Generalnie facet ma rację we wszystkim. Zobaczymy.. Bardzo ciekawa jestem wejścia na główny. Tak, 10.50 jest bronione i prawdopodobnie będzie celem utrzymania kapitalizacji. Jeśli tak będzie to dla mnie dowód na możliwość uczestniczenia SDS w tych wszystkich spadkach celem niskiej emisji przed GPW. Tylko co z dochodem, przydałby się jakieś konsultacje, jak wykonać certyfikacje hihi, jak na Milton :)))
Alicja wytłumacz proszę niedoświadczonym inwestorom logikę Twojej wypowiedzi. Jak SDS może być na rękę zbijać kurs i robić emisję na niskiej wycenie i rozwadniać aktualny akcjonariat gdzie sami posiadają udziały? Albo ja czegoś tu nie rozumiem albo Ty siedziałaś bardzo daleko z tyłu na lekcjach matematyki...
Najwyraźniej czegoś nie rozumiesz, najwyraźniej jesteś bardzo niedoświadczonym inwestorem i takich rzeczy jeszcze nie widziałeś. Z matematyki miałam 6tkę na maturze, a byłam w mat fiz i całki, różniczki, przestrzenie n wymiarowe Banacha są mi znane. Nie będę tłumaczyć, jako podpowiedź to tego niby szkodliwego rozwodnienia, że ono i tak nastąpi prawdopodobnie przy emisji pod wejście na główny parkiet. Policz sobie dalej
Teorie spiskowe są często faktami, poczytaj wypowiedzi niektórych prezesów firm gdzie opowiadają o różnych propozycjach współpracy jak kierować kursem, kiedy robić emisję . Zobacz jak to jest na Genomtec, tam masz idealny przykład Mirona i Leonarto, jak sprzedają, obniżają kurs i robią emisję. Tak było z Mercator i NN , z Bumech. Normalna rzecz, żadna teoria spiskowa
Dlatego uważam, że przy takim przeboju jak inPROBE, jest możliwa moderacja kursu w porozumieniu z zarządem. Po co robić emisję po 40zl jak lepiej po 10zl i zarobić potem na kursie razy 30 a nie razy 7 ... Proste ?
No tak proste i teraz jednak uświadomiłaś mi, że nie masz jednak pojęcia jak działa emisja i jaki ma wpływ na akcjonariat pre money. Jak chce zebrać 20mln z emisji to chyba oczywiste że lepiej ją robić przy kapitalizacji 200mln (rozwodnienie 10proc) niż przy kapitalizacji 50mln (rozwodnienie 40 proc). Zarząd nie bierze udziału w emisji. Dla nich zawsze będzie lepiej robić na wyższym capie.
Ty masz problem z terminami. To są rachunki. Nie zrozumiesz tego bo za mało doświadczenie masz, za mało widziałeś i nasza wiedza jest różna, przy czym moja jest większa
Ty nic nie wiesz na tematy emisji, nie zawsze emisja jest celem uzyskania przez spółkę kapitału. Nawet jeśli zarząd nie bierze udziału to są inne powody np fundy o których pisałam ale nadal nie rozumiesz. Nie chce mi się pisać bo nie masz podstaw. Na Mercator też myśleli że prezes gra z nimi w jedną grę pt kurs akcji ma być po 1200zl a jak się stało wszyscy widzieli
Ale oczywiście że będzie, w pierwszym wywiadzie Sagan puścił farbę że są zainteresowane fundy. No często tak się robi. Potem fund i spółdzielnie windują kurs. Większość emisji, które ostatnio są, są bez praw poboru, Genomtec, Bioceltix, ICE, Datawalk i inne. Akurat ostatni przykład to droga emisja ale w innych przed emisja zawsze kurs był moderowany w dół. Przypadek ?
Tu muszę się z tobą zgodzić, Mironę ładnie oskubali, ale sam jest sobie winien, że odciął się od bańki covidowej. Ciekawa była też u nich spłata pożyczki na zalecenie Claryfield oraz rozpoczęcie zgłaszanie patentów z Onko po zamknięciu okienka na transakcje. To mogło świadczyć o tym, że już wtedy były blisko. Potem już pojawiła się dotacja i graja VaBank o zwiekszenie wyceny firmy. Przebudowa struktury własnościowej na Genomie była mistrzostwem świata.
Genomtec powinien rozważyć podział swoich patentów według branż. Ich technologia fotonowego ogrzewania stosowana w diagnostyce genetycznej ma także potencjalne zastosowania w nanotechnologii i produkcji chipów oraz innych branżach przyszłości. Podzielenie patentu na część diagnostyczną oraz na inne sektory pozwoliłoby im sprzedać lub licencjonować rozwiązania medyczne, jednocześnie zachowując kontrolę nad technologią w pozostałych dziedzinach. To umożliwiłoby firmie czerpanie zysków z różnych rynków, bez utraty kluczowych zasobów technologicznych. To Cebulandia więc wątpię żeby to zrobili.
Pisałem ,że kurs otwarcia jako referencyjny nie byłby taki zły. Zgodnie z planem dośredniłem dobierając od 11.9-12.2 a pózniej już tylko popcorn ;). Czekam na dalszy ciąg - wygląda na mocne wybicie dołem ;)
Spółdzielnia musiała się zorientować, że popyt jest za duży i zaczęła skupować windując kurs.. Liczą zapewne że ktoś zacznie puszczać akcję dla zarobku ok 50proc
Tego nie wiemy, wzrosty są, obroty coraz większe. Mnie tu pachnie spółdzielnia i wajchą w drugą stronę. Zobaczymy.W pewnym momencie mogą zechcieć realizować zyski. Ulica na fixach raczej nie gra i pewnie pamiętacie, że spodziewaliśmy się małych obrotów a tu nagle ... hmm pachnie odkupem
Podobno, więc zostali sympatycy standardowych kont maklerskich, ciekawe czy w styczniu wrócimy na normalne notowania, inaczej to nie wiem jak chcą wchodzić ją główny parkiet. EBI namawia do inwestowania w SDS, ciekawe czasy
To nie będzie jednak emisji po 8zl ??? Teoria emisji wzięła w łeb..Za to pojawił sie discord z namawiaczami i EBI jeszcze ? Kto za tym stoi. Czyżby Matteo ? Ja nie wiem, oczywiście Cygan napisze że to on skupuje
Cygan nakupił ICE teraz siedzi na forum po cichu .tutaj będzie to samo co na medi te same zagrywki podbitki i zjazd do bazy .No i niestety ta sama ekipa
Forum nie ma żadnego wpływu na kurs akcji. A zagrywki rzeczywiście te same.. Chociaż kiedyś byłam świadkiem rozmowy gdzie to mówiono, że spółdzielnia ma takiego delegata który odpowiedzialny jest za moderowanie forum. Ciekawe czy my mamy na tych wszystkich medtechach itp
Nie wiem komunikacji sprzedają na fix. Ja nie kupuje, ulica chyba nie. Dlatego piszę że spółdzielnia ciągnie kurs z jakiegoś powodu. Na zamówienie :))) Kogo nie napiszę bo znów mnie KNF postraszą :)))