• Bardzo dobre wieści i ciekawe perspektywy Autor: ~DetektywColombo [154.47.16.*]
    Zrobiłem głębszy research i zorientowałem się odnośnie obecnej sytuacji:
    1. Środki które "wyparowały" poszły na spłatę Vatu za transakcję sprzedaży Bidlogic oraz na spłatę wierzycieli i user acquisition (podmioty zewnętrzne)
    2. Fundusz prześwietlony. Świetna reputacja i bardzo dobre wyniki finansowe.
    3. Stary zarząd (nieudaczniks) wymieciony i zostały im jedynie resztki akcji które zapewne sprzedadzą po latach kompromitacji żeby nie robić obciachu marce Vivid Games.
    4. RB3 z dużym potencjałem skalowania i stania się marką globalną.
    5. Współpraca ze sprzedawcami produktów non-digital ma wielki potencjał. Ciekawy pomysł.
    6. Większy komfort finansowy za sprawą dużego inwestora.
    7. Plany wypłaty dywidendy w przyszłości. Bardzo rozsądne podejście. Dobra spółka powinna część środków przeznaczać na rozwój i część na dywidendę. Kiedyś ktoś spytał kościelnego czy spółka planuje wypłacać dywidendę to on się zaśmiał z dzika jakby ktoś sprośny żart powiedział. I ani dywidendy ani wyników za kościelnego nie było (zero wizji zero pojęcia). Wojtczakowski też nic sobą nie reprezentował.
    Jednak Gamracy wygląda na rzetelnego i kompetentnego prezesa. Trzymam kciuki. Niech po tych 7 suchych latach w końcu nastąpi 7 tłustych.
    Daję spółce pod nowym kierownictwem i solidnym inwestorem strategicznym przedostatnią szansę.
  • Re: Bardzo dobre wieści i ciekawe perspektywy Autor: ~Cypis [188.146.10.*]
    Trzymałem kilka lat dawno sprzedałem odrabiam straty gdzie indziej, nie wracam bo mi się nadal niektóre cyfry nie zgadzsją,ale powodzenia
  • Re: Bardzo dobre wieści i ciekawe perspektywy Autor: ~kross [146.70.144.*]
    Zgoda. Ale ciagle musza ten real boxing dociagnac do konca. A na to przyjdzie nam poczekac do 2025
  • Re: Bardzo dobre wieści i ciekawe perspektywy Autor: ~Andrzej [31.172.190.*]
    https://m.bankier.pl/forum/temat/15301489 a jeszcze 2 dni temu ostro negatywnie, weź się zdecyduj
  • Re: Bardzo dobre wieści i ciekawe perspektywy Autor: ~Płkkos [185.206.225.*]
    W inwestowaniu trzeba ego schować do kieszeni a nie uparcie obstawać przy starych przekonaniach
    Okoliczności się zmieniają
  • Re: Bardzo dobre wieści i ciekawe perspektywy Autor: ~inwestor [89.79.134.*]
    Ciekawy ten punkt z dywidendą :P Tylko nie wiem czy prezes wie że dywidende wypłaca się z zysku, którego spółka nie ma. Chyba że to on chce aby akcjonariusze płacili dywidendę spółce za to że posiadają ich akcję :D
  • Re: Bardzo dobre wieści i ciekawe perspektywy Autor: ~qwe [176.111.141.*]
    Teraz nie ma, to jest jasne, ale gra idzie o przyszłość RB3 - nie o teraźniejszość
    Odsłuchaj wywiadu.
[x]
VIVID -3,03% 0,83 2025-10-29 12:31:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.