• LIST DO AKCJONARIUSZY Autor: ~biotech [37.30.14.*]
    Ktoś coś?
  • Rozwin prosze Autor: ~Pytek [37.47.213.*]
    Chodzi Ci o zwyczajowy list do akcjonariuszy? Jesli tak to przy rocznym sprawozdaniu.
    Chyba, ze cos dostales? (Jakas oferta?, mozna uzyskac legalnie dane z ksiegi akcyjnej) . Z gory zastrzegam, ze ja nic nie dostałem.Oczywiscie z góry dziękuję za odpowiedz
  • Re: Rozwin prosze Autor: ~Ja [89.64.13.*]
    List w rocznym. W półrocznym sprawozdanie zarządu i jest na stronie razem z raportem. Jutro konfa o 14:00.
  • Re: Rozwin prosze Autor: ~Rentier2 [85.221.135.*]
    Kilka tematów ieżących dla przypomnienia:
    W lutym 2023 roku Spółka złożyła wniosek o dofinansowanie badania klinicznego fazy drugiej do Agencji Badań Medycznych. Jednakże w kwietniu 2023 roku Spółka otrzymała informację o odrzuceniu wniosku grantowego z przyczyn formalnych. Emitent złożył protest, odwołując się od decyzji ABM, który jednak został odrzucony. Na skutek złożonej skargi Wojewódzki Sąd Administracyjny po rozpoznaniu sprawy dnia 25 kwietnia 2024 r. uchylił orzeczenie Prezesa Agencji Badań Medycznych przywracając wniosek Spółki o dofinansowanie do dalszego rozpoznawania. Agencja Badań Medycznych złożyła skargę kasacyjną na decyzję WSA. Spółka będzie informowała o rozstrzygnięciu sprawy przez Naczelny Sąd Administracyjny. Dodatkowo we wrześniu 2024 roku Spółka otrzymała negatywną decyzję w zakresie złożonego w zeszłym roku wniosku o dofinansowanie projektu badań klinicznych OATD-01 do Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (PARP) w ramach ścieżki SMART programu FENG (Fundusze Europejskie dla Nowoczesnej Gospodarki). Spółka planuje oprotestować powyższą decyzję. Ponadto spółka zależna OncoArendi Therapeutics LLC w dniu 3 kwietnia 2024 roku złożyła wniosek do NIH (ang. National Health Institute) na kwotę 2,2 mln USD o dofinansowanie części badań klinicznych prowadzonych w USA i oczekuje na finalną decyzję dotyczącą ewentualnego przyznania dofinansowania. Ponadto Spółka złożyła wniosek grantowy o przedkliniczną weryfikację potencjału terapeutycznego w MASH. Zgodnie z komunikatem NCBR, projekt spełnił wymagania w konkursie CALL 2024 w Programie Badania Naukowe i Innowacje, Badania Stosowane, w ramach Szwajcarsko-Polskiego Programu Współpracy. Spółka będzie prowadzić projekt wspólnie ze Swiss Federal Institute of Technology Lausanne. Wyniki naboru zostaną podane przez NCBR po zakończeniu selekcji.
  • Re: Rozwin prosze Autor: ~knowhow [89.64.91.*]
    już od dawna nie ma księgi akcyjnej. spółka ma wszystkie akcje zdematerializowane, w kdpw. Tylko spółka ma dostęp do pełnej listy swoich akcjonariuszy ale to na dany moment i to za opłatą
  • Nie chce mi sie kopac po kostkach Autor: ~Pytek [37.225.54.*]
    ani łapać za słowa. Jestem starej daty spekulantem i faktycznie powinienem uzyc terminu "rejestr akcjonaiuszy". Moj bład. To relatywnie nowe przepisy, rejestr jest jawny dla spolki i dostepny dla kazdego akcjonariusza. Za kazdy rekord byla oplata u prowadzacego rejestr. Ostatni raz otrzymalem e 2022 r listownie oferte nabycia akcji spolki publicznej od podmiotu ktory pozyskal moje dane z rejestru GI (dawniej work service). Zadając to pytanie ad listu do akcjonariuszy miałem na mysli analogiczną sytuacje. Tzn dopuszczałem, ze biotech mogl miec to na mysli. Bo dalszych wypowiwdziach wnosze, ze jednak mial na mysli list przy okazji WZA..Milego wieczoru
[x]
MOLECURE 5,95% 7,84 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.