Jeżeli sprzedaje automat i robi to tak jak dzisiaj, że zawsze wskakuje nowe zlecenie po 3,295 zł (to nie było ukryte z wartoscią ujawnioną). Ukryte trochę ryzyko,ktoś jednym ruchem ,zleceniem może zabrać wszystko. przy takim sposobie handlu tylko podbierać i akumulować,ryzyka nie widzę. Ponadto Patentus jest spólką solidną z fundamentami i zyskami.
Jakiś cep popełnił błędy i żle automat zaprogramował na tą spółkę Przecież on bez sensu topił akcje. Jak to zobaczyłem ,to sam też skubnąłem. Teraz zobaczymy jak on bedzie kręcił dalej.
Po wynikach rocznych też jakiś technik-at sprzedawał akcje poniżej 4 zł a później kurs doszedł do 6 zł (+50%).
Akcje zawsze lepiej kupować gdy są tanie :-)
A na jakie info czekacie, bo chyba nic związanego z górnictwem... widać co się dzieje
Nawet qwe i jego grupa siedzą cicho.... myślą jak tu sprzedać te kilka mln akcji
Spółdzielnia to raczej wie. Dopoki ktoś spoza spółdzielni nie zainteresuje się społką - czyt rynek, to będą robili co chcą. Zassali kilka milionow akcji więc pole manewrowe mają
Dnia 2024-10-01 o godz. 18:39 ~Analityk napisał(a): > Patentus (po wypłacie dywidendy) na koniec 2Q24 posiadał w gotówce i dobrze oprocentowanych obligacjach około 82 mln zł (2,8 zł na akcje).
na której konkretnie stronie raportu przeczytałeś o "dobrze oprocentowanych obligacjach"? Zarząd doprecyzował co znaczy "dobrze"?
Lepiej trzymać kasę w obligacjach niż na nieoprocentowanym rachunku bankowym.
Zastanawiam się tylko po co im tyle kasy (82 mln) skoro dostali dofinansowanie 23,6 mln zł do budowy nowego zakładu.
Mam nadzieję, że dywidenda będzie wyższa w przyszłym roku (70-80 gr. na akcje).