• wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~Asia [156.17.118.*]
    Witam...
    mam nadzieję, że na forum zajrzy ktoś kto może mi pomóc... poszukuje wiadomości na temat kształtowania wizerunku firmy ... glownie chodzi mi o dzialania w internecie, ale bede wdzieczna za wszelkie informacje i linki... od czegos trzeba zaczac:)

Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: drente1983 [77.115.58.*]
    Świetnym pomocnikiem w kreowaniu wizerunku firmy jest Web Metrics to nowopowstała strona poświęcona w całości analityce internetowej i optymalizacji konwersji.
    http://www.webmetrics.pl/ analityka internetowa
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~kuba [217.96.25.*]
    Droga Asiu,
    poruszyłaś temat, który nie ma końca, dla tego nie licz na wyczerpującą odpowiedź... ale od czegoś trzeba zacząć.
    Przed rozmową na temat wizerunku należy się zastanowić nad tożsamością (ale to masz chyba przerobione skoro zajmujesz się wizerunkiem).

1. Najważniejszą żeczą , jeśli chodzi o promocję wizerunkuy firmy w internecie, jest jej strona. Przy czym nie oznacza to wizytówki firmy tylko coś na kształt wirtualnego oddziału. Coś gdzie klient będzie mógł znaleźć wszystko o firmie, o jej ofercie itd. Coś co nie będzie suchą informacją. Strona musi zainteresować i zachęcić klienta do współpracy. W kwestii strony wszystko jest bardzo ważne : kolory, czcionki, słowa, grafika... wszystko.
    2. Jeśli masz stronę z dobrą zawartością to sukces masz w kieszeni(prawie). Teraz możesz przystąpić do rozpowszechniania informacji na ten temat. Bardzo dobre do tego celu są katalogi, wyszukiwarki, portale branżowe. Tutaj uwaga : walcząc o pozycję w katalogach należy uważać. Na co ? Na pułapki oczywiście. Po pierwsze pozycję w katalogach zdobuwamy tylko legalną drogą (sztuczki webmasterów mające sztucznie podnieść popularność strony najczęściej ją dyskwalifikują). Po drugie wysoka pozycja w katalogu oznacza wysookie oczekiwania internautów w stosunku do strony ( jeśli ludzie od Ciebie durzo oczekują to bardzo łatwo jest ich zawieść, a jak to się stanie to raczej już ich nie zobaczysz) czyli wracamy do problemu zawartości.
    3. Srodowiska opiniotwórcze w internecie. Grupy dyskusyjne, fora, i co tam jeszcze. Tutaj kłania się PR. Wpływ na środowiska opiniotwórcze nie może oznaczać reklamy.
    4. Społeczeństwo internetowe. Warto budować wokół siebie (firmy) społeczność internetową. Ściśle targetowaną grupę ludzi o podobnych zainteresowaniach, o podobnych problemach itd. Warto czerpać pomysły od najlepszych (największych). Newsletter jest bardzo dobrym pomysłem.

To tyle tytułem wstępu. Chętnie wdam się w dyskusję na ten temat lub rozwinę swoją myśl (na życzenie).

Pozdrawiam.
    ps. przepraszam za błędy
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~ethdg [81.210.100.*]
    kuba Napisał(a):
    -------------------------------------------------------
    > Droga Asiu,
    > poruszyłaś temat, który nie ma końca, dla tego nie
    > licz na wyczerpującą odpowiedź... ale od czegoś
    > trzeba zacząć.
    > Przed rozmową na temat wizerunku należy się
    > zastanowić nad tożsamością (ale to masz chyba
    > przerobione skoro zajmujesz się wizerunkiem).
    >
    > 1. Najważniejszą rzeczą , jeśli chodzi o promocję
    > wizerunkuy firmy w internecie, jest jej strona.
    > Przy czym nie oznacza to wizytówki firmy tylko coś
    > na kształt wirtualnego oddziału. Coś gdzie klient
    > będzie mógł znaleźć wszystko o firmie, o jej
    > ofercie itd. Coś co nie będzie suchą informacją.
    > Strona musi zainteresować i zachęcić klienta do
    > współpracy. W kwestii strony wszystko jest bardzo
    > ważne : kolory, czcionki, słowa, grafika...
    > wszystko.
    > 2. Jeśli masz stronę z dobrą zawartością to sukces
    > masz w kieszeni(prawie). Teraz możesz przystąpić
    > do rozpowszechniania informacji na ten temat.
    > Bardzo dobre do tego celu są katalogi,
    > wyszukiwarki, portale branżowe. Tutaj uwaga :
    > walcząc o pozycję w katalogach należy uważać. Na
    > co ? Na pułapki oczywiście. Po pierwsze pozycję w
    > katalogach zdobuwamy tylko legalną drogą (sztuczki
    > webmasterów mające sztucznie podnieść popularność
    > strony najczęściej ją dyskwalifikują). Po drugie
    > wysoka pozycja w katalogu oznacza wysookie
    > oczekiwania internautów w stosunku do strony (
    > jeśli ludzie od Ciebie durzo oczekują to bardzo
    > łatwo jest ich zawieść, a jak to się stanie to
    > raczej już ich nie zobaczysz) czyli wracamy do
    > problemu zawartości.
    > 3. Srodowiska opiniotwórcze w internecie. Grupy
    > dyskusyjne, fora, i co tam jeszcze. Tutaj kłania
    > się PR. Wpływ na środowiska opiniotwórcze nie może
    > oznaczać reklamy.
    > 4. Społeczeństwo internetowe. Warto budować wokół
    > siebie (firmy) społeczność internetową. Ściśle
    > targetowaną grupę ludzi o podobnych
    > zainteresowaniach, o podobnych problemach itd.
    > Warto czerpać pomysły od najlepszych
    > (największych). Newsletter jest bardzo dobrym
    > pomysłem.
    >
    > To tyle tytułem wstępu. Chętnie wdam się w
    > dyskusję na ten temat lub rozwinę swoją myśl (na
    > życzenie).
    >
    > Pozdrawiam.
    > ps. przepraszam za błędy

• Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~magistrant [80.55.128.*]
    widac ze widziales uczelnie ekonomiczna jak swinia niebo opisales narzedzia i sie wymadrzasz
    napisz co to jest wizerunek firmy w internecie
    jaki jest jego cykl zycia
    metody budowania i ewolucji wizerunku (nie witryny baranie)
    a dopier na koniec przy pomocy jakich narzedzi mozemy go tworzyc
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~Stefan [81.15.156.*]
    Jeżeli na wizerunek firmy oddziałowywują jej pracownicy to biada firmie zatrudniających takich magistrantow jak ty.
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~marta [83.18.7.*]
    Witaj!

Wiesz ja mam taki przedmiot na studiach jak zarządzanie jakością... Jeśli chodzi o ciekawe opracowania to polecam Ci czasopisma "problemy jakości", "zarządzanie jakością". Tam można znaleźć dużo fajnych rzeczy.
    Pozdrawiam
    Marta
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~jz [217.99.1.*]
    Wizerunek to przede wszystkim dwie rzeczy: obraz swojej firmy jaki chcesz wytworzyć i UTRZYMAĆ oraz widownia przed jaką ten obraz chcesz prezentować. Obraz firmy to treść i sposób jej podania. Przestrzegam przed opiniami, ze tylko super strona WWW daj gwarancję. Wygląd strony WWW to tylko element jej treści, przekazu. Jeżeli sprzedajesz gry to strona musi być naćkana bajerami znanymi z tychże gier tak by potencjalnemu kupującemu stworzyć środowisko takie jakiego oczekuje. Ale jeżeli oferujesz usługi prawne to każdy bajer na stronie ponad suchą treść Cię po prostu zdyskwalifikuje. Tu konieczne jest dopasowanie treści strony ale NIE DO TRENDU a do ODBIORCY. Przebajerowana strona częściej szkodzi niż pomaga.

Pamiętaj, że ludzi opinie wyrabiają sobie na bazie tego w czym sami są dobrzy. Dlatego tak na prawdę mało kto zwraca aż taką uwagę na grafikę strony, bajery, flesze itp. Ma być treść interesująca dla klienta: opis produktów, korzyści, itp. i informacje o formie. Firma musi wiarygodna więc koniecznie podaj adres, NIP, REGON, telefon. Numer rachunku bankowego.

Oczywiście 80% wejść na strony WWW to wejścia z wyszukiwarek wiec pozycjonowanie strony jest bardzo ważne. Jednak obecnie wyszukiwarki się rozwijają i proste tagi to za mało. Punkty strony otrzymują między innymi liczbę odnośników prowadzących do nich. Dlatego pracuj nad tym by Twoja strona pojawiała się w innych serwisach.

Tak wiec posłuchaj przedmówcy, troszkę mnie ale nie wierz w to, ze strona sama pracuje dla Ciebie, ona ma być użyteczna a nie fajna.
  • Wizerunek firmy Autor: ~Ewbu [193.190.125.*]
    Witam
    potrzebuje pomocy dotyczacej tematu: ksztaltowanie wizerunku przedsiebiorstwa, z gory dziekuje za wszelkie informacje! chetnie skorzystam z waszego doswiadczenia!
    Ewa
  • Re: Wizerunek firmy Autor: ~Asia [80.53.43.*]
    Jeśli potrzebujesz pomocy przy tym temacie to sięgnij do książki J. Altkorna pt. "Kształtowanie rynkowego wizerunku firmy". Jest to cieniutka książeczka (ok 55 str.) o temacie, który cię interesuje. możesz tam znaleść między innymi:
    1. co to jest tożsamość i wizerunek.
    2. adresaci wizerunku firmy:
    a) wewnętrzni
    b) zewnetrzni (aktualni i potencjalni klienci, pośrednicy, dostawcy, instytucje wpływowe, konkurenci, akcjonariusze)
    3. wyróżniki tożsamości przedsiębiorstwa
    4. tożsamość i wizerunek firmy a strategie marketingowe
    5 zarządzanie wizerunkiem firmy w czasie
    6 badanie wizerunku firmy.
    Czytałam ją i powiem ci, że jeśli chodzi o część pracy to pomoże, ale niestety trzeba też się zająć public realion, reklamą, opakowaniami, napisami na szyldach, samochodami, logo i targami. Mam nadzieję, że ci trochę pomogłam. A poza tym wpadnij na stronę www.marketing.rynkologia.home.pl/flush.php/l_id/78/l_plik/wizeruneka.pdf/
    www.marketing.rynkologia.home.pl/flush.php/l_id/77/l_plik/ARTK4.pdf/
    może tam znajdziesz coś co cię zainteresuje. Powodzenia

• Re: Wizerunek firmy Autor: ~Asia [156.17.80.*]
    Witam, rozpoczełam dyskusję, ale od dłuższego czasu na forum nie zaglądałam. Praca bardziej zaawansowana jednak do zakończenia części twórczej co nieco brakuje. Bardzo dziękuję za odzew.
    Poszukiwałam wspominanej książki Altkorna, niestety nie udało mi się na nią trafić. Nie wypada prosić o wypożyczenie, więc mam nadzieję, że uda się zapełnić pustkę innymi materiałami:-)
    Trudność sprawia mi niestety pisanie o możliwościach kształtowania wizerunku w Internecie językiem naukowym, z której strony nie spróbuje tego ugryźć zawsze kończy się na formie poradnika;-)

Jak zakończę etap twórczy obiecuje wstąpić na forum i służyć pomocą 'eksperta';-)

pozdrawiam
  • Re: Wizerunek firmy Autor: ~tajemniczakotka2 [81.219.192.*]
    Ewbu Napisał(a):
    > Witam
    > potrzebuje pomocy dotyczacej tematu: ksztaltowanie
    > wizerunku przedsiebiorstwa, z gory dziekuje za
    > wszelkie informacje! chetnie skorzystam z waszego
    > doswiadczenia!
    > Ewa
    w jaki sposob biuro moze ksztaltowac wizerunek firmy

• Re: Wizerunek firmy Autor: ~alan wirt [83.31.32.*]
    podsyłam link www.e-alw.com/varia22.html
    moze coś się przyda

• Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~Seba [217.97.4.*]
    Witam Serdecznie-mam pytanie i prośbe jednocześnie.Otóż tematem mojej pracy licencjackiej jest "Kreowanie wizrerunku firmy"...Wiem,że to temat na który można napisać interesującą prace.Tak więc mam prośbe,aby jakaś miła dusza podała mi tytuły lektur,które przeczytanie przyczyni sie do napisania interesującej pracy.Wiem doskonale,że na ten temat jest wiele podręczników na rynku i dlatego zastanawiam sie,które z nich są bardzo interesujące.

Byłbym wysoce zobowiązany:)
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~marta [83.30.72.*]
    pisze prace na podobny temat korzystalam glownie z :
    - Jerzy Altkorn "wizerunek firmy" Wyzsza Szkola Biznesu Dąbrowa Górnicza 2004, jest tam dużo przydatnych rzeczy
    - Wojciech Budzyński " Public relations, Zarzadzanie reputacja firmy" POLTEX Warszawa 1998 oraz "zarzadzanie i reputacja firmy"
    - T.Globan - Klas "public relations, czyli promocja reputacji. pojecia, definicje, uwarunkowania" to sama nie dawno zdobylam nie wiem dokladnie co tam znajdziesz
    - Sampson. E "jak tworzyc wlasny wizeruneki"
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~Edyta St. [81.168.169.*]
    Zajrzalam na te strone i musze przyznac,ze bardzo mnie ucieszylo,iz nie tylko ja mam problem z poszukiwaniem literatury czy jakichkolwiek informacji na temat kształtowania wizerunku,ale moja prosba dotyczy raczej sposobu badania postrzegania marki wsrod klientow.Jestem ciekawa,jakie techniki i metody mozna zastosowac,do zbadania czy postrzeganie firmy na ryznku zgadza sie z tym,w jaki sposob ona kreuje swoj wizerunek.Poa tym jestem ciekawa,czy istnieja jakies publikacje na ten temat i czy ewentualnie sa firmy,ktore przeprowadzaly takie badania, no i jakie wyniki osiagnely.Wiem,ze to wydaje sie duzo,ale naprawde to dla mnie bardzo wazne.Bardzo licze na jakakolwiek pomoc...Z gory dziekuje
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~marta [213.155.191.*]
    witam
    jak potrzebujesz literatur to proponuje ci strone sklepu internetowego hmm ksiegarni www.eki.pl tam w wyszukiwarke wpisz hasło (wizeru ) i wyskoczy ci kilka książek bedziesz mogła tez tam zobaczyć spisy treści w karcie książki. no a wysyłka powyzej 50 zł jest gratis i przychodzi na drugi dzień bo wysyłają priorytetem. a z tego co wiem to altkorna juz nie mają mi si epodoba książka budzynskiego pt.Wizerunek firmy cena 37,5.no i jeszcze patrz na spisy książek z public relations w niektórych jest o wizerunku na prawde b.duzo
    pozdrwiam
    marta
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~Karolina [83.29.66.*]
    czesc własnie znalazlam Twoje ogłoszenie poniewaz potrzebuje prace na temat " tworzenie wizerunku firmy usługowej" jezeli mialabys cos na ten temat prosze o kontakt dzieki
    pozdrawiam
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~lullo [79.187.242.*]
    Witam:)
    Mam do zaoferowania internetowy kurs marketingu.
    Jeżeli ktoś byłby zaiteresowany,proszę o kontakt: ludwik_work@interia.pl
  • wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~Karina [81.69.154.*]
    witam wszystkich,

ucieszylam sie ze znalezienia tej strony, potwierdza to na pewno zainteresowanie pr, wiec tym bardziej sie ciesze, ok----a teraz do rzeczy: sprecyzowanie tematu sprawia mi najwieksza trudnosc,mam mozliwosc odbywania praktyk w agencji nieruchomosci, dlatego chcialabym, aby temat byl zwiazany z tym zagadnieniem, jednak mam problemy ze znalezieniem materiałów. Wychodze z zalozenia, ze burza mozgow zawsze da lepszy efekt niz myslenie w samotnosci, wiec z gory dziekuje za wsparcie- zarowno piarowcom:-), jak i wszystkim zyczliwym,

pozdrawiam,Karina.
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~Andzia [81.15.156.*]
    Witam!
    Pierwszy raz weszlam na te stronke, ktora mnie milo zaskoczyla podajecie ciekawe informacje. I tak jak wiele z osob interesuja mnie wiadomosci na temat " Kreowanie wizerunku firmy" bede bardzo wdzieczna za jakakolwiek pomoc.
    Andzia
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~jott7 [83.31.28.*]
    Zbieram od pewnego czasu rózne wycinki prasowe na temat wizerunku firm.
    Spróbuj zrobic to samo. Polecam pismo ,, Marketing i Rynek ,,od 1995 r
    Cos na ten temat widziałem w pismie ,,Rynki Zagraniczne,, gdzies z wrzesnia ub roku ,a takze w pismach ,, Brief,, np z lipca 2000 ,popatrz
    w Zeszytach Naukowych Akademii Ekonomicznej itp itp
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~kaja [213.199.194.*]
    Czesc Wam. Ciekawa strona i bardzo mili ludzie :) ja tez potrzebuje materialow na prace, ale tu sprawa robi sie troszke bardziej skomplikowana bo mam pisac o wizerunku miasta. Jesli ktos wie cos na ten temat, prosze o pomoc. Dzieeeekuje.
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~Aneta [82.139.8.*]
    Aneta
    Hej!Piszę pracę licencjacką na temat Kształtowania wizerunku Firmy.Może mógłby mi ktoś podpowiedzieć jakie zagadnienia powinny się znajdować w rozdziale teoretycznym.Aha...prosiłabym jeszcze o jakies informacje na temat "Wizerunek Firmy a promotion-mix".Z gory dziękuję.Pozdrawiam.
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~burza [83.16.160.*]
    Czy masz może jakieś materiały dot. "Wizualicji firmy" J. Altkorna ciężko tą książkę dostać. Piszę pracę licencjacką na temat Kreowania wizerunku firmy. Pomóż,jeśli możesz.
    Rafał
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~k.m. [84.10.75.*]
    kreowanie wizerunku marki za pomocą sponsoringu...??!!??!! :-)
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~Ewka [83.17.183.*]
    Czesc
    piszę pracę na temat wpływu reklamy na wizerunek firmy
    a kreowanie wizerunku marki za pomocą sponsoringu
    jest równiesz szalenie istotną sprawą w mojej pracy
    proszę podaj mi tytuły książek lub strony z net-u
    w których mogę znaleźć jakieś ciekawe informacje o wizerunku firmy
    Z góry dziękuję
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~Gosiek [83.31.234.*]
    Witajcie DRODZY SPRZYMIERZENCY..... w poszukiwaniu materialow do pracy licencjackiej(a pisze wlasnie o wizerunku firmy) przypadkiem trafilam TUTAJ:)))....nie wiedzialam od czego zaczac.....a ze zdenerwownia moje lapki wprawialy mą klawiaturę w takie drzenie ze martwilam sie ze moge Was tam zagluszyc....ale DZIEKUJE za pomoc okazana Innym, bo i ja nie pytajac sie - z niej skorzystalam. Jezeli moglibyscie polecic jeszcze sjakas literature .... i podzielic sie wskazowkami...bede BARDZO wdzieczna. POZDRAWIAM :)
  • wizerunek banku Autor: ~NETKA [84.234.0.*]
    Przeczytałam Wasze uwagi i wskazówki dotyczące pisania prac na temat wizrunku firmy. Może moglibyście mi pomóc w napisaniu mojej pracy licencjackiej na temat kształtowania wizerunku banku. Interesuje mnie zakres literatury, prasy i stron internetowych (z informacjami godnymi zaufania) z jakiej bym mogła skorzystać przy pisaniu.
    za wszelką pomoc w tym zakresie będę bardzo wdzięczna.
  • Re: wizerunek banku Autor: ~iguna [80.55.123.*]
    Cześć Netka!
    Dzisiaj przez absolutny przypadek trafiłam na tę strone i forum :)
    W 2002 skończyłam studia podyplomowe na public relations.Psałam pracę dyplomową nt. tozsamosci wizualnej na przykładzie banków m.in PKO BP. Muszę przegrzebać papiery (penie troche czasu to zajmie), ale myślę, że coś niecoś wynalazłabym dla Ciebie. Odezwij się na mój e-mail:iguna@poczta.onet.pl
    Na razie przesyłam Ci link http://www.europr.com.pl/forum/readmsg.php3?id=170&pid=163&days=60&js=0 (na który tez dzisiaj wpadłam) jest tam podana literatura. Korzystałam z wielu pozycji tam podanych. Świetna też jest strona www.cobra.pl, ale pewnie już ją znasz (niestety teraz w przebudowie)
    Pozdrawiam i czekam na kontakt
  • Re: wizerunek miasta - pomoc potrzebna Autor: ~agati [213.76.26.*]
    kreowanie wizerunku miejscowości turystycznej!
  • Re: wizerunek miasta - pomoc potrzebna Autor: ~pocahontas [213.76.26.*]
    kreowanie wizerunku miejscowości turystycznej!
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~marta [83.30.72.*]
    Cześć, pisze prace "kształtowanie wizerunku" potrzebuje ksiazi w ktorej znajde opis procesu ksztaltowania wizerunku. Wcześniej na tej stronce znlazlam prace wyslane przez dziewczyne o imieniu Joanna Tkacz jak dobrze pamietam, która udostepnila prace na temat wizerunku i wtej pracy znalazlambardzo fajny opis budowy wizerunku tylko potrzebne sa mi tytuly ksiazek z ktorych korzystala.
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~sekowa [213.184.16.*]
    Dzień dobry!
    Mój problem polega na tym , że jestem w trakcie pisania pracy magisterskiej. Potrzebuję wszelkich informacji na temat kreowania wizerunku danej firmy(na konkretnym przykładzie/ach) poprzez internet. Wszelki książki ukazujące tą tematykę oraz strony internetowe byłyby pomocne w pisaniu. Wszystkim którzy w jakikolwiek sposób mi pomogą bardzo dziękuję.
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~agabaag [217.30.129.*]
    Proszę o pomoc w uzysakniu wszelkich informacji na temat "Budowy wizerunku firmy" : literatura , strony, prasa itp.
    Chętnie wymienię się pozyskanymi już info.
    Za okazaną pomoc serdecznie dziękuję.
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~Patryk [83.11.61.*]
    Odsyłam do książek Tkaczyka Pawła, szczerze polecam
    http://www.goldenline.pl/pawel-tkaczyk
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~ania s [80.55.154.*]
    ania Napisał(a):
    > Proszę o pomoc w uzysakniu wszelkich informacji na
    > temat "Budowy wizerunku firmy" a dokładnie mój temat brzmi: zarządzanie zasobami ludzkimi jako narzędzie kreowania wizerunku firmy.prosze o literaturę,strony, artukuły w sumie wszystko. prosze o rzesłanie to na e-maila: ania-strzyzakowska@wp.pl z góry dziekuje
    >
  • Re: marketingowy wizerunek mojej firmy Autor: ~Aniula'84 [217.97.86.*]
    Poszukuje czegokolwiek co dotyczy marketingowego wizerunku firmy.jest mi to potrzebne na pracę zaliczeniową więc proszę o pomoc.
    Bardzo dziękuję:)
  • Re: wizerunek firmy - otoczenie wewnętrzne Autor: ~gosiek [83.31.206.*]
    Witam Was serdecznie i znow nie bezinteresownie:) Prosze Was o wiadomosci dotyczace wewnętrznyvh odbiorcow wizerunków firmy .... chodzi o zarzad itp .... potrzebuje szerszych informacji ... z gory BARDZO dziekuje.
    pozdrawiam
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~Beatrix [217.99.124.*]
    Wlasnie koncze pisac prace licencjacka na temat: "Public relations jako instrument budowania wizerunku firmy". Caly pierwszy rozdzial mam poswiecony tematyce wizerunku firmy, czyli pojecie wizerunku, czynniki ksztaltujace ten wizerunek, proces ksztaltowania wizerunku, otoczenie, itp. Moge zatem pomoc osobom, ktore potrzebuja materialow na ten temat. Prosze o kontakt na e-mail: beatrix07@interia.pl
    Pozdrawiam
    Magda
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~wiola [217.153.134.*]
    Witam, potrzebuje pomocy w kwestii rozwiazania zagadnienia: w jaki sposob moze wplywac na wizerunek firmy product placement oraz jakie sa narzedzia kreowania wizerunkiem.Dzieki z Gory:)
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~Anka [83.27.79.*]
    czesc,
    jestem w trakcie pisania pracy mgr na temat kształtowania wizerunku firmy. w drugim rozdziale chciałam przedstawić na konkretnych przykładach jak firmy sobie z tym radzą (tzw. case studies). poszukuje ciekawych materiałów. moze ktoś z Was mógłby mi coś polecić. Dziękuję Anka
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~Panna Tulipanna [83.20.73.*]
    Witam piszę pracę licencjacką na temat: "Kreowanie wizerunku osoby...przez media". Jesli dysponujecie wiedzą lub materiałami na ten temat-piszcie. Będę wdzięczna za każdą pomoc. ŻYCZĘ DUŻO SŁOŃCA :)))
  • Re: kształtowanie i znaczenie wizerunku - pomoc potrzebna Autor: ~kapral1 [81.219.113.*]
    piszę pracę licencjacką i potrzebuję pomocy
  • Re: kształtowanie i znaczenie wizerunku - pomoc potrzebna Autor: ~czika [83.27.17.*]
    cze,
    u mnie na uczelni jest ta ksiazka-zreszta, sama z niej korzystam.Napisz maila i moze w ten sposób wzajemnie sobie pomozemy, bo ja pisze mgr na mniej wiecj podobny temat.
  • Re: kształtowanie i znaczenie wizerunku - pomoc potrzebna Autor: ~Doris [212.160.228.*]
    Potrzebuję pomocy.Zamierzam napisać pracę magisterską na temat: kształtowanie wizerunku banku.Nie bardzo wiem co mam w niej uwzględnić i z jakich książek mam korzystać. Może ktoś ma jakieś materiały na ten temat. Za pomoc z góry serdecznie dziękuję!!!!
  • Re: kształtowanie i znaczenie wizerunku - pomoc potrzebna Autor: ~Ania Kiełczewska [213.76.121.*]
    Cześć!Jak Ci idzie pisanie pracy?Mam ten sam problem, bo tez bede pisała prace o kreowaniu wizerunku banku bph. jezeli moglabys mi przesłac jakies wskazówki na ten temat bede bardzo wdzieczna. Nie wiem jak mam dokladnie zbudowac konspekt pracy, co w nim ująć. niestety na promotora nie moge liczyc. powodzonka
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~fubusia [83.22.46.*]
    czesc, ja tez pisze o kształtowaniu firmy, mam temat reklama i jej wpływ na kształtowanie wizerunku firmy. i nie wiem co mam napisac w 3 badawczym rozdziale, nie wiem czy moge napisac cos ogolnie o wizerunku a potem dane o firmie dotyczace rekalmy i jej wpływu, i musze jeszcze jakas ankiete przeprowadzic, moze ktos by mi udzielil pare pytan, jakie moge zawrzec w ankiecie, bede wdzieczna
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~burza [83.16.160.*]
    Ja nie robię żadnych badań, po prostu opisuję jak firma przedstawia się na zewntrz. Jak wychodzi z ofertą do klienta. Nie mogę jednak dostać książki "Wizualizacja firmy" Altkorna jeśli ktoś ma skanowaną to proszę o przesłanie na e-maila: burza24@wp.pl. Z góry dziękuję.
  • Re: wizerunek firmy - pomoc potrzebna Autor: ~Ewelina [83.26.56.*]
    Czesc JESTEM NA PIERWSZYM ROKU STUDIÓW ,,FINANSE I BANKOWOSC".
    i MUSZE NAPISAC PRACE TAKI JAKBY REFERAT NA TEMAT "MARKETINGOWY WIZERUNEK FIRMY" A NIE MAM ZIELONEGO POJECIA JAK PROSZE POMÓZ MI.