• Bardzo serdecznie dziękuję Autor: ~Marko [89.64.77.*]
    Nigdy nawet nie śmiałem sądzić że uda mi się jeszcze kupić Text poniżej 60 pln przy takich zyskach i corocznie wypłacanej dywidendzie. Jednak gpw potrafi też spełniać marzenia. Ktoś kto sprzedaje po tej cenie chyba nie rozumie raportu no ale za niewiedzę się płaci. Zdrowa spółka z dziesiątkami tysięcy klientów a cena się osuwa jak na śmieciowych akcjach. Jeszcze raz dziękuję za okazję.
  • Re: Bardzo serdecznie dziękuję Autor: ~Lucznik [185.216.51.*]
    Która się rozwija, a niedługo przy odbiciu gospodarczym ponownie zacznie pozyskiwać klientów.
  • Re: Bardzo serdecznie dziękuję Autor: ~Realista [37.30.18.*]
    To nie jest takie pewne, ale nie wykluczone.
    A’propos, w ciągu najbliższego tygodnia wyjaśni się, czy zmieniła się struktura akcjonariatu w trakcie ostatnich wahań kursowych i ponadprzeciętnych obrotów.
  • Re: Bardzo serdecznie dziękuję Autor: ~Marko [89.64.77.*]
    Na giełdzie nic nie jest pewne. Przy 130 pln za akcje cena wydawała się za wysoka, ale nie brać za 58 pln to grzech. Stosunek cena/ryzyko wyglada bardzo korzystnie.
  • Re: Bardzo serdecznie dziękuję Autor: ~Xyz [31.0.63.*]
    Zdrowa spółka nie traci ok. 3% klientów na głównym produkcie w kwartał :) do tego sami się przyznali do różnych błędów które uderzyły w ich wizerunek stąd też taki ubytek klientów przychód w dolarze niby wzrósł ale dolar się zamknął po 3.83 pln a i rentowności nie mają takiej jak wcześniej dawniej mieli ok 50% ostatni kwartał se policz 46% wychodzi albo mniej nawet juz nie pamietam. Myślicie ze to jednorazowa sytuacja? Z tą utrata klientów? Bo ja myślę że jak tak przywalili -1000 to minimum z 3-4 kwartały liczba klientów im będzie lecieć. No chyba że to był taki szacher macher żeby uwalić kurs i zebrać po taniości i ograc ulice ale jeśli tak to to mi też się nie podoba. Tylko i wyłącznie ze względu na podejrzenia o szacher macher mam tu jeszcze 1/4 pakietu jakby nie to to bym wszystko sprzedał. Bo jak im ma lecieć liczba klientow teraz przez np kolejne 3 kwartały to nie ma sensu tego trzymać...Bo i tak moim zdaniem będzie niżej w takiej sytuacji szczególnie jak zachowają to tempo -1000 na kwartał xD
  • Re: Bardzo serdecznie dziękuję Autor: ~Lol [15.220.65.*]
    Ty tu już się nie wypowiadaj na tym forum. Wszedłeś po 90 na hura, potem uśredniałeś w dół że niby jaja ze stali a na końcu oddałeś po 60 jak zwykły leszcz. I niby odrobisz to na innych spółkach… typowe teksty dawcy kapitału, ten kto odkupił od Ciebie za 6x,xx na pewno ci gratuluje decyzji miszczu
  • Re: Bardzo serdecznie dziękuję Autor: ~Xyz [49.229.204.*]
    Po 67.15 PLN . Myślisz że szybko będzie taki poziom ? :) jak tak to gratuluję optymizmu rozumiem że kupiłeś po 58-59 i ma rosnąć. A zastanowiłeś się np nad tym kto to teraz kupi po takie 70 ? Żeby były wzrosty to musi być kupowanie po coraz wyższych stawkach ...będzie po raporcie o stracie 1000 klientów?
  • Re: Bardzo serdecznie dziękuję Autor: ~Xyz [49.229.213.*]
    BTW co jakiś czas tu na spadkach się zwiększają obroty i pojawiają się tacy jak wy realna weryfikacja będzie czy pojawia się obroty nie na aktualnym dołku czyli po 57-59 tylko czy np po 64 65 a potem po 70 i coraz wyżej będzie ktoś to chciał kupować moim zdaniem nikt zdrowy na głowę nie kupi tego +20% od dołka dopóki sytuacja z błędami i utrata klientow się nie wyjaśni reasumując uważam że szybko powyżej 70 to to nie będzie...a w tych poziomach co jesteśmy to i pół roku może się kisić a i żebyście się nie zdziwili jak spadnie jeszcze 10 zł niżej np na takie 48 w sumie czemu nie ? Jak mają błędy i mocne utraty klientów ? :)
    Dobrze dobrze gadaj zdrów, byłeś tak samo pewny siebie jak pisałeś wcześniej na poziomach 70-80. Zero autorefleksji i ciągłe przekonanie że twoja racja jest najtwojsza. Dobrze, że zarządzasz tylko swoimi pieniędzmi.
  • Re: Bardzo serdecznie dziękuję Autor: ~Xyz [49.229.213.*]
    No ale nie widzisz że sytuacja się zmieniła ?. Właśnie dlatego nie jestem i nigdy nie będę inwestorem długoterminowym. Bo inwestor długoterminowy nie reaguje tylko patrzy na historyczne dane i z nich probuje coś wyczytać. Problem polega na tym że na giełdzie liczy się przyszłość. A podczas inwestowania warto mieć czerwone flagi przy których mówisz ok panom już dziękujemy. Ja tu miałem taką flagę jeśli pojawi się jakiś trup w szafie dziękuję za współpracę. I pojawiły się dwa potężne utrata klientow i błędy. Nawet myślę że ten drugi jest gorszy niz pierwszy bo on rzutuje na wizerunek. W takiej branży błędów się nie wybacza...
    Utrata klientów, która nie odbiła się na przychodach. U mnie w branży też lepiej robić rzadziej, ale duże zabiegi, a nie bawić się w częste konsultacje. Więcej nie zawsze znaczy lepiej. Jak uśredniasz w dół to albo masz jaja albo odpadasz i próbujesz sobie to jakoś tłumaczyć. Nie będę już dalej dyskutować bo mamy inne wartości i nikt drugiego nie przekona. Ale według mnie buy high sell low nie działa
  • Re: Bardzo serdecznie dziękuję Autor: ~AI [31.0.93.*]
    Ja uważam, że jesteś totalnym amatorem. Spółka straciła 1000 klientów. Ok, jest to alarmujące. Zdrowy rozsądek powinien jednak zwyciężyć. Powinieneś spokojnie przeanalizować tą informację, a nie w panice sprzedawać. Kto sprzedaje bo jeden wskaźnik wypadł blado? Do tego można to racjonalnie wytłumaczyć. A jeszcze jakoś czas temu tak wychowałeś spółkę. Teraz mówisz, ze przez jeden wskaźnik sytuacja się zmieniła. Zamiast dać pół roku czas i przeczekać. Ale dobrze, słabe ręce sprzedały. Przetasuje się akcjonariat i zaraz się kurs ustabilizuje. A potem wszystko zależy od dalszych raportów.
  • Re: Bardzo serdecznie dziękuję Autor: ~Xyz [49.229.211.*]
    Zdrowy rozsądek mi mowi że ich konferencje wynikowe się nie dodają i nawijają makaron na uszy reasumując. Spółka w mojej opinii nie wzbudza zaufania zresztą droba nie potrafi jak człowiek odpowiadać na pytania tylko kluczy i kombinuje jak koń pod górę. A jeśli tak tzn ze w ogóle nie ma co ich słuchać tylko butelka se zakręcić odnośnie tego co się wydarzy. Pozatym jeśli teraz jest zły rynek dla nich jak mówi to jaki będzie np za pół roku gdzie moim zdaniem jeszcze w gorszech fazie cyklu będziemy bo szczyt pkb w usa raczej mamy za sobą jak oni już narzekają no to trochę smuteczek aż strach pomyśleć co będzie w recesji w usa pozatym dawniej jakoś sytuacja gospodarcza nie przeszkadzała wzrostom liczby klientów. Tak jestem amatorem który na rynku zarobił 700% w 4 lata. Taki ze mnie amator...ty za to jesteś pro inwestor patrząc na wyniki historyczne i stopę dywidendy xD do baniaka nie dociera ze w ogóle biznes może im się zacząć sypac...czytaj zyski też im mogą zacząć spadać jeśli dobrze to identyfikuje...ktoś powie ze płatności wzrosły dobrze ale popatrzcie też na rentowność jak im leci od kilku kwartałów reasumując te przychody nie przekładają się już na zyski tak jak dawniej ...A i jestem amatorem który sprzedał 3/4 pakietu po 67.15 czyli mogę sobie kupić z 12% więcej akcji za tą samą kasę....faktycznie amatorka xD ale moim zdaniem z kupowaniem tu nie ma co się spieszyć najpierw niech coś pokażą inaczej to granie jak na jednorękim bandycie teraz
[x]
TEXT 1,23% 41,20 2026-05-20 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.