• Jak otworzyc RESTAURACJE? Autor: ~etourdie [83.7.240.*]
    Witajcie,
    Chciałabym otworzyc restauracje i potrzebuję wszelkich informacji na temat jak i co zrobic? Jakie pozwolenia i gdzie je zdobyc? Wszystko, co zwiazane z otwarciem i prowadzeniem działalności gastronomicznej.
    Z góry dziękuję.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.47.93.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Jak otworzyc RESTAURACJE? Autor: ~gastromex [79.185.46.*]
    pomogę Panu w wszelkich formalnościach przy założeniu restauracji, łącznie z wykonaniem projektu technologicznego: gastromex@wp.pl lub 531 801 101
  • Re: Jak otworzyc RESTAURACJE? Autor: ~gastromex [188.147.0.*]
    Chetnie i bezinteresownie pomogę osobą chcącym otworzyć lokal gastronomiczny,restaurację,pub, gastromex@wp.pl 531 801 101
  • Re: Jak otworzyc RESTAURACJE? Autor: ~aga.kot [83.17.188.*]
    Warto z pewnością zainteresować się usługa jaką jest [url=http://www.4xz.com.pl/]doradztwo strategiczne[/url]. Pozwoli to na uniknięcie niepotrzebnych błędów.
  • Re: Jak otworzyc RESTAURACJE? Autor: ~www.programksiegowy.pl [212.87.241.*]
    Mogę pomóc co do mebli np. www.asette.pl
  • Re: Jak otworzyc RESTAURACJE? Autor: ~Jo [85.222.87.*]
    http://www.jakotworzycrestauracje.pl/
    Firma zajmuje się doradztwem w zakresie rozpoczęcia i prowadzenia firmy
    gastronomicznej - restauracji, kawiarni, baru.
    Koordynujemy wszystkie formalności, współpracujemy z kucharzami i
    architektami , szkolimy personel.

• Re: Jak otworzyc RESTAURACJE? Autor: ~oliwia23 [80.238.108.*]
    Pamiętajcie ze tak naprawde w momencie kiedy nasza restauracja już ruszy warto jest skorzystać tez z takich rozwiązań http://www.restauracjezrabatem.pl
  • Re: Jak otworzyc RESTAURACJE? Autor: ~Gastro-Centrum [94.42.178.*]
    Witam,
    Ostatnio otworzylismy dwie takie restauracje na pomorzu. Doradzimy Pani, prosimy smialo o kontakt.

Firma Gastro-Centrum jest dystrybutorem najlepszych urządzeń gastronomicznych, które dzięki swojej niezawodności, solidności wykonania, użytych najlepszych materiałów, połączonych z przystępną ceną, znalazły uznanie na naszym rynku.

Nasza firma wyposaża cukiernie, lodziarnie, piekarnie w profesjonalne, włoskie urządzenia gastronomiczne. Atrybutem firmy są nie tylko atrakcyjne ceny, ale także wysoka jakość oferowanego towaru. Dysponujemy szerokim asortymentem, który umożliwia kompleksowe wyposażenie wszelkiego typu lokali gastronomicznych.

kontakt@gastro-centrum.pl
    www.gastro-centrum.pl
  • Re: Jak otworzyc RESTAURACJE? Autor: ~drops [89.78.37.*]
    ja otwierałem rok temu w Warszawie, o duperelach typu otwarcie działalności i znalezienie lokalu nie ma co mówić. Nie ma co sie wysilać na wizyty w sanepidzie, szkoda czasu Po pierwsze znajdź dobrego technologa do zrobienia projektu, mi robił p. Piotr tel do niego 609 533 561, Po 2 po zrobieniu projektu trzeba znaleźć kogoś od wentylacji dzwoniłem do kilku firm ale ceny z kosmosu 50-70 tys, w końcu p. Piotr polecił mi gościa od wentylacji 506 825 567, p.Arek popatrzył pomarudził, ale okazało się ze robi projekty i wykonastwo a cena połowę tego co chcieli inni, w międzyczasie wezwałem kominiarza i podpisałem umowę ze śmieciarzami. Jak ekipa miała się z remontem ku końcowi z projektami i protokołami pomiarów poleciałem do sanepidu, za 2 tygodnie wpadły dwie paniusie, trochę pomarudziły że wejście za wąskie, ze kuchnia o pare centymetrów za niska,że brakuje szafki dla personelu, sprawdziły krany i odbiór odbył się pozytywnie.
    A później tylko ciężka, ciężka praca.
    A zapomniałem że trzeba zrobić badania wody tel dostałem w sanepidzie, po co jak i tak woda jest z sieci nie wiem, aby wynik był dobry ja spuszczałem wodę 2dni, za pierwszym razem nie zrobiłem tego i powtarzałem badanie:)
  • Re: Jak otworzyc RESTAURACJE? Autor: ~cafebruyere [89.74.216.*]
    Jak masz lokal musisz przygotować plan technologiczny, można to zlecić firmie zajmującej się wyposażeniem gastronomii(niestety nie każda to potrafi)...potem taki plan musisz zatwierdzić w SANEPIDZIE. Choć i u nich możesz usłyszeć banialuki. Raz ci poiwedzą np. że wszystkie mebelki muszą być ze stali nierdzewnej, potem, że nie które mogą w kuchni być drewniane...ja sam dowiedziałem się właśnie od firmy która mnie wyposażała, że niestety muszą wszystkie być z nierdzewki (mieli dojście do orzecznika SANEPIDU)a ja już myślałem, że oszczędzę parę groszy...dlatego lepiej zlecić to fachowcom. Uczulę Cię też na unikanie zakupu sprzętu urzywanego. W pierwszej chwili owszem oszczędzasz ale jak zacznie się ruch to urzywki objawią wszystkie swoje wady wynikające z ich wieku. Decydując się na urządzenia załóż sobie drobną nadwyżkę mocy produkcyjnych, w przeciwnym razie potem się nie rozwiniesz. Unikaj rozwiązań w stylu AGD, w większości wypadków birąc na firmę nie dostaniesz gwarancji, a ponadto AGD jest mniej efektywne i praktyczne niż profesjonalny sprzęt gastronomiczny. W większości wypadków kupując sprzęt gastronommiczny profesjonalny w specjalizującej się w tym firmie dostaniesz do niego również profesjonalny serwis, a to jest ważne zapewniam. Szczególnie gdy masz duży ruch a np. siądzie ci trzon kuchenny (piec) lub zmywarka i nie wiadomo gdzie zadzwonić albo gdy już się dodzwonisz to przyjadą za trzy - cztery!!! dni.
  • Re: Jak otworzyc RESTAURACJE? Autor: ~magdalena80 [93.68.32.*]
    Witam!
    Gefinco Lmited jest firma dzialajaca na rynku franchisingowym. Zajmuje sie m.in. otwieraniem restauracji wloskich (wszytkie przepisy kulinarne oryginalnie wloskie i wieskszosc produktow spozywczych bezposrednio od producentow). Oczywiscie tak jak kazdy system franchisingowy wymaga od Ciebie wlasnego lokalu(moze byc on wynajmowany).
    Czekam na ewentualne pytania,moge udzielic wiecej informacji.
    Pozdrawiam
  • Re: Jak otworzyc RESTAURACJE? Autor: ~Adam [95.48.100.*]
    Wszystkich zainteresowanych otwarciem restauracji zachęcam do przesłania projektu technologicznego restauracji na warszawa@alfredmoll.pl w celu sporządzenia bezpłatnego schematu instalacji i wyceny

grupa Alfred Moll
    Smocza 26
    Warszawa
    022 636 40 99
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [213.158.196.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Jak otworzyc RESTAURACJE? Autor: ~Gosia22 [89.78.49.*]
    Witam,
    Musisz zrobic najpierw projekt technologiczny. Ja równiez otwieralam pub. Projekt wykonalam w firmie www.projekty-technologiczne.pl Gosia

gastromex.pl Napisał(a):
    -------------------------------------------------------
    > cafebruyere troszkę głupio piszesz jak się nie
    > znasz.
    > jak masz dobrze wykonany projekt technologiczny i
    > lokal w/g tego projektu,to sanepid nie moze ci sie
    > przyczepic.JA WYKONUJE PROJEKTY TECHNOLOGICZNE Z
    > OPISEM DLA SANEPIDU I PIECZATKAMI BIEGŁYCH i nie
    > przechodzi on przez sanepid.sanepid odbiera tylko
    > wode i koncowo lokal.
    > jezeli jest ktos zainteresowany bezpłatna
    > pomoca,zapraszam na maila: gastromex@wp.pl lub
    > telefonicznie: 0-513 838 828
  • Re: Jak otworzyc RESTAURACJE? Autor: ~bpplukania [83.31.63.*]
    SanEpid jest ważny ale chyba wszyscy zapomnieli o Straży Pożarnej.
    Przy dużych lokalach może i tak, przy mniejszych strażak nie jest wymagany, to samo z pozwoleniem na budowę, czy zmianą sposobu użytkowania, jeśli tylko remontujesz w środku to wystarczy samo złoszenie. W niektórych budynkach wymagana jest np. zgoda wspólnoty na istnienie lokalu, szczególnie jak człowiek chce mieć koncesje na alkohol
  • Re: Jak otworzyc RESTAURACJE? Autor: ~Arek [89.77.174.*]
    Jeśli ktoś myśli o otwarciu usług cateringowych to mam do odsprzedaży fajny adres www.
    www.cateringowcy.pl
    www.mistrzowiecateringu
    arekklima@gazeta.pl
  • Re: Jak otworzyc RESTAURACJE? Autor: ~Jo [85.222.87.*]
    Jakotworzycrestuaracje
    Firma zajmuje się doradztwem w zakresie rozpoczęcia i prowadzenia firmy
    gastronomicznej - restauracji, kawiarni, baru.
    Koordynujemy wszystkie formalności, współpracujemy z kucharzami i
    architektami , szkolimy personel.

• Re: Jak otworzyc RESTAURACJE? Autor: ~ewwkowa [80.238.108.*]
    Mysle ze już na samym końcu warto też pomyslec o takich rozwiązaniach http://www.restauracjezrabatem.pl
    Na pewno bedziemy dzieki temu mogli liczyć na więcej klientów.
  • Re: Jak otworzyc RESTAURACJE? Autor: bogumi [83.28.173.*]
    restauracja to wypadkowa miejsca, lokalu, jedzenia i ciężko trafić wszystko na raz:)