• MEDINICE - cierpliwość przede wszystkim Autor: ~strateg [188.117.184.*]
    Przy tej spółce potrzebna jest cierpliwość ... nawet jeśli kurs spadnie do granicy +/- 8 zł to będzie to dobra okazja do dokupienia akcji pomimo "rozrzedzenia" ... przy potencjalnej komercjalizacji za 100 - 200 mln $
    (a może i więcej ? kto to wie?) biorąc pod uwagę obecny kurs dywidenda i tak będzie konkretna i satysfakcjonująca ...
    a jeśli ktoś ma IKE to bez podatku Belki to dopiero będzie "kosmos".
    Wierzę, w tą spółkę, a przedłużający się moment komercjalizacji będę traktował jako dobra okazje do dobierania małymi pakietami ...
    Mogę czekać nawet do 2026 albo i dluzej ... :) Po prostu oby tylko udało się kiedyś sprzedać ...
  • Re: MEDINICE - cierpliwość przede wszystkim Autor: ~Goldfinger_Blumstein [185.160.48.*]
    Zgadzam się co do zasady z tym zastrzeżeniem, że każdy ma swoją "perspektywę czekania" . Te perspektywy są różne więc będą rózne zachowania w określonym czasie.
  • Re: MEDINICE - cierpliwość przede wszystkim Autor: ~strateg [188.117.184.*]
    Mnie już życie nauczyło pokory ... :)
    Dla mnie najwazniejszy jest efekt finalny - jeśli tylko dojdzie do finalizacji i do tego efekt koncowy w postaci ceny sprzedaży będzie satysfakcjonujący mogę poczekać nawet i 2-3 lata ...
    Dla mnie to spółka na lata, żeby nie powiedzieć na dekady :)
    Pozdrawiam cierpliwych i niecierpliwych inwestorow :)
  • Re: MEDINICE - cierpliwość przede wszystkim Autor: ~Slon [37.225.62.*]
    A ja dokupiłem się elegancko za 9,12 i czekam na 15+zł po walnym
    Byc moze zejdzie jeszcze w okolice 8 zl ...Ja czekam aż xtb uruchomi opcje przeniesienia konta IKE i wtedy chce jakiś pakiet dokupić żeby podatku Belki nie płacić ... Nie wiem jaki do tego czasu będzie kurs ... bo najwcześniej to będzie pewnie koncem listopada/początkiem grudnia więc raczej poczekam z zakupami :)
  • Re: MEDINICE - cierpliwość przede wszystkim Autor: ~Stachu [46.187.201.*]
    To się możesz nie doczekać xD
    Przy obecnym kursie ... Po sprzedaży wartości dywidendy nie tylko pokryje przecież obecna cenę akcji, ale również da zysk rzędu 50, 100 ... Może 200 % ?
    Wszystko zależy ok kwoty sprzedaży CoolCryo, a to przecież tylko jeden projekt. Są też inne i będą kolejne.
    Myślę, że czas zrobi swoje i będzie dobrze. Jestem dobrej myśli.
[x]
MEDINICE 1,79% 12,50 2025-10-31 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.