Oceny na metacriric dobre , ale opinie od graczy będą takie jak w przypadku FP2 tzn gra jest ok ale nie ma w so ie ducha z silent hill 1 pierwowzoru. Słyszałem takie opinie . Pamiętam pierwsze reakcje na trailera ,no nie wiem. Boję się że będzie tak jak z 11 bit
Słyszałem, że nikt nie chce się z Tobą bawić i że nie masz ducha zucha. Słyszałem takie opinie. No nie wiem. Boję się, ze będzie z Tobą jak z innymi trollami.
Pierwowzorem było silent hill 2. Mówimy o remake : ) Skąd możesz wiedzieć jakie będą opinie graczy, gry są całkowicie różne.
Teraz to już nie ma się co bać tylko spokojnie czekać do niedzieli na opinie graczy i w poniedziałek na reakcję inwestorów.
Reakcje inwestorów znamy. Czekamy na graczy. A analogi do FP2 nie widze wogole, gra nie jest za darmo w GP . Od wielu miesięcy okupuje szczyty sprzedaży na Ps5. Pudelkowa wersja na Amazon to tygodniami jest pierwsza. Nie widzę analogii. :)
Opinie inwestorów da się podsumować jednym zdaniem - "strach przed powtórką z fp2" Oceny krytyków są podobne, więc nie można jeszcze powiedzieć o sukcesie. Dlatego w piątek były spadki przez tych, którzy nie chcą podjąć ryzyka zaliczenia powtórki.
Reszta Inwestorów tak naprawdę zareaguje dopiero w poniedziałek i nie będzie to reakcja na piątkowe recenzje lecz na niedzielne opinie graczy.
I liczę, że na tym kończy się podobieństwo, a oceny i reakcja będą diametralnie inne.
Jaka analogia... kurs Bloobera jest po 100PLN ??? Silent Hill 2 to jest dokładnie to czego nie miał FP2. Mega Silent Hill 2 z 2000 w technologi z 2025. Gra typowo konsolowa, Steam to tylko bonus. No i to Konami decyduje a nie tylko rynek czy Bloober zdał egzamin i dostaje kolejne projekty z wyższą marżą.