Przy tej spółce potrzebna jest cierpliwość ... nawet jeśli kurs spadnie do granicy +/- 8 zł to będzie to dobra okazja do dokupienia akcji pomimo "rozrzedzenia" ... przy potencjalnej komercjalizacji za 100 - 200 mln $
(a może i więcej ? kto to wie?) biorąc pod uwagę obecny kurs dywidenda i tak będzie konkretna i satysfakcjonująca ...
a jeśli ktoś ma IKE to bez podatku Belki to dopiero będzie "kosmos".
Wierzę, w tą spółkę, a przedłużający się moment komercjalizacji będę traktował jako dobra okazje do dobierania małymi pakietami ...
Mogę czekać nawet do 2026 albo i dluzej ... :) Po prostu oby tylko udało się kiedyś sprzedać ...
Zgadzam się co do zasady z tym zastrzeżeniem, że każdy ma swoją "perspektywę czekania" . Te perspektywy są różne więc będą rózne zachowania w określonym czasie.
Mnie już życie nauczyło pokory ... :)
Dla mnie najwazniejszy jest efekt finalny - jeśli tylko dojdzie do finalizacji i do tego efekt koncowy w postaci ceny sprzedaży będzie satysfakcjonujący mogę poczekać nawet i 2-3 lata ...
Dla mnie to spółka na lata, żeby nie powiedzieć na dekady :)
Pozdrawiam cierpliwych i niecierpliwych inwestorow :)
Byc moze zejdzie jeszcze w okolice 8 zl ...Ja czekam aż xtb uruchomi opcje przeniesienia konta IKE i wtedy chce jakiś pakiet dokupić żeby podatku Belki nie płacić ... Nie wiem jaki do tego czasu będzie kurs ... bo najwcześniej to będzie pewnie koncem listopada/początkiem grudnia więc raczej poczekam z zakupami :)
Przy obecnym kursie ... Po sprzedaży wartości dywidendy nie tylko pokryje przecież obecna cenę akcji, ale również da zysk rzędu 50, 100 ... Może 200 % ?
Wszystko zależy ok kwoty sprzedaży CoolCryo, a to przecież tylko jeden projekt. Są też inne i będą kolejne.
Myślę, że czas zrobi swoje i będzie dobrze. Jestem dobrej myśli.