• Blokować akcje Autor: ~Shade [37.30.127.*]
    Shorty próbują zbijać kurs. Blokujcie akcje wystawiając na sprzedaż po wysokim kursie bezterminowo lub z długą datą
  • Re: Blokować akcje Autor: ~Kuki [188.33.225.*]
    Zrobione! W kupie sila!
  • Re: Blokować akcje Autor: ~Gembalka [195.136.136.*]
    Tego przecież chcieliście. Uśmiechniętej Polski. To teraz uśmiechać się.
  • Re: Blokować akcje Autor: ~szop_pracz [91.230.58.*]
    Nowa aplikacja Santander nie pozwala zalozyc zlecenia np. sp=75 PLN, poniewaz jest poza limitem. Nie bardzo rozumiem skad sie bierze ten limit? Zaczyna mnie irytowac ta aplikacja, ktos na tym forum mial stycznosc z tym wytworem programistycznym?
    Druga rzecz to mozliwosc ustawienia zlecenia na kilka sesji, domyslnie zablokowana. Nie wiem czy cos extra musze wlaczyc w tej app czy co...

• Re: Blokować akcje Autor: ~Shade [37.30.127.*]
    Nie możesz ustawić zlecenia do jakiejś daty? Np miesiąc do przodu ?
  • Re: Blokować akcje Autor: ~Poldek [93.175.102.*]
    Niestety odrzuca. Napiszcie po kolei co robić, aby zatwierdziło.
  • Re: Blokować akcje Autor: ~starynowy [78.30.82.*]
    Ta nowa aplikacja to żenada. Jest nieprzyjazna, zawiesza się wiele razy w ciągu sesji. Jest kompletnie niedopracowana. Jak ktoś mógł dopuścić do stosowania taki bubel?
  • Re: Blokować akcje Autor: ~Robimy [77.222.235.*]
    Blokować sprzedaż akcji za 200 zł
  • Re: Blokować akcje Autor: lambek [83.19.135.*]
    Wystawiłem cały swój majątek po 62 na miesiąc ważności :)
    A wytłumaczy mi ktoś co to daje ?
  • Re: Blokować akcje , wystawiamy akcję za 200 zł na sprzedaż Autor: ~Robimy [77.222.235.*]
    To daje że fundusze grające na spadki nie będą mogli pożyczyć akcji od brokerów , bo są w depozycie rejestru GPW przypisane do właściciela
  • Re: Blokować akcje Autor: ~no_name [62.21.50.*]
    oni na wasze akcje nawet nie pierdną, to ani kropla w morzu nie jest.
  • Re: Blokować akcje Autor: ~taksowkarz [178.43.255.*]
    te ale tak nie pisz
    ze to kropla w morzu

bo prawda jest taka ze to tylko dlatego stoi tu gdzie stoi
    bo grubasy sa wkuoburzeni
    ze jest nas tak duzo tutaj
  • Re: Blokować akcje Autor: ~Dominicus [37.47.87.*]
    Aby Wasze papiery wartościowe były Wasze według przepisów i regulaminów...to musicie wystawić zlecenie sprzedaży...najlepiej kilkadziesiąt / kilkaset % wyżej niż obecny kurs lub według uznania indywidualnego...bo dopiero wtedy DEFINITYWNIE jesteście właścicielami swoich papierów wartościowych - szczegółowa ewidencja klienta, taki manewr przesuwa papiery wartościowe z rachunku zbiorczego na rachunek indywidualny określając kto jest właścicielem tych papierów wartościowych...taka blokada własnych papierów wartościowych DEFINITYWNIE blokuje możliwość pożyczenia tych akcji - brak możliwości systemowych, aby te papiery uczestniczyły w systemie automatycznych lub negocjowanych pożyczek papierów wartościowych, który znajduje się w regulaminie KDPW...?
    Zlecenie sprzedaży które Wy osobiście wystawicie - możecie w każdej chwili modyfikować lub anulować - usunąć.

Wasze papiery wartościowe znajdujące się u firmy inwestycyjnej (DM, Biuro Maklerskie, Broker, Bank, itd.) są w systemie KDPW widziane jako rachunek zbiorczy papierów wartościowych danej firmy inwestycyjnej, a jak wystawicie zlecenie sprzedaży to automatycznie przechodzą na rachunek indywidualny klienta - szczegółowa ewidencja, kto jest właścicielem tych papierów wartościowych - jest to spowodowane w celach identyfikacji podatnika oraz z Ustawy/Rozporządzenia obejmującą wymóg ustanowienia procedur identyfikacji klientów i weryfikacji ich tożsamości - rozporządzenie przeciwdziałaniu praniu pieniędzy i finansowaniu terroryzmu, który ma skutecznie zapobiegać wykorzystywaniu systemu finansowego do prania pieniędzy lub finansowania terroryzmu....?

BLOKOWANIE akcji - Santander i większości biur maklerskich to - Ustaw termin WDA Zaznacz opcję : POD (podtrzymanie) - Jest to pod przyciskiem sprzedaj

Takie jest moje zdanie, spostrzeżenie oraz opinia.

Pozdrawiam serdecznie ZJEDNOCZONĄ ULICĘ
  • Re: Blokować akcje Autor: ~no_name [62.21.50.*]
    oni nic nie musza robic z Twoimi akcjami bo maja od SP i fundów i mają z nimi umowy na to. Nie wspominając o tym, ze tu zaglada moze z 10 osob. Jak dla mnie moze spadac nawet do 30zl, sie po prostu dokupi to lepsza lokata wyjdzie ;)
  • Re: Blokować akcje Autor: ~UCIEKINIER [188.117.184.*]
    zrobione - ponad 12 tyś szt.
  • Re: Blokować akcje Autor: jansu [176.221.125.*]
    Blokowanie to jedyny sposób na shortów. Tylko przez nich i tzw. kółeczka kurs nie odbił jak choćby banki od covidu.
  • Re: Blokować akcje Autor: ~PantikTak [89.64.15.*]
    Na Jsw też blokowali . I teraz wiszą na haku a Cwaniaki co naganiali na blokowanie akcji się wyprzedali i się śmieją.
    Coś mi się wydaje że skoro tu zaczynają naganiać na blokowanie akcjii to będzie podobnie jak na jsw .
  • Re: Blokować akcje Autor: ~Dominicus [37.47.87.*]
    @PantikTak - pluszowe przedszkole, które nie zna przepisów i regulaminów grupy KDPW - KDPW i KDPW_CCP , regulaminów Firm inwestycyjnych - maklerskich...Ustawy o obrocie instrumentami finansowymi...rozporządzeń, dyrektyw UE o rynku finansowymi...itd. - próbuje pouczać uczestników forum...?

Wypisujesz totalne bzdury, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.

Ten wątek - stwierdzenie poniżej... jest kłamstwem i próbą manipulacji opinii publicznej, a szerzenie takiej dezinformacji na forum...może mieć swoje konsekwencje...- nieznajomość prawa szkodzi...?

"Na Jsw też blokowali . I teraz wiszą na haku a Cwaniaki co naganiali na blokowanie akcji się wyprzedali i się śmieją."

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia
  • Re: Blokować akcje Autor: ~Agata [37.47.195.*]
    W rejestrze KNF nie ma shirta na Orlen
    A w ktorym momencie skłamałem . Chwalili się po forach że jest zablokowane kilka milionów akcji jsw , w ten sposób chcieli walczyć z shortami . I jaka jest teraz wycena jsw od tamtej pory ? Mimo zablokowanej takiej ilości akcji .
    W sumie to jest tylko moje zdanie na ten temat i nikogo do niczego nie namawiam przecież.
  • Re: Blokować akcje Autor: ~akcjonariusz [31.61.229.*]
    Więc skoro to jest twoja prywatna ...
    to nie pisz publicznie głupot !
    Blokowanie ma potężny sens !
    I jeżeli się jeszcze nie doedukowałeś - to szanuj wiedzę innych, którzy nią próbują się podzielić na forum.

Proszę poczytaj, pomyśl a dopiero wówczas opiniuj publicznie.

Blokowanie własnych akcji zleceniem sprzedaży z podtrzymaniem długoterminowym to podstawa.

[x]
PKNORLEN 1,85% 141,24 2026-05-28 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.