To są skutki niszczenia Orlenu przez wójta z Pcimia! Kiedy Prokuratura weźmie się za tego beczelnego cwaniaka!!!?? Ile można czekać p.Korneluk !! Palikota zakuliście w kajdanki a ten przewalił Orlen na 1.5.mld i chodzi wolny!!! To ma być Wasza sprawiedliwości!?
Wcześniej też były tarcze energetyczne? Czy nie? Tamci kradli i mieli zyski...zobaczymy jak Ci uczciwi wyprowadzą przychody w skali całego roku...Miałem już dość duszenia Orlenu za PiS i mimo, że nie głosowałem na KO liczyłem że akurat w tym wypadku coś drgnie. Niestety poza "rozliczaniem" poprzedników wszystko leci na pysk.
"Ciekawe, ile Grupa Orlen wpłaciła danin do budżetu państwa za I półrocze tego roku, skoro minister (finansów – red.) Andrzej Domański ma aż tak poważny problem z wykonaniem planu dochodów na 2024 rok" – napisał Obajtek w środę na platformie X.
Podkreślił, że "trudno szukać tych informacji w sprawozdaniu finansowym spółki". "My nigdy tego nie ukrywaliśmy. Za pół roku 2023 wpłaciliśmy rekordowe 36,5 mld zł" – dodał były prezes Orlenu.