• Szacunki przychodów Autor: ~Inwestor [83.12.130.*]
    Czego możemy się spodziewać? 60-70mln? Grodno w segmencie OZE notuje wyraźną poprawę sprzedaży w III kwartale br. Jest to sygnał, że na naszym rodzimym rynku powoli wychodzimy z dołka.
  • Re: Szacunki przychodów Autor: ~swojak [188.146.160.*]
    Tak. Grodno wyraźnie poprawia się w segmencie OZE. Nie tylko Grodno. Dwie małe spółki niepubliczne z branż, które znam też sierpień i wrzesień miały ze zdecydowaną poprawą r/r. Natomiast dla SUNEXu rynek polski nie jest głównym i kluczowym.

Dla nas najważniejsze czy ruszyły Niemcy, bo Austria według ostatnich wywiadów z Panem Prezesem już tak.Jak będzie start poprawy w Niemczech i jednocześnie w Austrii to nasz polski rynek jak już doznaje ożywienia będzie dobrym uzupełnieniem.

Na 3 kwartał (lipiec sierpień wrzesień) nie spodziewam się jeszcze fajerwerków. Bo raczej od września poprawy.
    Także szacuję 45-55 mln i to będzie dobry wynik.

Bez względu na wszystko 2025-2027 to będą czasy OZE, a SUNEX jak wiemy ma praktycznie wszystko z gamy produktów. Ja tam nieprzerwanie od dawna i sukcesywnie dokupuje. Zbieram pakiet jak tylko mi się gotówka pojawia. Liczę, że w okresie 1-3 lat na mnożnik razy 3,5/5. A czas pokaże czy dobrze zakładałem przyszły zarobek na pakiecie.

• Re: Szacunki przychodów Autor: ~dziki [185.78.73.*]
    Do tego można dodać, że giełdy w Niemczech i Austrii biją rekordy.To oznacza, że ludzie są tam zadowoleni i inwestują mają pieniądze. Nasza Spółka ma właśnie w tych krajach 80 procent działalności, co przełoży się wkrótce na wyniki. A u nas tanie zaplecze w Raciborzu. Reasumując dobra organizacja, strategia, mniejsze koszty- super wyniki.
    Zresztą widać, że dokupić akcje jest coraz trudniej.
  • Re: Szacunki przychodów Autor: adamp-2345 [159.205.161.*]
    Dnia 2024-1
    >

Dnia 2024-10-02 o godz. 13:17 ~swojak napisał(a):
    > Tak. Grodno wyraźnie poprawia się w segmencie OZE. Nie tylko Grodno. Dwie małe spółki niepubliczne z branż, które znam też sierpień i wrzesień miały ze zdecydowaną poprawą r/r. Natomiast dla SUNEXu rynek polski nie jest głównym i kluczowym.
    >
    > Dla nas najważniejsze czy ruszyły Niemcy, bo Austria według ostatnich wywiadów z Panem Prezesem już tak.Jak będzie start poprawy w Niemczech i jednocześnie w Austrii to nasz polski rynek jak już doznaje ożywienia będzie dobrym uzupełnieniem.
    >
    > Na 3 kwartał (lipiec sierpień wrzesień) nie spodziewam się jeszcze fajerwerków. Bo raczej od września poprawy.
    > Także szacuję 45-55 mln i to będzie dobry wynik.
    >
    > Bez względu na wszystko 2025-2027 to będą czasy OZE, a SUNEX jak wiemy ma praktycznie wszystko z gamy produktów. Ja tam nieprzerwanie od dawna i sukcesywnie dokupuje. Zbieram pakiet jak tylko mi się gotówka pojawia. Liczę, że w okresie 1-3 lat na mnożnik razy 3,5/5. A czas pokaże czy dobrze zakładałem przyszły zarobek na pakiecie.
    >

Zapomniałes o ....inflacji . Trzy lata temu mogłem kupić samochód średniej klasy - obecnie za tą samą kasę ... wysokiej klasy hulajnogę elektryczną
  • Re: Szacunki przychodów Autor: ~Inwestor [83.12.130.*]
    Przychody w okolicach 70 mln, niestety na jednostkowych niewielka poprawa. Wychodzi na to, że delikatnie drgnęło, ale szału nie ma. Skonsolidowane wyraźniej lepiej, ale to w dużej mierze efekt nabycia udziałów w innych spółkach. Także czekamy do wiosny na powiew optymizmu. Pozdrawiam!
  • Re: Szacunki przychodów Autor: ~swojak [188.146.32.*]
    Pisałem, że szacuję 45-55mln. Nie spodziewałem się już 3kw zaczną odrabianie, wynik 66mln to soczysty jak na realia.
    Jak powrót Niemiec dojdzie to będzie jeszcze lepiej. Póki co pozytywne zaskoczenie.
[x]
SUNEX 2,19% 5,59 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.