Nowa aplikacja Santander nie pozwala zalozyc zlecenia np. sp=75 PLN, poniewaz jest poza limitem. Nie bardzo rozumiem skad sie bierze ten limit? Zaczyna mnie irytowac ta aplikacja, ktos na tym forum mial stycznosc z tym wytworem programistycznym? Druga rzecz to mozliwosc ustawienia zlecenia na kilka sesji, domyslnie zablokowana. Nie wiem czy cos extra musze wlaczyc w tej app czy co...
Ta nowa aplikacja to żenada. Jest nieprzyjazna, zawiesza się wiele razy w ciągu sesji. Jest kompletnie niedopracowana. Jak ktoś mógł dopuścić do stosowania taki bubel?
Aby Wasze papiery wartościowe były Wasze według przepisów i regulaminów...to musicie wystawić zlecenie sprzedaży...najlepiej kilkadziesiąt / kilkaset % wyżej niż obecny kurs lub według uznania indywidualnego...bo dopiero wtedy DEFINITYWNIE jesteście właścicielami swoich papierów wartościowych - szczegółowa ewidencja klienta, taki manewr przesuwa papiery wartościowe z rachunku zbiorczego na rachunek indywidualny określając kto jest właścicielem tych papierów wartościowych...taka blokada własnych papierów wartościowych DEFINITYWNIE blokuje możliwość pożyczenia tych akcji - brak możliwości systemowych, aby te papiery uczestniczyły w systemie automatycznych lub negocjowanych pożyczek papierów wartościowych, który znajduje się w regulaminie KDPW...?
Zlecenie sprzedaży które Wy osobiście wystawicie - możecie w każdej chwili modyfikować lub anulować - usunąć.
Wasze papiery wartościowe znajdujące się u firmy inwestycyjnej (DM, Biuro Maklerskie, Broker, Bank, itd.) są w systemie KDPW widziane jako rachunek zbiorczy papierów wartościowych danej firmy inwestycyjnej, a jak wystawicie zlecenie sprzedaży to automatycznie przechodzą na rachunek indywidualny klienta - szczegółowa ewidencja, kto jest właścicielem tych papierów wartościowych - jest to spowodowane w celach identyfikacji podatnika oraz z Ustawy/Rozporządzenia obejmującą wymóg ustanowienia procedur identyfikacji klientów i weryfikacji ich tożsamości - rozporządzenie przeciwdziałaniu praniu pieniędzy i finansowaniu terroryzmu, który ma skutecznie zapobiegać wykorzystywaniu systemu finansowego do prania pieniędzy lub finansowania terroryzmu....?
BLOKOWANIE akcji - Santander i większości biur maklerskich to - Ustaw termin WDA Zaznacz opcję : POD (podtrzymanie) - Jest to pod przyciskiem sprzedaj
Takie jest moje zdanie, spostrzeżenie oraz opinia.
oni nic nie musza robic z Twoimi akcjami bo maja od SP i fundów i mają z nimi umowy na to. Nie wspominając o tym, ze tu zaglada moze z 10 osob. Jak dla mnie moze spadac nawet do 30zl, sie po prostu dokupi to lepsza lokata wyjdzie ;)
@PantikTak - pluszowe przedszkole, które nie zna przepisów i regulaminów grupy KDPW - KDPW i KDPW_CCP , regulaminów Firm inwestycyjnych - maklerskich...Ustawy o obrocie instrumentami finansowymi...rozporządzeń, dyrektyw UE o rynku finansowymi...itd. - próbuje pouczać uczestników forum...?
Wypisujesz totalne bzdury, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.
Ten wątek - stwierdzenie poniżej... jest kłamstwem i próbą manipulacji opinii publicznej, a szerzenie takiej dezinformacji na forum...może mieć swoje konsekwencje...- nieznajomość prawa szkodzi...?
"Na Jsw też blokowali . I teraz wiszą na haku a Cwaniaki co naganiali na blokowanie akcji się wyprzedali i się śmieją."
A w ktorym momencie skłamałem . Chwalili się po forach że jest zablokowane kilka milionów akcji jsw , w ten sposób chcieli walczyć z shortami . I jaka jest teraz wycena jsw od tamtej pory ? Mimo zablokowanej takiej ilości akcji .
Więc skoro to jest twoja prywatna ... to nie pisz publicznie głupot ! Blokowanie ma potężny sens ! I jeżeli się jeszcze nie doedukowałeś - to szanuj wiedzę innych, którzy nią próbują się podzielić na forum.
Proszę poczytaj, pomyśl a dopiero wówczas opiniuj publicznie.
Blokowanie własnych akcji zleceniem sprzedaży z podtrzymaniem długoterminowym to podstawa.