwartał, aktualności, Prison Simulator VR (to akurat od nich nie zależy). Z drugiej strony w końcu jakaś premiera po 3 latach. Co prawda Hammer został zjechany na PPE, no ale może akurat zaskoczy pozytywnie. Pamiętam, jak prezes mówił, że mieli w planie zrobić kilka mniejszych gier i zabrać się za dużą grę, o której sobie marzyli. Może przeskoczyli pierwszy etap, jak trafiła się okazja z Rush i Alaska będzie taką grą.
Muszą najpierw tę Alaskę na zamówienie skończyć, żeby im się moce przerobowe zwolniły. Spółka jest trochę zbyt ambitna jak na możliwości, ale póki co kasę mają, spokojnie raczej prowadzą biznes i możliwe, że będziemy musieli tutaj dłuuugo poczekać na jakieś efekty. Miejmy nadzieję, że ta ambicja i perfekcjonizm faktycznie zaprocentują w przyszłości.