Jestem jednym z tych oszukanych. Myślę że poprzedni prezes wydoił ta firmę a następnie pozbył się akcji. Pod koniec bajerowal że ma układ z wierzycielami a następnie celowo zblokował notowania aby akcjonariusze nie mogli sprzedać swoich akcji. To jest główny winowajcą. Myślałem że ludzie z porozumienia mają pomysł jak uratować ta firmę. Ale po pół roku widzę że siedli na stołkach i w ten sposób chcą tylko odbić swoje straty. Nic z tego dobrego nie będzie. Trzeba się pogodzić ze strata i czekać na upadłość.
To napisz zawiadomienie do prokuratury, wskaż nazwiska podejrzanych oraz konkretnie o jakie przestępstwa ich podejrzewasz. Jak jesteś taki kozak w słowach to zrób coś więcej. Myślę, że gdybyś miał minimum woli to mógłbyś rozpocząć pozew zbiorowy przeciwko swoim potencjalnym podejrzanym, ale nie masz. Masz ochotę tylko mazać się nad klawiaturą.
Jan, ludzie z porozumienia nic nie pobierają bo oficjalnie nie ma ich w KRS bo nawet na tym etapie z niewiadomych względów są blokowani, SII wzięło kasę i z tego co wiem dalej już wypięło tyłek na porozumienie. Ktoś przed walnym z marca albo kwietnia "wyczyścił" spółkę aby porozumienie goniło za własnym ogonem. Niestety ale porozumienie ma związane ręce. Poświęcili swój prywatny czas i nierzadko pieniądze. Sam jestem umoczony na spółce chodź nie w takim stopniu jak dwójka reprezentująca porozumienie ale tak samo boli / denerwuje niemoc i bezradność oraz kłody rzucane porozumieniu pod nogi. Niestety za chudzi w uszach jesteśmy jako porozumienie i bez pleców nic nie ruszymy.. Tyle wiem.
A jest szansa by odblokować? Ile może to tak trwać? Bo pisali że nie dostarczone zostały wyniki i z tego powodu zawiesili. Ale w sumie prawda może być inna ...
na ten moment nie widzę, żadnych szans na odwieszenie, niby prezes i członkowie zostali odsunięci na walnym i powołani nowi (między innymi z porozumienia) ale w krs'ie dalej jest stary prezes, więc sam widzisz co porozumienie może :/