ale chcesz powiedzieć, że ktokolwiek przejmuje się tą oceną? ten portal nie ma żadnego znaczenia, a ich oceny dla polskich gier to nieśmieszny żart. Na ten moment jest to portal, który wystawił chyba najniższą ocenę na świecie.
Gry online to lamusy. Liczy sie srednia na metacritic oraz na opencritic i pozniej oceny na steam dla wersji PC. A te na ten moment oscyluja w okolicach 87,88/10 czyli 9/10. Jako ciekawostke podam, ze najnizsza ocene na PC dal tez polaczek cebulaczek z gamespreassure. Ot taka mentalnosc.
FP2 redakcje też zachwalały, a potem szok na Bankierze (i tym bardziej na echo chamber Stockwatch), bo tylko 72% pozytywów, słaba sprzedaż i kurs -50%.
Poza tym już widzę ten czarny PR który zrobią znani Youtuberzy za tę DEI woke twarz Angeli. Miejmy nadzieję że tylko jedną postać tak zmienili.
Radzę ochłonąć z entuzjazmem, bo dacie się powiesić na hakach jeśli kurs zanurkuje po premierze jak to zwykle ma miejsce na polskiej giełdzie.
Oczywiście zawsze jest szansa na niespodziankę i wzrosty popremierowe, bo Bloober ma potencjał, kilka projektów w kolejce i niską kapitalizację.
Ja licze, ze opinie graczy tez beda dobre. Wystarczy poczytac reddita i wejsc troche w spolecznosc. Oni sa tak samo zes...ani jak akcjonariusze, bo wiedza, ze jak SH2 by mial slabe oceny oraz slaba sprzedaz to cala seria idzie w odstawke na kolejne 20 lat bo KONAMI nie nalzey do firm ktore lubia marnowac pieniadze (wyj...anie Kojimy najlepiej o tym swiadczy).
Na jakich hakach? O czym ty człowieku piszesz? Kurs od roku się niemal nie ruszył. Kapitalizacja obecna jest niemal 4 razy mniejsza niż 11 bit jeszcze miesiąc/dwa temu. Na haku to można dać się powiesić jak kupujesz na popmce i później jest zaskoczenie. A tutaj? Pompki nie ma nawet teraz, po rewelacyjnych recenzjach. Nie wiem jak będzie zachowywał się kurs, ale serio, jak można porównywać sytuację Bloobera z 11BIT? I to jeszcze w świetle recenzji, które są REWELACYJNE, czego absolutnie nikt się nie spodziewał. Niezależnie od kursu - wiemy już napewno, że Bloober osiągnął olbrzymi sukces. Dokonał niemal niemożliwego. Mierzył się z legendą i sprostał znacznie lepiej niż wszyscy sądzili.
Wszystko zależy gdzie widzisz dno...jakiś czas temu Bloober chodził przecież poniżej 10zł...11bit też dlugo wisiał 600-740, a teraz 290...
Klasycznej pompki nie było, to prawda, co zmniejsza ryzyko, ale ono zawsze jest.
Wymień proszę jaki procent polskich spółek growych z ostatnich lat wyraźnie rosło po premierze swoich gier.
Z AA/AAA przypomina mi się jedynie FP1, ale to 2018 rok. W tym roku mniejsza lub większa czerwień po każdej premierze.
Mam nadzieję, że jestem w błędzie i zobaczymy soczystą zieleń jak sugerujesz, no ale czy gra sprostała oczekiwaniom graczy i inwestorów to okaże się dopiero w przyszłym tygodniu.
Naprawdę z arkusza i jednej blokady można coś wywnioskować?
SH2 jest bardzo wysoko na wielu rynkach w tym tych najważniejszych w top6 na PS.
Niestety u nas do oceny potencjału detal patrzy na Steam.
No to na Steam w niedzielę poże w sobotę SH2 będzie w top5
Zawsze jest przestrzeń do spadków. I wzrostów. To giełda.
Kupiłem mały pakiecik 1000 akcji. Więcej nie ryzykuję na ten moment. Najwyżej odrobię stratę na czym innym. Zobaczymy co to będzie. W razie W spadki raczej nie powinny być aż tak duże jak na 11bit.
Ja mam 6000 akcji i zysk planuję przeznaczyć na balowanie hulanki tańce i swawole, poniżej 50zł nie sprzedam - podobnie jak CCC trzymam ze średnią ceną zakupu 54zł :) http://i.imgur.com/k9xpOGL.jpeg