• Witajcie na pokładzie! Autor: ~mocnyinvest [45.10.139.*]
    Wlasnie wszedłem w Text. Cena zbliżona do minimalnej w perspektywie dwóch lat. Dywidenda już na bardzo dobrym poziomie patrząc na cenę. Kupiłem właśnie pod nią z myślą o dłuższym okresie inwestowania.
    Pozdro wszystkim!:)
  • Re: Witajcie na pokładzie! Autor: ~Zyx [83.29.149.*]
    Pozdro xyz z innego konta
  • Re: Witajcie na pokładzie! Autor: ~xyz [77.253.103.*]
    Witamy MocnyInvest coraz mocniejsza ekipka spekulantow na pokladzie ;)
  • Re: Witajcie na pokładzie! Autor: ~Baca [188.146.124.*]
    Właśnie widać po kursie jakie to spekulanty
  • Re: Witajcie na pokładzie! Autor: ~mocnyinvest [45.10.139.*]
    Witaj! Z kilku spółek Cię pamiętam:)
  • Re: Witajcie na pokładzie! Autor: ~Optymista [188.146.124.*]
    Możesz nie wiedzieć ale tu go wszyscy pamiętają jak witał się na pokładzie przy 95 PLN.... I cały czas chwali się, że uśrednia stratę:-)
    Widziałem ale to jest inwestowanie. Masz 100% trafionych punktów wejścia i wyjścia? Nie masz. Ja też. I xyz też nie ma. Podjął decyzję. Uśrednia konsewentnie. Ja wszedłem dwa dni temu, być może też będę uśredniał a być może patrzył na zyski. Ty jak tu jesteś to uśredniasz? Czy kupiłeś po 40 zł a może po 140?
    Nigdy się nie trafi górki albo dołka idealnie ale jak dla mnie uśrednianie ma sens tylko w trendzie wzrostowym.
  • Re: Witajcie na pokładzie! Autor: ~xyz [77.253.103.*]
    Dnia 2024-10-02 o godz. 11:40 ~Baca napisał(a):
    > Nigdy się nie trafi górki albo dołka idealnie ale jak dla mnie uśrednianie ma sens tylko w trendzie wzrostowym.

no widzisz a dla mnie jesli widze ze okazja z okazji placacej 6,5% dywidendy mi sie robi 7,5% to dokupuje :D obecna cena 79,47 PLN mysle ze narazie ja sobie zostawie na tym poziomie bo juz mam naprawde sporo tego kwitu teraz ewentualne kolejne usrednienie juz za wszystko jak zejdzie na 62 PLN. Wtedy bym se pewnie srednia kolo 74-75 zrobil. Ale jak tak nie zejdzie to tyz ok. Moim zdaniem dalsze spadki sa malo prawdopodobne bo raczej 3Q czyli ten gdzie KPI-aje w styczniu pokaza zazwyczaj maja najlepszy ....jutro zobaczymy co pokaza ale mysle ze wynik moze byc taki na remis albo delikatne zwyciestwo....dolar tez mysle ze juz nie spadnie wiadomo ze teraz ten Q2 nie bedzie kolorowy bo dolar sie obsunal z 4 zlotych na 3.83 no ale to jest w sumie niecale 5% wiec nie az tak strasznie duzo a mysle ze juz o dalsze obsuwki od 3.83 bedzie ciezko....wiec reasumujac MocnyInvest ma sluszne tezy !!! Pozdro
    Dokładnie tak. Każdy uśrednia jak sobie to wymyślił. Ja również uśredniam akcje pod przyszłe dywidendy i poprawę wyników z roku na rok (oczywiście pewnie nie plus 50% ale może i coś technologicznego się zadzieje w text co podniesie kurs mocniej). Teraz mam średnią w okolicach 72 zł ale trochę za mało akcji, więc z pewnością dokupię.
    Jako "dywidendówkę" już warto faktycznie brać. Nie mnie jednak znowu lecimy na deski i obyśmy się podnieśli bo jak wsparcie padnie to mądrzejszym byłoby sprzedanie i odkupienia na niższym poziomie niż uśrednianie. Uśrednianie w dół jak dla mnie ma tylko uzasadnienie psychologiczne. Robią to ludzie, którzy mają bardzo wysokie mniemanie o sobie i nie potrafią przyznać się do błędu. Walą topić kolejne pieniądze niż pójść na inną spółkę, która aktualnie da lepszy zwrot.
  • Re: Witajcie na pokładzie! Autor: ~pero [89.64.58.*]

witam
[x]
TEXT 0,77% 36,60 2026-02-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.