Mimo świetnych ocen SH 2 R obstawiam , że kurs spółki jutro mocno spadnie bo GPW to bananowa giełda.
Dla jasności - mam akcje Bloobera i chciałbym, żeby jak na normalnych giełdach swietna premiera = wzrostowi kursu ale nauczony doświadczeniem na GPW i NC spodziewam się "realizacji zysków" A Wy co myślicie ?
Żenujące jest to forum, cenzura taka jak na fejsbzbuku.
Moim zdaniem o 9 tej sie nie otworzy. Bedzie rówoważenie powyżej 25zł, a może nawet 26zł. A jak bedzie i kto ma rację to za 13 h i 18 minut się przekonamy.
Ja akurat nie mam zamiaru pozbywać się akcji jutro a tym bardziej nie po PKC, ngdy tego nie robiłem po pkc i nie mam zamiaru, nie jestem kolarzem, drobnym spekulancikiem , który panicznie i histerycznie reaguje na każdy ruch na kursie spółki.
Wiem, że nie ma tu żadnego balona , realizacja zysku ciężka do wybrażenia sobie bo realizacja czego ...ale to jest GPW, tym sęk, chora giełda, chorzy uczestnicy tego rynku.
Nic, zobaczymy jutro....a i tak najwazniejsze będzie co po 8 października.
No to zobaczymy czy sprawdza sie moje słowa. Jak juz pisalem wczoraj, na otwarciu podbitka do 24.50 i niby szał tzw ch..a. po czym piz...a z lewej tak kolo godziny 14-15 i zamek 21.80-22.80. Popcorn i ogladamy :)
Jestem zadowolony ale tylko połowicznie z obrotu sytuacji. Przede wszystkim nie jestem kółkowiczem, więc to, że dzisiaj kurs skoczył o 14% niewiele zmienia bo i tak jestem tu długoterminowo, kupowałem po 83 zł i sprzedam za nie mniej niż 50 więc czekam. Oczywiście , że ten wzrost bardzo mnie cieszy , cieszę się, że nie miałem racji i jednak GPW doceniło świetna premierę SH 2 , spowiedziałem się innej reakcji . Teraz pytanie co dalej ...czy większi spekulanci będą uwalać kurs , żeby dokupić...czy może na fali euforii Ci co mają akcje nie beda sie ich pozbywać a wiekszi będa chcueli je nabyc więc cena wzrośnie ....Kluczowa jest odpowiedz na pytanie o dochody Bloobera z umowy z Konami , ile % mają z każdej sprzedanej sztuki.
Premiera jest jutro, więc zachwyty na szeroką skalę dopiero się zaczną. Obstawiam wzrosty jeszcze przez 2-3 dni, pewnie do 28-30, a potem spadkowy boczniak do trailera ich następnej gry. No chyba, że zapowiedzą oficjalnie projekt na bazie dużego IP to wtedy spekuła wskoczy żeby pod to grać. Albo będzie inaczej, kto to wie :D