• Trzymać papier Autor: ~tarantino [195.234.141.*]
    Ta spółka zasługuje na więcej! W obliczu tych recenzji obecny kap to żart.
  • Re: Trzymać papier Autor: ~Gracz [83.11.252.*]
    6/10 od GOLa? Najpopularniejszego portalu growego w Polsce?

https://www.gry-online.pl/recenzje/silent-hill-2-recenzja-gry-w-nowym-wydaniu-znaczna-czesc-magii-be/zd46a2
  • Re: Trzymać papier Autor: ~tarantino [195.234.141.*]
    ale chcesz powiedzieć, że ktokolwiek przejmuje się tą oceną? ten portal nie ma żadnego znaczenia, a ich oceny dla polskich gier to nieśmieszny żart. Na ten moment jest to portal, który wystawił chyba najniższą ocenę na świecie.
  • Re: Trzymać papier Autor: ~Max [212.59.238.*]
    LOF 1 też ocenili najniżej że wszystkich
  • Re: Trzymać papier Autor: ~Fakty [46.204.13.*]
    Gry online to lamusy. Liczy sie srednia na metacritic oraz na opencritic i pozniej oceny na steam dla wersji PC. A te na ten moment oscyluja w okolicach 87,88/10 czyli 9/10. Jako ciekawostke podam, ze najnizsza ocene na PC dal tez polaczek cebulaczek z gamespreassure. Ot taka mentalnosc.
    Liczą się opinie graczy po premierze.

FP2 redakcje też zachwalały, a potem szok na Bankierze (i tym bardziej na echo chamber Stockwatch), bo tylko 72% pozytywów, słaba sprzedaż i kurs -50%.

Poza tym już widzę ten czarny PR który zrobią znani Youtuberzy za tę DEI woke twarz Angeli. Miejmy nadzieję że tylko jedną postać tak zmienili.

Radzę ochłonąć z entuzjazmem, bo dacie się powiesić na hakach jeśli kurs zanurkuje po premierze jak to zwykle ma miejsce na polskiej giełdzie.

Oczywiście zawsze jest szansa na niespodziankę i wzrosty popremierowe, bo Bloober ma potencjał, kilka projektów w kolejce i niską kapitalizację.
  • Re: Trzymać papier Autor: ~Fakty [46.204.13.*]
    Ja licze, ze opinie graczy tez beda dobre. Wystarczy poczytac reddita i wejsc troche w spolecznosc. Oni sa tak samo zes...ani jak akcjonariusze, bo wiedza, ze jak SH2 by mial slabe oceny oraz slaba sprzedaz to cala seria idzie w odstawke na kolejne 20 lat bo KONAMI nie nalzey do firm ktore lubia marnowac pieniadze (wyj...anie Kojimy najlepiej o tym swiadczy).
  • Re: Trzymać papier Autor: ~tarantino [195.234.141.*]
    Na jakich hakach? O czym ty człowieku piszesz? Kurs od roku się niemal nie ruszył. Kapitalizacja obecna jest niemal 4 razy mniejsza niż 11 bit jeszcze miesiąc/dwa temu. Na haku to można dać się powiesić jak kupujesz na popmce i później jest zaskoczenie. A tutaj? Pompki nie ma nawet teraz, po rewelacyjnych recenzjach. Nie wiem jak będzie zachowywał się kurs, ale serio, jak można porównywać sytuację Bloobera z 11BIT? I to jeszcze w świetle recenzji, które są REWELACYJNE, czego absolutnie nikt się nie spodziewał. Niezależnie od kursu - wiemy już napewno, że Bloober osiągnął olbrzymi sukces. Dokonał niemal niemożliwego. Mierzył się z legendą i sprostał znacznie lepiej niż wszyscy sądzili.
  • Re: Trzymać papier Autor: ~Gracz [91.94.18.*]
    Wszystko zależy gdzie widzisz dno...jakiś czas temu Bloober chodził przecież poniżej 10zł...11bit też dlugo wisiał 600-740, a teraz 290...

Klasycznej pompki nie było, to prawda, co zmniejsza ryzyko, ale ono zawsze jest.

Wymień proszę jaki procent polskich spółek growych z ostatnich lat wyraźnie rosło po premierze swoich gier.

Z AA/AAA przypomina mi się jedynie FP1, ale to 2018 rok. W tym roku mniejsza lub większa czerwień po każdej premierze.

Mam nadzieję, że jestem w błędzie i zobaczymy soczystą zieleń jak sugerujesz, no ale czy gra sprostała oczekiwaniom graczy i inwestorów to okaże się dopiero w przyszłym tygodniu.
  • Re: Trzymać papier Autor: ~Tajfun [188.146.32.*]
    Nie mam papieru Będzie tutaj jak na 11B ale po FP sprzed kilku lat.
    No nie wiem. Z arkusza 6k na S po 24.35. Jak taka perełka i pompa po premierze to czemu sprzedaje tak nisko?

24,3500 6 153 149 825,55

https://gragieldowa.pl/spolka_arkusz_zl/spolka/BLO
    Naprawdę z arkusza i jednej blokady można coś wywnioskować?
    SH2 jest bardzo wysoko na wielu rynkach w tym tych najważniejszych w top6 na PS.
    Niestety u nas do oceny potencjału detal patrzy na Steam.
    No to na Steam w niedzielę poże w sobotę SH2 będzie w top5
  • Re: Trzymać papier Autor: ~Kamil [77.254.73.*]
    Bloober obecnie 460 mln kap. 11 bit po spadkach 700. To wg Ciebie jest tu przestrzeń do spadkow?
    Gracz jeżeli spełni się opcją bardzo pozytywnych ocen na PS i Steam to tutaj będzie wyceniana przyszłość i chyba przekonałeś mnie do kupna akcji.
    Zawsze jest przestrzeń do spadków. I wzrostów. To giełda.

Kupiłem mały pakiecik 1000 akcji. Więcej nie ryzykuję na ten moment. Najwyżej odrobię stratę na czym innym. Zobaczymy co to będzie. W razie W spadki raczej nie powinny być aż tak duże jak na 11bit.
  • Re: Trzymać papier Autor: ~xzx [212.191.92.*]
    Ja mam 6000 akcji i zysk planuję przeznaczyć na balowanie hulanki tańce i swawole, poniżej 50zł nie sprzedam - podobnie jak CCC trzymam ze średnią ceną zakupu 54zł :)
    http://i.imgur.com/k9xpOGL.jpeg
    A widzisz krzykaczu a ja sobie na nic nie czekając z dywidendy PLW I Kęty od 2 lat baluję.Orzrł74:)
    Chyba cię pomyliłem z krzykaczrm xyz
    Może być z tym problem, bo już -5%...

Chyba te 1000 akcji będzie mnie bolało...ale mniej niż Ciebie te Twoje 6000 akcji.
    Koniecznie sprzedaj w poniedziałek, bardzo chętnie od ciebie odkupię pakiet żeby mieć 7000 akcji :)
    Zobaczymy co powiesz w środę dzień po premierze. PKC na S poniżej 20?
  • Re: Trzymać papier Autor: ~xzx [31.0.51.*]
    Pewnie będę się z ciebie śmiał.
  • Re: Trzymać papier Autor: ~Gracz [83.11.246.*]
    I kto się teraz śmieje? Gdzie ta Twoja zielona rakieta? 50 zł?

Czerwone spadki po premierze jak zawsze.
    > Opublikowano przy kursie:  23,80 zł , zmiana od tamtej pory: 8,82%
    ha
    ha
    ha
    ha
    ha :)
    13 łapek w górę...mogłem wyłapać że ponownie wieszają na hakach...eh gorszy dzień.
  • Re: Trzymać papier Autor: ~qwrtegrh [37.31.146.*]
    trzymać trzymać bo 50 to się należy jak psu buda,do końca roku 99pln no bo jak inaczej...
[x]
BLOOBER 4,88% 25,80 2025-09-19 17:01:13
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.