Skubnij to!! Ale na jakiej podstawie ma to prowadzić do wzrostów w dłuższej perspektywie? Sprzedaż dwóch projektów w celu zmniejszenia długu (za procent wartości)? A może perspektywa realizacji kamieni milowych, nawet gdyby jakimś cudem udało się to osiągnąć, to przecież mówimy o perspektywie 10 lat.
PS. Nic do ciebie nie mam, ale wpychanie ludzi na miny jest dla mnie świństwem. Za tymi nickami stoją ludzie, dla których to może być wszystko, co mają, a ty wypisujesz bzdury. Zastanów się, czy kiedyś nie będziesz miała czyjejś krwi na rękach.
To jest twój problem – działasz chaotycznie i wiążesz sobie kamień młyński u szyi. Dlatego śmieszyło mnie, gdy przy 21 zł Cygan otwierał krótką pozycję na JSW, albo gdy ty przy 14 zł nie sprzedawałaś Genomu, tylko go akumulowałaś. Już nie wspomnę o innych wtopach.
Ja mam z tym problemu. Czytasz po łebkach moje wypowiedzi.Wiele razy pisałam na wielu spółkach że główne zakupy robię nisko, trzymam, mogę trochę uśrednić w górę ale delikatnie. Reszta to robię kółka na ciasnym SL. Nie sądzę byś zrozumiał
Nie ma z niczym problemu. Hatton nie pamiętam. Niszczyła mnie ? Idź do piaskownicy, brednie piszesz. Ja jestem tu po to by zarabiać. Może pisać jakaś Anka, a gdzie była jak z Wujkiem kupowaliśmy Genomtec po 6zl ? Czekałam na Genomtec po 16zl. Nie doczekałam się i sprzedałam po 14zl Jak widzisz nie ma mnie na forum Genomtec
MMM Na JSW krótkie otwierałem jak spadło poniżej 25 i zamykałem na lekkiej stracie jak wybiło w górę, przecież pisałem że mogą być ostre kontry... Więc mi tu nie wymyślaj...
Cygan, zdaję sobie sprawę, że wiesz, co robisz, a każdemu zdarzają się czasem wpadki. Alice to fenomen na skalę Bankiera – wyszczekana i bez szacunku do nikogo.
Cyganka ma wiedzę i dobre wyczucie, a ty jesteś oderwana od rzeczywistości. Każdemu zdarzają się wpadki, a ty namawiasz ludzi, żeby pływali z rekinami lub nawet z piraniami. Nie znam twoich pobudek, ale mnie to wkurza. Czasem nie wytrzymuję i muszę ci to powiedzieć. Jeżeli "dzieciątkiem" jest ten, który sprzedaje jak ty akumulijesz a kupuję jak ty sprzedajesz, to dziękuję za komplement.
Ekstremalnie wysokie temperatury latem mogą zaburzać prądy strumieniowe, co prowadzi do meandrowania tych strumieni i wywołuje skrajne zjawiska pogodowe, takie jak fale upałów, susze, a także niespodziewane zimy. Zmiany klimatyczne wzmacniają te zaburzenia, co skutkuje nieprzewidywalną pogodą na całym świecie. Przykłady to śnieżyce w RPA i Teksasie, gdzie nietypowe dla tych regionów opady śniegu były efektem przesunięcia zimnych mas powietrza na południe, pokazując, że ocieplenie klimatu wpływa na ekstremalne zjawiska zarówno latem, jak i zimą. Więc leki peszek i gra pod pogodę, może analizę wykresów i fundamenty spocić w kiblu.
Najmodniejszy fundamentalnie jest obecnie Synektit i Scope . SDS ma zarabisty potencjał ale wszystko rozchodzi się o czas komercjalizacji. Najtańszy jest Milton i jeśli faktycznie do końca roku dostana certyfikacje to może wystrzelić najmocniej. Na Medinice to w nieskończoność się bawią i końca nie widać. Na Yoshi największy rajd był w tym roku chyba +400 % .
Scope mam też, ale mało. Na Milton się szykuję ale małą kwotą Maks 20tys zl. Oczekuję na Milton jeszcze tąpnięcia. Synektik super ale już nie wchodzę. No niech jedna z moich spółek mi wyskoczy 400proc to już jestem zarobiona, a na wszystkim raczej się nie zarobi.... Sądzę że Genomtec finalnie rozczaruje
90 proc portfela medtech biotech. Mam sporo Orlen dla ostatniej dywidendy m.in.... No ale ile takie dywidendowe dadzą zarobić ? Takie 400 proc o tylko tutaj, Milton ja się zgadzam, jeśli wypali to będzie 5zl, jak nie to 10gr. Ryzyko jest stąd kwota mojej inwestycji mała
Niestety erbud (główny akcjonariusz) traktuje onde po macoszemu...Ja liczę na hype,modę na tego typu spółki po wejściu ustawy.Ale o 60 zł.nie ma co marzyć.
Mam także GreenX po 1.8zl i Plaza ale to tak dla sportu, czy będzie razy 10 czy nie. Takie farmazony się lubią zdarzyć. Nie zaglądam tam często.Text kupowałam po 90 do 80 i sprzedawałam po 80zl.Teraz jak patrzę gdy w otchłań leci to się cieszę..Xyz wtopił... ale na Rainbow i on i ja zarobiliśmy. Więc generalnie na plus duży jestem. Dla mnie największe ryzyko teraz to Datawalk, mam tam sporo kasy i jestem na zero a byłam na 80proc do przodu...ech... ale wierzę że będzie dobrze chociaż Cygan się ze mnie śmieje i mówi że to wynalazek
Xyz wtopił za to niejaki eko ładnie zarobił na text.Datawalk,jak pisałem wcześniej to spalarnia pieniędzy,ale i modna spółka dla kółkowiczów, może ci się uda wyskoczyć z zyskiem na kolejnej podbitce
A ja wierzę, ze po tym Barclays i UEFA przyjdą nowe kontrakty i że ktoś kto obejmował akcje po 55zl wie więcej od Prezesa niż my. Kumpel który Datawalk zna od wielu lat mówi że Prezes to niezły cwaniak o często mówi się że on stoi za spadkami i wzrostami plusy słupy oczywiście. Jak będzie podbitka to sprzedam połowę być druga połowę mieć za darmo i będę patrzeć jaka ich przyszłość. Jeśli nie będzie dalszych kontraktów to może być to moja mega wtopa bo pewnie poleci na 20zl
Dla mnie największą zbrodnią Tuska było ograniczenie roli OFE w stabilizacji GPW, co wystawiło ją na pastwę kapitału spekulacyjnego. Po 2014 roku to kompletny Banan, gdzie max 10% środków można trzymać i to głównie pod spekulacje.