jest chyba dużo gorzej ze spółką niż wszyscy myślą. Cyconiowi nie wierze, też bardzo ładnie opowiadał o Covid Detektorze. Kurs sie zachowuje tak jakby lada moment banki miały wypowiedzieć umowy kredytowe, a zarząd miał złożyć wniosek o upadłość
Bo jak widac niektorzy nie zdaja sobie sprawy z powagi sytuacji. W tej branzy zamowienia sa skladane conajmniej 9 a nawet 12 miesiecy wczesniej. Dlatego jezeli w roku 2024 byly 2 wieksze zamowienia to oznacza ze kolejne miesiace produkcja nie bedzie oblozona ale koszta trzeba poniesc. Dlatego masz informacje o 4 dniowym systemie pracy ktory nie jest 4 dniowym system pracy tylko 5 dniowym upchnięty w 4 dni. Wydajność nie została zwiekszona bo nikt mi nie wmówi ze pracownik fizyczny w 9 czy 10ej godzinie pracuje lepiej niż w ciągu pierwszych 8 godzin albo ze tasma szybciej pedzi. Jedyna zwiekszona wydajność to oszczędności w tego typu zakładach gdzie działają piece i zamiast rozgrzewać je 5 razy, rozgrzewa się 4 i jest mała przerwa pomiędzy zmianami wiec i tu dochodzą oszczędności.
Przy braku zamowien i kosztach jakie generuje ta spolka bylo to do przewidzenia ze zaczna sie ciecia przedzej czy pozniej jednak nikt nie przypuszczal ze jeszcze w 2024. Spolka na minusie a tutaj jeszcze kolejne miesiace kalibracji i parametryzacji oraz adaptacji nowych urzadzen.
Po podpisaniu pierwszej umowy prezes chce otwierac fabryke na innym kontynencie gdzie na aktualne moce produkcyjne nie potrafi znalezc rynkow zbytu.
No i przepychanki pomiedzy UE a Chinami w sprawie cel na samochody elektryczne moze przelozyc sie na podwyzke cen komponentow do produkcji paleni na czym straci cala europa a chinczycy beda wygraja tym monopol na te produkty
Co sie czepiasz Pol? To ja ci kazalem odkupic po 41 po tym jak sprzedales po 46? To ze fakty cie bola to juz nie moja wina. Trudne kwartały przed spółką Ml System, znajdziemy w rekomendacji. A wiec nie tylko ja mam realne spojrzenie na aktualna sytuacje. I w spolce juz pewnie znaja wyniki 3 kwartalu a nawet 4tego bo tutaj nie ma opcji na wyprodukowanie wiekszych zamowien w przeciagu 3 miesiecy a tym bardziej gdy park maszynowy nie jest jeszcze w pelni przygotowany i kto wie czy uda sie to do 4 kwartalu 2025. Dlatego przewidywania na kolejne kwartaly to strata zamiast zysku.