• Akcje Petrolinvest maja dużą wartość. Autor: ~AkcjonariuszPetrolin [93.240.219.*]
    Dzień dobry. W jednym z filmów na YouTube, opowiadał Pan o interesach R.Krauze. Na początku chciałbym zaznaczyć, że jestem jednym z mniejszych akcjonariuszy Petrolinvest. Zainwestowałem w tą spółkę, z mojej perspektywy dość dużą kwotę, dla nich to pewnie czapka drobnych. Rzeczywistość o której Pan mówi wygląda zgoła inaczej. Krauze wraz z Prokomem zarobili na spółkach wchodzących w skład Petrolinvest gigantyczne pieniądze, a to co się o R.Krauze mówi, to raczej celowa narracja, dzięki ktorej chce się wycofać z przestrzeni medialnej, aby , skoro jest bankrutem, nikt nie zwracał na niego uwagi. W ten sposób chce się wycofać w cien. Od początku istnienia Petrolinvest śledzę działania, jakie były podejmowane w tej spółce. Petrolinvest kupił wiele spółek, na których poczet drukowano akcje Petrolinvest po czym spółki te nagle znikały z raportów okresowych jak i słuch po nich. Obserwowałem te spółki i wiem, że zostały one sprzedane za miliony dolarów. Najczęściej zmieniano ich nazwy, aby nikt się nie doszukał, co się z nimi stało. Przykładem jest spółka z portfela Petrolinvest, posiadająca farmy wiatrowe, która nagle zniknęła z raportów firmy by nie tak dawno jej nabywcą był PKN Orlen. Zakup jej nie nastąpił od Petrolinvest, ale od jakaś hiszpańskiej firmy. Jest to tylko jedna z wielu spółek, które w ten sposób sprzedano, a pieniądze nigdy nie trafiły do drobnych akcjonariuszy. Wygląda to tak, że włodarze Petrolinvest weszli na polską giełdę po to, aby zebrać jak największą sumę pieniędzy, kupić za nie spółki, między innymi w Kazachstanie, potem wyprowadzić je z Petrolinvest, sprzedać za grube miliony, by na koniec doprowadzić do bankructwa Petrolinvest.
    Poza tym byłem na jednym z walnych zgromadzeń, i mogę Panu powiedzieć, że grupy które niejako tworzą się skupiając mniejszych akcjonariuszy, prowadzone są przez podstawionych ludzi, prawdopodobnie po to, by mieć sytuację pod kontrolą i dawać złudzenie akcjonariuszom, że coś się w ich sprawie dzieje, podczas gdy nie ma żadnych działań a ludzie karmieni są fałszywymi informacjami.
    Ta informacja trafi do dziennikarzy śledczych
  • Re: Akcje Petrolinvest maja dużą wartość. Autor: ~Andrzej [46.205.198.*]
    Też byłem i widziałem jak prawnik który był od Krauzego uśmiechnął się jak tylko został wybrany pewny pan z zarządu który był u wcześniej wybrany jako nowy przez pana Ryszarda Małeckiego to wszystko to jedna wielka farsa
  • Re: Akcje Petrolinvest maja dużą wartość. Autor: ~Kazio [185.245.194.*]
    Dnia 2024-10-04 o godz. 19:30 ~Andrzej napisał(a):
    > Też byłem i widziałem jak prawnik który był od Krauzego uśmiechnął się jak tylko został wybrany pewny pan z zarządu który był u wcześniej wybrany jako nowy przez pana Ryszarda Małeckiego to wszystko to jedna wielka farsa.

Jeśli tak, to akcje są nic nie warte i jak już pisałem, była to akcja skierowana przeciwko akcjonariuszom.
  • Re: Akcje Petrolinvest maja dużą wartość. Autor: ~Gamoń [83.28.251.*]
    Dnia 2024-10-05 o godz. 00:00 ~Kazio napisał(a):
    > Dnia 2024-10-04 o godz. 19:30 ~Andrzej napisał(a):
    > > Też byłem i widziałem jak prawnik który był od Krauzego uśmiechnął się jak tylko został wybrany pewny pan z zarządu który był u wcześniej wybrany jako nowy przez pana Ryszarda Małeckiego to wszystko to jedna wielka farsa.
    >
    > Jeśli tak, to akcje są nic nie warte i jak już pisałem, była to akcja skierowana przeciwko akcjonariuszom.

No właśnie , każdy tu akcjonariusz nie jest świadom, czy jest właścicielem złota, czy tombaku, a może tylko qowna Małeckiego ?
  • Re: Akcje Petrolinvest maja dużą wartość. Autor: ~Gamoń [83.28.251.*]
    Dnia 2024-10-05 o godz. 06:06 ~Gamoń napisał(a):
    > Dnia 2024-10-05 o godz. 00:00 ~Kazio napisał(a):
    > > Dnia 2024-10-04 o godz. 19:30 ~Andrzej napisał(a):
    > > > Też byłem i widziałem jak prawnik który był od Krauzego uśmiechnął się jak tylko został wybrany pewny pan z zarządu który był u wcześniej wybrany jako nowy przez pana Ryszarda Małeckiego to wszystko to jedna wielka farsa.
    > >
    > > Jeśli tak, to akcje są nic nie warte i jak już pisałem, była to akcja skierowana przeciwko akcjonariuszom.
    >
    > No właśnie , każdy tu akcjonariusz nie jest świadom, czy jest właścicielem złota, czy tombaku, a może tylko qowna Małeckiego ?

Dodam , bo to dzięki Małeckiemu ta Spółka stała się totalnym qownem .
  • Re: Akcje Petrolinvest maja dużą wartość. Autor: ~nikt [46.112.70.*]
    Dnia 2024-10-04 o godz. 18:37 ~AkcjonariuszPetrolin napisał(a):
    > Dzień dobry. W jednym z filmów na YouTube, opowiadał Pan o interesach R.Krauze. Na początku chciałbym zaznaczyć, że jestem jednym z mniejszych akcjonariuszy Petrolinvest. Zainwestowałem w tą spółkę, z mojej perspektywy dość dużą kwotę, dla nich to pewnie czapka drobnych. Rzeczywistość o której Pan mówi wygląda zgoła inaczej. Krauze wraz z Prokomem zarobili na spółkach wchodzących w skład Petrolinvest gigantyczne pieniądze, a to co się o R.Krauze mówi, to raczej celowa narracja, dzięki ktorej chce się wycofać z przestrzeni medialnej, aby , skoro jest bankrutem, nikt nie zwracał na niego uwagi. W ten sposób chce się wycofać w cien. Od początku istnienia Petrolinvest śledzę działania, jakie były podejmowane w tej spółce. Petrolinvest kupił wiele spółek, na których poczet drukowano akcje Petrolinvest po czym spółki te nagle znikały z raportów okresowych jak i słuch po nich. Obserwowałem te spółki i wiem, że zostały one sprzedane za miliony dolarów. Najczęściej zmieniano ich nazwy, aby nikt się nie doszukał, co się z nimi stało. Przykładem jest spółka z portfela Petrolinvest, posiadająca farmy wiatrowe, która nagle zniknęła z raportów firmy by nie tak dawno jej nabywcą był PKN Orlen. Zakup jej nie nastąpił od Petrolinvest, ale od jakaś hiszpańskiej firmy. Jest to tylko jedna z wielu spółek, które w ten sposób sprzedano, a pieniądze nigdy nie trafiły do drobnych akcjonariuszy. Wygląda to tak, że włodarze Petrolinvest weszli na polską giełdę po to, aby zebrać jak największą sumę pieniędzy, kupić za nie spółki, między innymi w Kazachstanie, potem wyprowadzić je z Petrolinvest, sprzedać za grube miliony, by na koniec doprowadzić do bankructwa Petrolinvest.
    > > Poza tym byłem na jednym z walnych zgromadzeń, i mogę Panu powiedzieć, że grupy które niejako tworzą się skupiając mniejszych akcjonariuszy, prowadzone są przez podstawionych ludzi, prawdopodobnie po to, by mieć sytuację pod kontrolą i dawać złudzenie akcjonariuszom, że coś się w ich sprawie dzieje, podczas gdy nie ma żadnych działań a ludzie karmieni są fałszywymi informacjami.
    > > Ta informacja trafi do dziennikarzy śledczych

to jeszcze nie trafiła?? - człowieku to co napisałeś to my to wiemy a przynajmniej ja - zgadzam się z tobą że ludzie są podstawieni aby dawać nadzieję tym co jeszcze żyją - martwię się o zdrowie obecnego prezesa petrola bo czas ucieka a później może go odwiedzić wujek z niemiec albo przedstawić się żółtymi papierami i po tzw ptokach - mnie boli co innego mianowicie gdzie było i jest państwo polskie i cały ten cyrkowy wymiar sprawiedliwości - janusz ponoć zajumał 70 mln z kolesiami i już ko mają na widecu a tytaj na krocie więcej i co???

ps - pisz do wszystkich śledczych jakich znasz może będzie raźniej - nawet do tych z zagranicy
  • Re: Akcje Petrolinvest maja dużą wartość. Autor: ~Realista [46.134.167.*]
    Bzdury! Gdyby Petrol był rozkradziony, w 2020 roku trzech Kazachów nie pchałoby się do RN spółki. Petrola rozwalił PAM i RM blokując umowy i wyrzucając Kazachów. Państwo Polskie nic tu nie pomoże. Rządzi og łu pia ła "większość" z PAM. Mają prawo i nic im nie zrobisz.

• Re: Akcje Petrolinvest maja dużą wartość. Autor: ~Janosik [5.173.72.*]
    Nikt Janusz zajumał komuś znamienitemu,chyba przez pomyłkę ale i tak nie chciał oddać i dlatego uruchomiono cały aparat
    W przypadku oila występują sami drobni detaliści ,no chyba że Miller się wq-i ma 3 akcje !
  • Re: Akcje Petrolinvest maja dużą wartość. Autor: ~Jonny_MałeckiKiller [149.88.98.*]
    > Dzień dobry. W jednym z filmów na YouTube,  opowiadał Pan o interesach R.Krauze. Na początku chciałbym zaznaczyć, że jestem jednym z  mniejszych akcjonariuszy Petrolinvest. Zainwestowałem w tą spółkę,  z mojej perspektywy dość dużą kwotę, dla nich to pewnie czapka drobnych. Rzeczywistość o której Pan mówi wygląda zgoła inaczej. Krauze wraz z Prokomem zarobili na spółkach wchodzących w skład Petrolinvest gigantyczne pieniądze, a to co się o R.Krauze mówi, to raczej celowa narracja, dzięki ktorej chce się wycofać z przestrzeni medialnej, aby , skoro jest bankrutem, nikt nie zwracał na niego uwagi. W ten sposób chce się wycofać w cien. Od początku istnienia Petrolinvest śledzę działania, jakie były podejmowane w tej spółce. Petrolinvest kupił wiele spółek, na których poczet drukowano akcje Petrolinvest po czym spółki te nagle znikały z raportów okresowych jak i słuch po nich. Obserwowałem te spółki i wiem, że zostały one sprzedane za miliony dolarów. Najczęściej zmieniano ich nazwy, aby nikt się nie doszukał, co się z nimi stało. Przykładem jest spółka z portfela Petrolinvest, posiadająca farmy wiatrowe, która nagle zniknęła z raportów firmy by nie tak dawno jej nabywcą był PKN Orlen. Zakup jej nie nastąpił od Petrolinvest, ale od jakaś hiszpańskiej firmy. Jest to tylko jedna z wielu spółek, które w ten sposób sprzedano, a pieniądze nigdy nie trafiły do drobnych akcjonariuszy. Wygląda to tak, że włodarze Petrolinvest weszli na polską giełdę po to, aby zebrać jak największą sumę pieniędzy, kupić za nie spółki, między innymi w Kazachstanie, potem  wyprowadzić je z Petrolinvest, sprzedać za grube miliony, by na koniec doprowadzić do bankructwa Petrolinvest. 
    > > Poza tym byłem na jednym z walnych zgromadzeń, i mogę Panu powiedzieć, że grupy które niejako tworzą się skupiając mniejszych akcjonariuszy, prowadzone są przez podstawionych ludzi, prawdopodobnie po to, by mieć sytuację pod kontrolą i dawać złudzenie akcjonariuszom, że coś się w ich sprawie dzieje, podczas gdy nie ma żadnych działań a ludzie karmieni są fałszywymi informacjami. 
    > >  Ta informacja trafi do dziennikarzy śledczych

Nareszcie język który z przyjemnością można czytać. 
    Co to olbrzymich kwot które zniknęły po sprzedaży spółek opisanych w wątku to faktycznie byłaby to sprawa dla prokuratora od lat, w ciągu których obecny prezes Małecki nic w tym kierunku nie robi. Jedyne co go mogłoby usprawiedliwić w swojej "niemocy" i "nic nierobienu" to to, że ma wiedzę iż te pieniądze są przetrzymywanie przez poprzedniego włodarza w sposób nieukrywany dla prokuratora (to tłumaczyłoby brak działania ze strony prokuratury), a przekazanie ich do spółki może ukrywać/wstrzymywać i nie jest to bezprawne w sytuacji prawnego sporu o stołek. 
    Więc albo R.Małecki nas oszukuje udając, że prezesuje spółce, albo wie że pieniądze są i czekają - ale to wątpliwe, bo taka informacja w swojej naturze NIE JEST niejawna i mógłby nam ją dawno zakomunikować. 
    Czyli pozostaje że udaje, że prezesuje. Logiczne.
  • Re: Akcje Petrolinvest maja dużą wartość. Autor: ~Jonny_MałeckiKiller [149.88.98.*]
    Dnia 2024-10-05 o godz. 08:39 ~Jonny_MałeckiKiller napisał(a):
    > Jedyne co go mogłoby usprawiedliwić w swojej "niemocy" i "nic nierobienu" to to, że ma wiedzę iż te pieniądze są przetrzymywanie przez poprzedniego włodarza w sposób nieukrywany dla prokuratury.

... no albo współpracuje z BLG co wcale nie jest niemożliwe jeśli brać pod uwagę kompletną ciszę z jego strony.
  • Re: Akcje Petrolinvest maja dużą wartość. Autor: ~adalbert78 [213.134.165.*]
    podpisuje się oboma rękami pod tym postem. moja historia jest zgoła inna bo ja z kolei inaczej niż autor przez lata w ogóle nie interesowałem się "złodziejską działalnością" naszych top menagerów. (jeszcze wtedy nie myślałem że można zostać prezesem spółki giełdowej żeby okradać ludzi na emisjach i w sposób o których autor postu pisze) Po prostu przez lata inwestowałem pół pensji miesiąc w miesiąc w Petrolinvest wierząc naiwnie w zmysł biznesowy Krauzego i jego przydupasów. (a że w tamtych czasach wiedziałem że ropa to czarne złoto to tym bardziej wierzyłem i ufałem) Po latach okazało się że on i jego ludzie mieli zmysł do okradania ludzi i robienia to tak żeby wyglądało wszystko na zgodne z prawem. Gdy wartość akcji zaczęła nieracjonalnie spadać to dzwoniłem do relacji inwestorskich i nawet wtedy usłyszałem ze wszystko pod kontrolą i mam się nie martwić. Potem usłyszałem o próbie zatrzymania kolejnej "złodziejskiej' emisji dla jakichś mataczi&ruchaczi przez jednego z akcjonariuszy i że jest tworzone porozumienie PAM. Do PAM przystąpiłem bardzo późno bo dopiero krótko przed walnym gdzie my akcjonariusze wybraliśmy pana Małeckiego na prezesa Petrola, prezesem PAM już był i to niejako dało mi pewność że skoro ludzie Panu zaufali to ma Pan i moje poparcie i zaufanie.
    Panie Małecki u ludzi pojawia się zwątpienie i apatia, miało być 160pln za akcje a jest trzeci rok proszenia się o informacje. Dlaczego od miesięcy Pan milczy? Ja też zaczynam mieć wątpliwości i obawy, a Pańskie milczenie te moje obawy potęguje.
  • Re: Akcje Petrolinvest maja dużą wartość. Autor: ~Maxi [213.134.164.*]
    Liczysz na odpowiedz ze strony RM na forum?
    Pisz meila, podepnij wszystkich PAMowców, a dyskusja sama się rozwinie , przynajmniej będziesz miał pewność ze doszła informacja do samego najwyższego.
    Nie ma sensu ,kilku już próbowało,każda próba zainicjowania dyskusji,pytań kończy się oskarżeniem ze strony prezesa o próbę niby rozbicia jedności pam i groźba wyrzucenia z pam .
    Do większości w pam chyba już dociera że zostali cynicznie wykorzystani a dodatkowo sami za to płacą.
    Z przekazów z pam wynika że od trzech lat nie mają żadnych konkretnych informacji a tłumaczone jest to niby podpisana klauzula poufności z jakimiś inwestorami .
    Początkowo byli mamieni że koncesja otg jest ważna i należy do oila, później okazało się że Kazachowie poinformowali że koncesja w 2020 wygasła,następnie że będzie arbitraż ,w styczniu zażądano nowej składki na wycieczkę do Kazachstanu a aktualnie jest cisza !
    Wygląda że będzie stypa ,no chyba że managery wymyśla jakąś bajkę która wleje w serca pam nadzieję i skłoni ich do wpłaty następnej składki bo na pełnomocnictwach to już im tak nie zależy
    prezes czyta forum, wiec moze jeśli nie bezpośrednio na forum to moze mailowo cos nam w końcu napisze.
    Z dwustukilkudziesiędziu akcjonariuszy z PAM "udziela" się może 10 osób drugie kilka to zarzad i RN wiec nie liczę na ożywiona dyskusje mailową. Ludzie są już po prostu zrezygnowani w myśl zasady popłaczą, popłaczą i zapomną:

- czy bedzie walne, albo chcociaz spotkanie on-line? to chyba podstawowe pytanie.
    - czy wiemy juz co z naszymi złożami/koncesjami?
    - czy Prezes był w KZK lub tez czego dowiedzieli się nasi przedstawiciele?
    - czy są prowadzone rozmowy na temat sprzedazy naszych akcji?
    - czy jest planowane spotkanie z Prkuratorem Generalnym? (jakie sprawy już toczą sie w prokuraturach) podobno nasza była prowadzona przez prokuraturę w Lublinie, wiemy dziś że tamta prokuratura chwała dokumenty w garazu żeby sprawy zamiatac pod dywan, czy nasza sprawe tez prowadził Ziarkiewicz? (czy jak mu tam)
    - czy nadal wchodzi w grę międzynarodowy arbitraż?
    - czy wiemy juz coś co Z ORI i tymi 800mln tam przetransferowanymi?

Ps. jeśli chcesz Maxi to możesz skopiować post powyżej i ten i wysłać drogą mailową do Prezesa i członków PAM.

wnioskuję po twoim wpisie janosik ze nie jesteś w PAM ,ale jesteś za to nadzwyczaj dobrze poinformowany i jeszcze masz dla nas jedyna słuszna teze z tego wszystkiego co tu się dzieje, prawie jakbys był Danielem. Dziwne ze jakos pierwszy raz widze taki nick "janosik" i właśnie to jest najwieksze qrestwo na tej spółce.
    Panie Prezesie Małecki nawet jesli to ma byc stypa jak mówi janosik a on przecież to wie to znaczy że my drobni akcjoniariusze bylismy przez lata okradani i okłamywani przez top managerow Krazuego m.in. w taki sposób jak pisze autor wątku.
    Proszę i nalegam Prezesa Małeckeigo aby nam w końcu powiedział czy to stypa. Wtedy trzeba zacząć rozdział pod tytułem rozliczenia tego złodziejskiego towarzystwa. I mam nadzieje ze wtedy solidarnie wszyscy podejmiemy niezbędne kroki aby ich rozliczyc i może odzyskac coś w pozwach cywilnych. Kilkunastu ludzi potraciło tu na pewno ogromne pieniadze wiec chyba bedzie im zależało żeby to tak sie nijak nie zakończyło? A i ci co potracili znacznie mniej choćby jak ja, ale i tak bardzo dużo patrzac na realia finansowe nie powinnismy im tak po prostu odpuscić. Kradłeś to do paki! Po prostu!
    janosik Ty nie jesteś w PAM a ty Maxi jesteś? pewnie też nie bo sam bys napisał do Prezesa zamiast sie mną wysługiwać? no nieważne do PAM nie przystąpiliscie bo cos wam nie pasowało to czy jak bedzie trzeba rozliczyć tych złodzijei to przystąpicie wtedy do PAM? np mojego PAM, albo kogo innego PAM?, po prostu wtedy jeszcze bardziej bedzie potrzeba zjednoczenia wszystkich akcjonariuszy a nie rozgrywka jeden na drugiego. Mam wrażenie że janosik to ten rozgrywający i do zadnego PAM nie przystąpi, ale mogę się oczywiście mylić.
  • Re: Akcje Petrolinvest maja dużą wartość. Autor: ~Toż_to_szok [77.65.104.*]
    Ktoś brzydko usuwa wpis prawdy więc ponawiam

Dnia 2024-10-05 o godz. 13:09 ~adalbert78
    "(jeszcze wtedy nie myślałem że można zostać prezesem spółki giełdowej żeby okradać ludzi na emisjach i w sposób o których autor postu pisze) Po prostu przez lata inwestowałem pół pensji miesiąc w miesiąc w Petrolinvest wierząc naiwnie w zmysł biznesowy Krauzego i jego przydupasów. (a że w tamtych czasach wiedziałem że ropa to czarne złoto to tym bardziej wierzyłem i ufałem) Po latach okazało się że on i jego ludzie mieli zmysł do okradania ludzi i robienia to tak żeby wyglądało wszystko na zgodne z prawem. Gdy wartość akcji zaczęła nieracjonalnie spadać to dzwoniłem do relacji inwestorskich i nawet wtedy usłyszałem ze wszystko pod kontrolą i mam się nie martwić. Potem usłyszałem o próbie zatrzymania kolejnej "złodziejskiej' emisji dla jakichś mataczi&ruchaczi przez jednego z akcjonariuszy "

I pomyśleć, że to wszystko działo sie za rządów tyfusa rudziastego w latach 2007-2015, a robili to jego koledzy ha ha ha
    Wtedy wszystko powoli się zaczęło prawda???

https://tvn24.pl/programy/tusk-jestem-od-lat-na-ty-z-ryszardem-krauze-ra2406-ls3598065

Adalbert o wyciągnięcie wniosków logicznych to ja Ciebie nawet nie będę podejrzewał, ale zadam pytanie, bo ostatnio coś tak nieprawdopodobnego napisałeś, że aż muszę...więc
    Czy złożyłeś już odpowiednie zawiadomienia do jaśnie nam obecnie panującej NIEZALEŻNEJ I UCZCIWEJ prokuratury? hahaha

Ps fajnie, że akurat to Ty napisałeś jakie patologie w tym kraju miały miejsce, bo komu innemu to bym chyba nie uwierzył he he he
    Fajny pocieszny z Ciebie kolo
    Adalbert jeśli jesteś na polskiej giełdzie dość długo to masz przykład Elektrimu i solorza ,czy tam ktoś dotarł do prawdy ?można jedynie liczyć że zaczną się w rodzinie gryźć i coś się publika dowie jak ten mechanizm działał ,w przypadku oila też można liczyć na konflikt tylko tu nie ma rodziny tylko tzw.grupy interesu
  • Re: Akcje Petrolinvest maja dużą wartość. Autor: ~finger [158.58.172.*]
    Dnia 2024-10-05 o godz. 13:47 ~adalbert78 napisał(a):
    > prezes czyta forum, wiec moze jeśli nie bezpośrednio na forum to moze mailowo cos nam w końcu napisze.
    > Z dwustukilkudziesiędziu akcjonariuszy z PAM "udziela" się może 10 osób drugie kilka to zarzad i RN wiec nie liczę na ożywiona dyskusje mailową. Ludzie są już po prostu zrezygnowani w myśl zasady popłaczą, popłaczą i zapomną:
    >
    > - czy bedzie walne, albo chcociaz spotkanie on-line? to chyba podstawowe pytanie.
    > - czy wiemy juz co z naszymi złożami/koncesjami?
    > - czy Prezes był w KZK lub tez czego dowiedzieli się nasi przedstawiciele?
    > - czy są prowadzone rozmowy na temat sprzedazy naszych akcji?
    > - czy jest planowane spotkanie z Prkuratorem Generalnym? (jakie sprawy już toczą sie w prokuraturach) podobno nasza była prowadzona przez prokuraturę w Lublinie, wiemy dziś że tamta prokuratura chwała dokumenty w garazu żeby sprawy zamiatac pod dywan, czy nasza sprawe tez prowadził Ziarkiewicz? (czy jak mu tam)
    > - czy nadal wchodzi w grę międzynarodowy arbitraż?
    > - czy wiemy juz coś co Z ORI i tymi 800mln tam przetransferowanymi?

No wlaśnie chodzi mu o to, żeby mu na zebraniach tych pytań nie zadawać, więc zebrań nie zwołuje.
    Buahahaha :-)))
  • Re: Akcje Petrolinvest maja dużą wartość. Autor: ~finger [45.9.251.*]
    Dnia 2024-10-05 o godz. 14:49 ~Toż_to_szok napisał(a):
    > Czy złożyłeś już odpowiednie zawiadomienia do jaśnie nam obecnie panującej NIEZALEŻNEJ I UCZCIWEJ prokuratury? hahaha

Po co Adalbert ma składać? Pamowcy Rysia Małeckiego do tego wybrali.
    Buahahaha :-))))
  • Re: Akcje Petrolinvest maja dużą wartość. Autor: ~Jan [188.146.238.*]
    Ludzie a kto wybrał Małeckiego bo nie pamiętam, napiszcie proszę.
    Dnia 2024-10-07 o godz. 16:52 ~finger napisał(a):
    > Dnia 2024-10-05 o godz. 14:49 ~Toż_to_szok napisał(a):
    > > Czy złożyłeś już odpowiednie zawiadomienia do jaśnie nam obecnie panującej NIEZALEŻNEJ I UCZCIWEJ prokuratury? hahaha
    >
    > Po co Adalbert ma składać? Pamowcy Rysia Małeckiego do tego wybrali.
    > Buahahaha :-))))

Raczej wybyrali go do tego by odzyskał kase, a nie za wszelką cene kogoś wsadzał.
    Bo gdyby na szali bylo:
    -Z jednej strony kasa bez odsiadki dla "kreatywnych"
    -A z drugiej odsiadka dla wyżej wymienionych, ale bez kasy to wybór jest oczywisty.
    I to Adalbert jak dla mnie wykazał się dzicinną naiwnością z tym przeświadczeniem , że teraz w proku to jest the best.
    Normalnie boki zrywać i już bym to olał, lecz mnie przywołałeś.

Ps jak bym dostał 75000 GROSZY za sztuke to z miejsca ich ułaskawiam, ja tam mściwy nie jestem
  • Re: Akcje Petrolinvest maja dużą wartość. Autor: ~Zenobia [37.30.24.*]
    Akceptuje Rupie indyjskie bez mrugnięcia okiem 76000/0,047. Komu przeszkodzi 3570 zł?
  • Re: Akcje Petrolinvest maja dużą wartość. Autor: ~Kazio [185.245.194.*]
    Dnia 2024-10-07 o godz. 18:02 ~Zenobia napisał(a):
    > Akceptuje Rupie indyjskie bez mrugnięcia okiem 76000/0,047. Komu przeszkodzi 3570 zł?

A tymczasem nikt nic nie płaci i nie zamierza.
    Dnia 2024-10-07 o godz. 18:05 ~Kazio napisał(a):
    > Dnia 2024-10-07 o godz. 18:02 ~Zenobia napisał(a):
    > > Akceptuje Rupie indyjskie bez mrugnięcia okiem 76000/0,047. Komu przeszkodzi 3570 zł?
    >
    > A tymczasem nikt nic nie płaci i nie zamierza.

Znasz zamiary 8miliardów ludzi? Co Ty tu jeszcze robisz???
  • Re: Akcje Petrolinvest maja dużą wartość. Autor: ~Jonny_MałeckiKiller [159.89.113.*]
    Dnia 2024-10-07 o godz. 17:48 ~Toż_to_szok napisał(a):
    > Raczej wybyrali go do tego by odzyskał kase, a nie za wszelką cene kogoś wsadzał.
    > Bo gdyby na szali bylo:
    > -Z jednej strony kasa bez odsiadki dla "kreatywnych"
    > -A z drugiej odsiadka dla wyżej wymienionych, ale bez kasy to wybór jest oczywisty.
    > I to Adalbert jak dla mnie wykazał się dzicinną naiwnością z tym przeświadczeniem , że teraz w proku to jest the best.
    > Normalnie boki zrywać i już bym to olał, lecz mnie przywołałeś.

Wywód totalnie fałszywy i naładowany - cyt. - "dziecinną naiwnością", bo zakłada że prokuratura nigdy nie została zawiadomiona, albo nigdy nie zostanie mimo że miliardy gdzieś utonęły powszechnie określane jako ukradzione. Jeśli zostały ukradzione, to nic grubych nie uratuje w postawieniu zarzutów NAWET GDYBY PIENIĄDZE W ZĘBACH ODDALI bo karze się działanie w złej wierze. W takiej sytuacji zatrzymuje się pieniądze i udaje, że się ich nie ma i nie miało złych zamiarów.
    Śmieję się do rozpuku jak przez lata czytam, że "jak oddadzą to im darujemy".
  • Re: Akcje Petrolinvest maja dużą wartość. Autor: ~finger [45.9.251.*]
    No przecież bo ddanie pieniędzy to przyznanie się do winy.
    Buahahaha :-)))
    Dnia 2024-10-07 o godz. 20:00 ~Jonny_MałeckiKiller napisał(a):
    > Dnia 2024-10-07 o godz. 17:48 ~Toż_to_szok napisał(a):
    > > Raczej wybyrali go do tego by odzyskał kase, a nie za wszelką cene kogoś wsadzał.
    > > Bo gdyby na szali bylo:
    > > -Z jednej strony kasa bez odsiadki dla "kreatywnych"
    > > -A z drugiej odsiadka dla wyżej wymienionych, ale bez kasy to wybór jest oczywisty.
    > > I to Adalbert jak dla mnie wykazał się dzicinną naiwnością z tym przeświadczeniem , że teraz w proku to jest the best.
    > > Normalnie boki zrywać i już bym to olał, lecz mnie przywołałeś.
    >
    > Wywód totalnie fałszywy i naładowany - cyt. - "dziecinną naiwnością", bo zakłada że prokuratura nigdy nie została zawiadomiona, albo nigdy nie zostanie mimo że miliardy gdzieś utonęły powszechnie określane jako ukradzione. Jeśli zostały ukradzione, to nic grubych nie uratuje w postawieniu zarzutów NAWET GDYBY PIENIĄDZE W ZĘBACH ODDALI bo karze się działanie w złej wierze. W takiej sytuacji zatrzymuje się pieniądze i udaje, że się ich nie ma i nie miało złych zamiarów.
    > Śmieję się do rozpuku jak przez lata czytam, że "jak oddadzą to im darujemy".

To, że Ty zatwardziały starotestamentowiec wybaczenia nie ogarnia to już Twój problem, ja bez względu na to jaki tu będzie koniec pastwić się nie zamierzam, nie będę sobie zatruwał życia, karna i tak to załatwi.
    A szczytem dziecinady to jest mimo wszystko myślenie, że w sprawie petrola ktoś będzie oglądał świat zza krat, więc możesz sie nadal śmiać, tym razem z siebie.

• Re: Akcje Petrolinvest maja dużą wartość. Autor: ~Xxx [91.94.116.*]
    > Dzień dobry. W jednym z filmów na YouTube, opowiadał Pan o interesach R.Krauze. Na początku chciałbym zaznaczyć, że jestem jednym z mniejszych akcjonariuszy Petrolinvest. Zainwestowałem w tą spółkę, z mojej perspektywy dość dużą kwotę, dla nich to pewnie czapka drobnych. Rzeczywistość o której Pan mówi wygląda zgoła inaczej. Krauze wraz z Prokomem zarobili na spółkach wchodzących w skład Petrolinvest gigantyczne pieniądze, a to co się o R.Krauze mówi, to raczej celowa narracja, dzięki ktorej chce się wycofać z przestrzeni medialnej, aby , skoro jest bankrutem, nikt nie zwracał na niego uwagi. W ten sposób chce się wycofać w cien. Od początku istnienia Petrolinvest śledzę działania, jakie były podejmowane w tej spółce. Petrolinvest kupił wiele spółek, na których poczet drukowano akcje Petrolinvest po czym spółki te nagle znikały z raportów okresowych jak i słuch po nich. Obserwowałem te spółki i wiem, że zostały one sprzedane za miliony dolarów. Najczęściej zmieniano ich nazwy, aby nikt się nie doszukał, co się z nimi stało. Przykładem jest spółka z portfela Petrolinvest, posiadająca farmy wiatrowe, która nagle zniknęła z raportów firmy by nie tak dawno jej nabywcą był PKN Orlen. Zakup jej nie nastąpił od Petrolinvest, ale od jakaś hiszpańskiej firmy. Jest to tylko jedna z wielu spółek, które w ten sposób sprzedano, a pieniądze nigdy nie trafiły do drobnych akcjonariuszy. Wygląda to tak, że włodarze Petrolinvest weszli na polską giełdę po to, aby zebrać jak największą sumę pieniędzy, kupić za nie spółki, między innymi w Kazachstanie, potem wyprowadzić je z Petrolinvest, sprzedać za grube miliony, by na koniec doprowadzić do bankructwa Petrolinvest.
    > > Ta informacja trafi do dziennikarzy śledczych

zgłosiłeś już do dziennikarzy śledczych?
[x]
PETROLINV 46,97% 1,94 2017-06-28 17:04:44
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.