Dnia 2024-10-02 o godz. 11:40 ~Baca napisał(a):
> Nigdy się nie trafi górki albo dołka idealnie ale jak dla mnie uśrednianie ma sens tylko w trendzie wzrostowym.
no widzisz a dla mnie jesli widze ze okazja z okazji placacej 6,5% dywidendy mi sie robi 7,5% to dokupuje :D obecna cena 79,47 PLN mysle ze narazie ja sobie zostawie na tym poziomie bo juz mam naprawde sporo tego kwitu teraz ewentualne kolejne usrednienie juz za wszystko jak zejdzie na 62 PLN. Wtedy bym se pewnie srednia kolo 74-75 zrobil. Ale jak tak nie zejdzie to tyz ok. Moim zdaniem dalsze spadki sa malo prawdopodobne bo raczej 3Q czyli ten gdzie KPI-aje w styczniu pokaza zazwyczaj maja najlepszy ....jutro zobaczymy co pokaza ale mysle ze wynik moze byc taki na remis albo delikatne zwyciestwo....dolar tez mysle ze juz nie spadnie wiadomo ze teraz ten Q2 nie bedzie kolorowy bo dolar sie obsunal z 4 zlotych na 3.83 no ale to jest w sumie niecale 5% wiec nie az tak strasznie duzo a mysle ze juz o dalsze obsuwki od 3.83 bedzie ciezko....wiec reasumujac MocnyInvest ma sluszne tezy !!! Pozdro