Forum Ogólne

Re: program magazynowo-księgowy dla małych firm

Program ten jest napisany w języku Visual Basic. Moim zdaniem to język dla amatorów lub studentów uczących się programować. Pisałem pracę z tego języka dlatego mogę się troszkę o tym wypowiedzieć. Pracę z tym programem rozpocząłem w kwietniu, także zdążyłem przywyknąć do niektórych błędów i nauczyłem się z nimi "żyć". Natomiast kiedy a koniec roku okazało się, że błednie podaje mi stany magazynowe to stwierdziłem że tego już za wiele. Obecnie tesruję WF_Maga Wa-Pro i nie mogę w to uwierzyć, że można zrobić normalny program bez takich bzdur jakie są w biznesmenie. Myślę, że zdecyduję się na jego kupno. Tylko szkoda że muszę sprawdzić cały zeszły rok pod kątem błędów w biznesmenie. Kolejna ciekawa rzecz jaka mi przyszła teraz do głowy to to, że program wygenerował mi dwie faktury o tym samym numerze. Musiałem biegać do klienta i wymieniać fakturę !!! Czy to nie absurd? Czy ktoś z Was sprawdza poprzedni nr faktury wystawiając następną? Ja musiałem. Tak jak wpomniałem takich błędów jest cała masa. Pozdrawiam.