• SDS Optic w NewConnect Alert Autor: ~WielkiCygan [89.64.104.*]
    Zobaczmy sobie z jakiej kategorii "prymusami" mamy tutaj do czynienia:

"Do segmentu NewConnect Alert, kwalifikowane są akcje emitenta, jeżeli zachodzi przynajmniej jedna z poniższych przesłanek:
    •średni kurs akcji emitenta niższy niż 5 groszy;
    •ujemna wartość księgowa emitenta;
    •w okresie ostatnich 12 miesięcy na emitenta został nałożony dwa razy lub więcej regulaminowy środek dyscyplinujący;
    •został złożony wniosek lub toczy się postępowanie upadłościowe/układowe/sanacyjne /likwidacyjne lub też ogłoszono upadłość/układ/otwarcie likwidacji lub otwarcie postępowania sanacyjnego albo też sąd oddalił wniosek o ogłoszenie upadłości ze względu na brak środków w majątku emitenta wystarczających na zaspokojenie kosztów postępowania;
    •biegły rewident wydał negatywną opinię z badania sprawozdania albo też wydał  stanowisko w sprawie odmowy wydania opinii, a sytuacja ta nie uległa zmianie przed dniem kwalifikacji.

Spółki zakwalifikowane do segmentu NC Alert są usuwane z portfela indeksów oraz przeniesione do notowań w systemie kursu jednolitego. 

Niezależnie od okresowej weryfikacji, w sytuacji zgłoszenia wniosku o upadłość, otwarcia postępowań układowych, sanacyjnych, likwidacyjnych itp. – akcje będą kwalifikowane do NC Alert.

W szczególnych okolicznościach (np. niewykonywanie lub nienależyte wykonywanie obowiązków informacyjnych, naruszanie innych przepisów, zawieszenie obrotu akcjami) Zarząd Giełdy będzie mógł podjąć decyzję o usunięciu akcji z segmentu  NC Focus lub NC Base i przeniesieniu odpowiednio do NC Base lub NC Alert."
  • Re: SDS Optic w NewConnect Alert Autor: ~tomek [31.0.126.*]
    Może jeszcze opisałbyś wpływ finansowania z EBI na bilans i powstanie kapitałów ujemnych na poziomie skonsolidowanym?
    Regulacje GPW w zakresie kwalifikacji do segmentów ( w tym NC Alert) zupełnie nie przystają do modelu działania start-upu typu SDS Optic. Dla GPW kapitały własne ujemne= kłopoty finansowe. W wypadku SDS Optic tak nie jest.

• Re: SDS Optic w NewConnect Alert Autor: ~Alicja [37.30.122.*]
    Ależ Cygan o tym wie ale próbuje siać panikę, zobaczymy czy mu wyjdzie. Jak masz gotówkę na zakupy to może i działa na Twoją korzyść :)))
  • Re: SDS Optic w NewConnect Alert Autor: ~tomek [31.0.126.*]
    Wiem, gotówkę mam ale nie popieram tego typu działań. Karma wraca?
  • ⭐ Powitanie w NC Alert ⭐ Autor: ~WielkiCygan [89.64.104.*]
    Witamy, witamy w zacnym gronie ❗️

Sama giełdowa śmietanka ❤️

• Re: ⭐ Powitanie w NC Alert ⭐ Autor: ~Alicja [37.30.122.*]
    A ja cały czas się zastanawiam czy Sagan nie zrobił tego z rozmysłem bo manipulacje na kursie były straszne. Ale to moje wrodzone podejrzenia wszelakich prób kombinacji :))) Może nie ... Zrobili by taki błąd księgowy ? Nie oni jedni są start up . No ciekawa jestem ale pewnie nigdy się nie dowiemy.
  • Re: ⭐ Powitanie w NC Alert ⭐ Autor: ~trailer [89.151.30.*]
    haha dobre, kto wie, sprytne byłoby to zagranie:) . Niezłym numerem byłoby też to, gdyby Sagan w krótkim czasie to odwrócił, wyjaśniając co i jak z zarządem giełdy..:)
  • Re: ⭐ Powitanie w NC Alert ⭐ Autor: ~Alicja [37.30.122.*]
    Tego się nie spodziewam bo zadziałały już procedury. Oczywiście to tylko teoria spiskowa bo przepraszając wyglądał wiarygodnie :)
  • Re: SDS Optic w NewConnect Alert Autor: ~StaryCygan [89.64.104.*]
    ⭐ Powitanie w NC Alert ⭐

Witamy, witamy w zacnym gronie ❗️

Tu u nas nie brakuje prawdziwych krętaczy czy bankrutów ❗️

Sama giełdowa śmietanka ❗️

• Re: SDS Optic w NewConnect Alert Autor: ~SilnyStrach [89.64.104.*]
    Jakie zabezpieczenie wybieracie? Wiadro czy pampersy?
    Dokupiłam Medince, może kółeczko się uda. Ja wybieram cierpliwość i dobieranie po 10.50zl ale narazie nikt nie chce sprzedać
  • Re: SDS Optic w NewConnect Alert Autor: ~jojne [31.61.188.*]
    Medinice-emisja mimo zapewnień,że jej nie będzie (też dzisiaj trochę dobrałem)-tak na gpw szanuje się drobnicę...
    Nikt z biotech medtech nie szanuje drobnicy..Celem jest odebrać akcje po taniości i wydrukować nowe, tanie. Potem ruszyć kursem by leszcze zaczęły bardziej podbijać i wtedy upłynnić. Zarobić 30proc i znów czekać na emisję
  • Re: SDS Optic w NewConnect Alert Autor: ~Karol [89.64.104.*]
    Joooo
[x]
SDSOPTIC -1,32% 5,96 2025-11-14 11:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.