• Kurs niżej i niżej Autor: ~Analityk [78.30.96.*]
    Szykujemy ciężkie miesiące dla drobnicy.
    Konsekwentnie ,powoli zjeżdżamy w dół i wyniszczamy.
    Zasięg 2,7 zł ,a może i niżej.
    Taki mamy program .
  • Re: Kurs niżej i niżej Autor: ~Mi [31.60.70.*]
    I super ja mam czas miłej zabawy
  • Re: Kurs niżej i niżej Autor: ~bagieta [77.254.51.*]
    mi też ...cały czas dobieram

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/wegiel-zostanie-z-nami-dluzej-ke-wydala-wstepna-zgode/ym1ycy5

• Re: Kurs niżej i niżej Autor: ~taa [84.234.124.*]
    Dnia 2024-10-11 o godz. 07:26 ~bagieta napisał(a):
    > mi też ...cały czas dobieram
    >
    > https://businessinsider.com.pl/gospodarka/wegiel-zostanie-z-nami-dluzej-ke-wydala-wstepna-zgode/ym1ycy5
    >

jeśli cały czas kilka- kilkanaście osób ciągle dobiera akcje, mało tego chwali się tym tutaj, to czy kurs nie powinien rosnąć a nie spadać o ponad 40% w kilka miesięcy? Dla kolegi pytam
  • Re: Kurs niżej i niżej Autor: ~Patent [83.20.232.*]
    Na złotówkę dziada
  • Re: Kurs niżej i niżej Autor: ~Analityk [5.173.152.*]
    To chyba normalne, że każdy woli dobierać akcje jak najtaniej przed kolejną dywidendą.
    W dłuższym terminie obecna korekta nie ma żadnego znaczenia ponieważ Patentus to bardzo mocna fundamentalnie spółka i jest warta dużo więcej niż obecna wycena.

Sprzedaż obligacji SP spadła o 50% dlatego jest duża szansa, że świerzy kapitał pojawi się na giełdzie.
    W piątek na giełdzie w stanach były nowe rekordy indeksów co zapowiada kontynuacje wzrostów również na GPW.
  • Re: Kurs niżej i niżej Autor: ~Analityk [5.173.188.*]
    Też bym po 2,7 dobrał.
    Niestety to poniżej wartości środków pieniężnych na akcje (2,8 zł)
    Dnia 2024-10-11 o godz. 19:42 ~Analityk napisał(a):
    > Też bym po 2,7 dobrał.
    > > Niestety to poniżej wartości środków pieniężnych na akcje (2,8 zł)

ciągle piszesz że coś jest poniżej, że nie możliwe, że tak nie będzie, nie spodnie poniżej 4 nie spadnie poniżej 3,5 wcześniej to pisałeś że nie spadnie poniżej 7,5 jak będzie dywidenda a takiej wartości nigdy akcje nie osiągnęły. Wartość twoich wpisów jest mniejsza niż wróżbity bo oni mają 50% skuteczności jak rzut monetą u ciebie to 1%
  • Re: Kurs niżej i niżej Autor: ~Zbik [46.171.51.*]
    taa a kiedy tu było 7,5 - przypomnij może albo chociaz 6,5, bo ja jakoś nie widziałem takiego kursu i historia równiez nie wskazuje
    Dnia 2024-10-14 o godz. 11:58 ~Zbik napisał(a):
    > taa a kiedy tu było 7,5 - przypomnij może albo chociaz 6,5, bo ja jakoś nie widziałem takiego kursu i historia równiez nie wskazuje

no właśnie nigdy nie było dlatego napisałem: poniżej 7,5 jak będzie dywidenda a takiej wartości nigdy akcje nie osiągnęły.

a dotyczyło to wpisu "analityka" który po ogłoszeniu dywidendy twierdził że kurs idzie na 20zł i parę dni później napisał tak:

Autor: ~Analityk [94.254.237.*] 2024-06-14 12:36
    Poniżej 7,5 zł kurs nie powinien spaść po odcięciu dywidendy.
    Jeżeli na walnym uchwalą jednak wyższą dywidendę 0,7-1 zł to 8,5 zł będzie silnym wsparciem kursu.
    Jùż takie spółki miałem, które na WZA uchwalały dużo wyższą dywidendę niż wcześniej rekomendował zarząd.
[x]
PATENTUS 0,00% 3,24 2025-12-18 13:24:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.