• program magazynowo-księgowy dla małych firm Autor: ~Kamyk [194.204.152.*]
    Witam.
    Mam program, który miał wspomagać prowadzenie książki, ewidencji, magazynu itd. Po krótkim czasie użytkowania ukazało się, że zawiera astronomiczną ilość błędów. Poprostu nie da się na tym pracować. Program nazywa się multibiznesmen mała firma (jest to właściwie pakiet programów) strona producenta to: www.biznesmen.com.pl
    Nie kupujcie tego badziewia !!! Wprowadzając dane do nowej faktury, na przykład piątą pozycję, program potrafi sam sobie zmienić na przykład pierwszą wcześniej wprowadzaną (cenę, ilość w zależności co mu "odbije") Wprowadzenie korekt to już w ogóle wyższa szkoła jazdy - nic się w rachunkach nie zgadza !!! Długo można by opisywać to co się w nim dzieje co jest poza wszelką kontrolą. Dla zainteresowanych mogę wypisać porządną litanię.
    Mam wielką prośbę. Ponieważ muszę kupić nowy program, polećcie mi coś. Powiedzcie na czym pracujecie i co jest w miarę nie drogie i dobrze działa. Dzięki. Zdesperowany Kamyk.
  • Re: program magazynowo-księgowy dla małych firm Autor: ~longint [79.124.112.*]
    Jeśli chodzi o program magazynowy, to polecam zapoznać się z oprogramowaniem magazynowym LoMag. Zaawansowane narzędzie do prowadzenia ewidencji magazynowej za pomocą prostego i przyjaznego interfejsu. Więcej informacji o oprogramowaniu LoMag, znajdziesz na www.lomag.pl
  • Re: program magazynowo-księgowy dla małych firm Autor: ~Andrzej49 [62.111.198.*]
    Podejrzewam, że problemy wynikają raczej z "chaotycznej" obsługi programu. Wprawdzie we wszystkich programach trafiają się błędy ale nie aż takie. Chyba nie jest z tym programem aż tak źle skoro ma dilerów w całym kraju i znalazł się na www.dho.com.pl wśród znanych programów WA-PRO, RAKS, Symfonia, Insert. Jeżeli się mylę i rzeczywiście trzeba kupić nowy program to polecam rozważyć obok programów w/w także programy CDN firmy Commarch i odwiedzić stronę
    www.cdn.com.pl (programy są zarówno pod DOS i Win oraz sprzedawane w sposób tradycyjny lub dzierżawione przez Internet).
  • Re: program magazynowo-księgowy dla małych firm Autor: ~Kamyk [194.204.152.*]
    Program ten jest napisany w języku Visual Basic. Moim zdaniem to język dla amatorów lub studentów uczących się programować. Pisałem pracę z tego języka dlatego mogę się troszkę o tym wypowiedzieć. Pracę z tym programem rozpocząłem w kwietniu, także zdążyłem przywyknąć do niektórych błędów i nauczyłem się z nimi "żyć". Natomiast kiedy a koniec roku okazało się, że błednie podaje mi stany magazynowe to stwierdziłem że tego już za wiele. Obecnie tesruję WF_Maga Wa-Pro i nie mogę w to uwierzyć, że można zrobić normalny program bez takich bzdur jakie są w biznesmenie. Myślę, że zdecyduję się na jego kupno. Tylko szkoda że muszę sprawdzić cały zeszły rok pod kątem błędów w biznesmenie. Kolejna ciekawa rzecz jaka mi przyszła teraz do głowy to to, że program wygenerował mi dwie faktury o tym samym numerze. Musiałem biegać do klienta i wymieniać fakturę !!! Czy to nie absurd? Czy ktoś z Was sprawdza poprzedni nr faktury wystawiając następną? Ja musiałem. Tak jak wpomniałem takich błędów jest cała masa. Pozdrawiam.