Jeśli założymy przelicznik 30 na PC i 70 na PS5 mamy ponad 700tys.sprzedanych kopii (313/389) plus pudełka, które sprzedaly się w wielu krajach znakomicie i na pewno przebily 150tys.sztuk. Przy tych zalozeniach mamy ponad 850tys.sztuk po 2 dniach od premiery. Zakładajac średnią z kopii na poziomie 190zł (170PC / ponad 210 z PS5/120 z pudełek) wychodzi 161.5 mln przychodu plus to, co dostało Konami od Sony za exclusive, co samodzielnie wg wielu pokrylo koszty zrobienia gry. Ciekawosta WH40000 Space Marine 2 wydany miesiąc temu ma 12.2tys.recenzji na PS5 gdzie we wrześniu okupowal 2 miejsce sprzedaży. SH2 juz jutro przebije 50% tego wyniku a w weekend dobije do okolic 70%.
Moje były znacząco niższe. Stąd decyzja o zwiększeniu zaangazowania wczoraj i dzis. 1.5mln sztuk do końca roku jest raczej pewne, co powinno dodać wg mnie 25-50mln do zysku netto. C/Z 6-10 z perspektywą poprawy w 2025 jest dla mnie ateakcyjną wyceną. Pozdrawiam.
Po tym co zrobili można być mega optymistą, cdpr mam już sporo w portfelu teraz zaczynam gromadzić Bloobera, co nie wpadnie jakiś kapitał będę dokupywać, firma ma piękne perspektywy zrobiła grę AAA w ciszy, sprawnie , świetnie, nie chce żeby okazało się że za 3,4 lata nawet akcje np będą po 300zl a ja nie będę ich miał w portfelu, życzę im jak najlepiej
Zgadza się. Oficjalnego, dokładnego komunikatu zresztą nigdy nie będzie. Choć w wariancie optymistycznym wystarczyłby jakiś ogólnik typu : mamy " umowę zgodną ze standardami rynkowymi na udzial w zyskach" lub "recoup wydawcy zostal osiągnięty. Bloober zaczyna otrzymywać tantiemy" Wtedy wiedzielibysmy, że nie jest to 0 jak część rynku zakłada, ani 5% jak zaklada inna częśc. Render dokładnie w tej samej sytuacji miał 25% po recoupie co dało im 7.5mln przychodu z ok.35mln, które MD zrobił w 2020 roku. Tu przychody sięgną 10 x wyższych kwot, więc analogicznie licząc......
Niech się zajmą tym co już mają . Portfolio do 2027 r. jest wypełnione . Dopieścić projekt C , jeśli powtórzą sukces SH 2 pierwszy pojadę do prezesa z 12-letnią whisky .
Najgorzej jak powtórzą sukces i kurs powtórzy swoje zachowanie. Bo jaka bylka reakcja rynku na ten sukces to juz widzielismy. 3 dni obroty i kurs do bazy z przed premiery niestety.
Tutaj pozostaje kwestia wyboru zostać bez akcji na weekend lub zaryzykować i kupić jutro, podejrzewam że w sobotę gra będzie miała swój maksymalny peak, zakładam że ponad 30k, teraz pozostaje czekać na info z spółki i będzie pompa